تداوم راه سوم
مهدی سعیدی- کارشناس مسائل سیاسی
دشمنی با انقلاب اسلامی همزاد با شکلگیری آن است؛ چراکه انقلاب بازی قدرتهای بزرگ را برهم زد و راه سومی را پیش روی جهانیان گذاشت که پیش از آن مشابهی نداشت. در آن زمان 2بلوک شرق و غرب که مشغول بازی «جنگ سرد» بودند، گمان نمیکردند انقلابی بیرون از اندیشه مارکسیسم و ناسیونالیسم، که هر دو بازی کنترل شده درون نظام سلطه بود، در جهان رخ دهد، اما یکباره دیدند که آنچه در هارتلند جهان و بهگفته آمریکاییها در «جزیره ثبات» شکل گرفته، رخدادی متفاوت از بازیهای مرسوم و مبتنی بر آموزههای وحیانی است؛ اسلام سیاسی که نظامهای سکولار شرق و غرب را به چالش کشیدهاست.
همین خاستگاه متفاوت کافی بود تا شرق و غرب را نگران کرده و برای تقابل با آن به ائتلاف بکشاند؛ جبهه واحدی که در شکلگیری تجاوز ارتش بعثی به مرزهای جغرافیایی انقلاب نوپای اسلامی ظهور و بروز یافت. درحالیکه عراق در منظومه بلوک شرق تعریف میشد، از جانب آمریکاییها مأمور شد تا کار انقلاب را در حملهای گسترده تمام کند و پاداش خود را که اشغال خوزستان باشد، بگیرد، اما این خواب خوش و توهمات آمریکایی خیلی زود باطل شد و پس از 8سال جنگ، ارتش بعثی و ابرقدرتهای حامی او، خوار و ذلیل، تسلیم اراده ملت ایران شدند، اما این پایان ماجرا نبود.
در طول 43سال اخیر همه راهکارهای ضربه زدن به جمهوریاسلامی به کار گرفته شدهاست؛ از حمله نظامی تا راهاندازی جنگ نیابتی، از کودتا و ترور و براندازی تا جنگ تمامعیار اقتصادی و از تهاجم فرهنگی تا جنگ روایتها. آخرین سیاست آمریکاییها اتخاذ سیاست «فشار حداکثری» بود که بهگفته ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا «کارزار فشار حداکثری یک شکست خفتبار بودهاست.»
در این میان راه سوم همچنان به راه خود ادامه داده و امروز به قدرت برتر منطقهای و بازیگری فرامنطقهای بدل شدهاست. همین وضعیت موجب شده تا راهبرد جدیدی که میتوان از آن با عنوان «جنگ ترکیبی» یاد کرد، مورد توجه دشمنان ملت ایران قرار بگیرد.
در جنگ ترکیبی که معجونی از تهاجم فرهنگی، جدال سیاسی - تبلیغاتی، جنگ تمامعیار اقتصادی، تهدیدهای امنیتی و... است، آنچه تازگی دارد، جنگ روایتهایی است که در ماههای اخیر جلوه بیشتری پیدا کرده است. در این میدان است که حکیم انقلاب اسلامی از هر فرصتی برای بازگو کردن اهمیت «جهاد تبیین» و ضرورت تشکیل جبههای واحد و سراسری برای تقابل با آن سخن گفتهاست. خط تحریف هرچند عمری به درازای نهضت اسلامی ملت ایران دارد و دشمنان ملت ایران از همان آغاز نهضت در دهه 1340تلاش کردند تا حقایق را وارونه کرده و چهره انقلابیون را سیاه کنند، اما در طول 43سال اخیر برای تحریف حقیقت انقلاباسلامی و کارنامه آن، دنبال شدهاست.
رهبر انقلاب اسلامی البته ساکت ننشستهاند و همواره جریان انقلابی را به جهاد تبیین و مقابله با خط تحریف دعوت کردهاند. همه بهخاطر دارند که معظمله چگونه در دهه1370از خواص اهل حق خواست که در مصاف با خواص اهل باطل به میدان آمده و اجازه ندهند تا اغواگریهای آنان در جامعه اثرگذار باشد.
چند سال بعد در اواخر دهه1380، آنگاه که فتنهگران میداندار شده بودند، ایشان از ضرورت کلید خوردن جهاد تبیین و روشنگری سخن گفتند و در بیانات تاریخیشان در دیدار دانشجویان و نخبگان علمی اعلام داشتند: «امروز جمهوریاسلامی و نظام اسلامی با یک جنگ عظیمی مواجه است، لیکن جنگ نرم!... خب، حالا در جنگ نرم، چه کسانی باید میدان بیایند؟ قدر مسلم نخبگان فکریاند؛ یعنی شما افسران جوان جبهه مقابله با جنگ نرمید.» (88/6/4).
در همین فضا بود که یاد کردن از «عمار» و «مالک»، بهعنوان 2چهره ماندگار تاریخ اسلام در بصیرتافزایی مورد توجه و تأکیدشان قرار گرفت و بارها از زبان رسایشان شنیدیم که «عرصه جنگ نرم، بصیرتی عمارگونه و استقامتی مالکاشتروار میطلبد؛ با تمام وجود، خود را برای این عرصه آماده کنید.» (92/11/23).
در این میان آنچه محور جهاد و ایستادگی در برابر هجمههای همهجانبه تحریف و تردید قرار گرفته، نه دستگاههای فرهنگی- سیاسی
نظام اسلامی که تشکلهای خودجوش انقلابی است که با محوریت جوانان مومن انقلابی شکل گرفتهاند. رهبری حکیم انقلاب رسما اعلام فرمودند که «گاهی اوقات انسان احساس میکند دستگاههای مرکزی فکر و فرهنگ و سیاست و مانند اینها دچار اختلالند، دچار تعطیلند!» لذا فرمودند: «من به همه آن هستههای فکری و عملی جهادی، فکری، فرهنگی در سرتاسر کشور مرتباً میگویم: هرکدام کار کنید؛ مستقل و بهقول میدان جنگ، آتشبهاختیار.» (96/3/17).
امروز مدافعان و مجاهدان «راه سوم» با همه توان در حال حرکت و دستیابی به اهداف از پیش تعیینشده هستند و در مقابل جنگ تحریف آغاز شدهاست تا آیندهسازان این سرزمین را نسبت به حقایق این راهنو بیگانه سازد؛ غافل از اینکه جهاد تبیین مدتهاست که کلید خورده و اجازه نخواهد داد تا هویت مستقل راه سوم در گردباد ابهامها و تردیدها مسخ شود.