• جمعه 21 دی 1403
  • الْجُمْعَة 10 رجب 1446
  • 2025 Jan 10
سه شنبه 12 بهمن 1400
کد مطلب : 152609
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/rkOzp
+
-

سخنگوی انجمن صنفی تولید‌کنندگان لوازم خانگی در گفت‌وگو با همشهری:

بازار هم در گرانی مؤثر است

علی ابراهیمی،روزنامه‌نگار

قیمت خرده فروشی انواع لوازم خانگی در چند هفته اخیر از 8تا 15درصد افزایش داشته است. قیمت لوازم خانگی پیش‌تر، در 3فصل بهار و تابستان و پاییز امسال، رشدی سریع را تجربه کرده بود تا جایی که به گلایه رهبر‌معظم انقلاب از افزایش 2برابری قیمت لوازم خانگی و کیفیت پایین این محصولات منجر شد. با حمید‌رضا غزنوی، سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی گفت‌وگو کرده‌ایم.


به‌نظر شما قیمت لوازم خانگی نسبت به سال گذشته چقدر افزایش داشته است؟
براساس آمار رسمی وزارت صمت قیمت لوازم خانگی از آبان ماه سال گذشته تا آبان ماه امسال به‌طور نقطه‌ای 10درصد افزایش قیمت داشته و این میزان افزایش قیمت رسمی در سامانه 124سازمان حمایت نیز درج شده است.
اما میزان رشد قیمت لوازم خانگی در بازار از ابتدای امسال به‌مراتب بیشتر بوده، علت چیست؟ 
میزان افزایش قیمت لوازم خانگی را باید با روند گرانی سایر محصولات مقایسه کنیم، با این پیش‌شرط میزان گرانی آن زیاد نبوده است. این در حالی است که از ابتدای امسال قیمت برخی مواد پلیمری و فولادی از 30تا 100درصد افزایش داشته و خیلی از شرکت‌ها به‌دلیل این شرایط با زیان مواجه هستند.
یعنی افزایش قیمت لوازم خانگی را در فروشگاه‌ها تکذیب می‌کنید؟ 
تولید‌کنندگان مسئول تعیین قیمت تولید‌کننده برای لوازم خانگی داخلی هستند. برای اظهارنظر در مورد گرانی قیمت تولید‌کننده نباید نرخ بازار را مبنا قرار داده و به تولید‌کننده نسبت دهیم. قیمت تولید‌کننده لوازم خانگی نیز رسما در سامانه 124سازمان حمایت درج شده و علاوه بر آن امکان دسترسی آسان به فهرست قیمت‌های اعلام‌شده توسط تولید‌کنندگان لوازم خانگی وجود دارد. پس نباید گرانی و گرانفروشی لوازم خانگی در سطح بازار را به تولید‌کنندگان لوازم خانگی ربط دهیم.
رویکرد تولید‌کنندگان به گلایه‌های اخیر مقام‌معظم رهبری از کیفیت و قیمت لوازم خانگی چیست؟
با توجه به اطلاع وزارت صمت از کم و کیف تولید لوازم خانگی، این وزارتخانه با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری راهکارهای لازم را برای تولید‌کنندگان تبیین و ابلاغ خواهد کرد. اما باید توجه کردکه صنعت لوازم خانگی فقط درصورت رسیدن به تولید در تیراژ انبوه و مقیاس اقتصادی است که می‌تواند قیمت را بهینه و کیفیت را افزایش دهد. رسیدن به تولید انبوه نیز زمانی ممکن است که بازارهای بزرگ‌تری درداخل و خارج کشور برای عرضه این محصولات وجود داشته باشد.
یعنی ممنوعیت واردات و ایجاد انحصار در بازار، به بهبود شرایط تولیدات داخل کمکی نکرده است؟
ممنوعیت در رشد تولید لوازم خانگی مؤثر بوده است. پارسال شاهد رشد 78درصدی تولید لوازم خانگی بودیم امسال نیز در برخی اقلام میزان تولید 40تا 50درصد افزایش داشته است.
با توجه به گلایه مقام معظم رهبری، اثر این ممنوعیت بر افزایش کیفیت لوازم خانگی داخلی چه بوده است؟
 از زمانی که بخشی از بازار در اختیار تولید‌کنندگان داخلی قرار گرفت، هم کیفیت بهبود یافته و هم در زمینه خدمات پس از فروش لوازم خانگی موفقیت‌هایی داشته‌ایم. با این حمایت‌ها است که اکنون به مشتری می‌گوییم کالا را خریداری  و درصورت نارضایتی تا یک ماه مرجوع کند.

این خبر را به اشتراک بگذارید