• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
یکشنبه 3 بهمن 1400
کد مطلب : 151597
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/rkOBp
+
-

2گزینه برای واکسیناسیون کودکان

سرانجام مجوز تزریق واکسن به افراد زیر 12سال صادرشد؛ احتمالا بچه‌‌ها «سینوفارم» و«پاستوکووک» تزریق می کنند

گزارش
2گزینه برای واکسیناسیون کودکان

مریم سرخوش- روزنامه‌نگار

سرانجام پس از حدود 4ماه، مجوز کاهش سن واکسیناسیون از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا صادر شد و گروه سنی 5تا 11سال (کاهش سن به‌صورت پلکانی) با رضایت والدین می‌توانند نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند. این در حالی است که تزریق واکسن به زیر 12ساله‌ها چند هفته پیش از سوی کمیته علمی مقابله با کرونای وزارت بهداشت تأیید و درخواست صدور مصوبه آن به ستاد ملی مقابله با کرونا ارسال شده بود. حالا به‌نظر می‌رسد که افزایش موارد ابتلای کودکان به کرونا به‌ویژه با سویه جدید اومیکرون باعث شده که این گروه سنی هم بالاخره مجوز تزریق را دریافت کنند. موضوعی که علیرضا زالی، فرمانده عملیات مقابله با کرونای استان تهران هم دیروز در جلسه ستاد مقابله با کرونای استان تهران به آن اشاره کرده بود: «با افزایش موارد ابتلا و بستری کودکان زیر ۱۰سال به‌دلیل ابتلا به کرونا مواجهیم. نکته اینجاست که ۴۳درصد کودکانی که به‌دلیل کووید-‌۱۹ بستری می‌شوند فاقد بیماری‌های زمینه‌ای هستند.» سازمان جهانی بهداشت به‌تازگی تزریق یک‌سوم واکسن فایزر را برای کودکان ۵ تا ۱۱سال مجاز اعلام کرد. به‌طور معمول واکسن فایزر به‌صورت ۳۰میلی‌گرمی به افراد بزرگسال تزریق می‌شود که این میزان در کودکان باید ۱۰‌میلی‌گرم باشد. واکسیناسیون کودکان کمتر از 12سال از اواخر سال2021 در کشورهایی ازجمله چین، امارات، کوبا، کلمبیا، کامبوج، بحرین، آرژانتین، مالت، شیلی، ژاپن، برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا و آمریکا هم آغاز شده و واکسن‌های مورد استفاده در آمریکا و اروپا از نوع فایزر و در دیگر کشورها سینوفارم چینی بوده است، البته در کوبا واکسن سوبرانا تزریق می‌شود. با اینکه مجوز واکسیناسیون برای این گروه سنی در ایران صادر شده اما هنوز به‌طور دقیق نوع واکسن تزریقی مشخص نشده است. هر چند کمیته علمی مقابله با کرونای وزارت بهداشت پیش از این رأی به تزریق واکسن‌هایی ازجمله سینوفارم و پاستوکووک داده بود و پیگیری‌های همشهری هم حاکی از آن است که تنها برای این 2واکسن از سوی سازمان غذا و دارو مجوز صادر شده و دیگر واکسن‌های ایرانی هنوز این مجوز را دریافت نکرده‌اند. قرار است اواسط این هفته، وزارت بهداشت درباره نوع واکسن‌ها تصمیم‌گیری کند و پس از آن زمان و اولویت گروه‌های سنی هم اعلام خواهد شد.

واکسن تزریقی مشخص نیست
خبر صدور مجوز کاهش سن واکسیناسیون در کشور را ظهر دیروز محسن منصوری، استاندار تهران اعلام کرد و گفت: «در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با حضور رئیس‌جمهوری، تصمیم بر این شد که واکسیناسیون کودکان از گروه سنی ۱۲سال، پایین‌تر رفته و کودکان بین ۹ تا ۱۲سال هم واکسینه شوند.» به‌گفته منصوری، تصمیم‌گیری برای واکسیناسیون کودکان ۹ تا ۱۲سال براساس تجربه کشورهای مختلف، بررسی مطالعات و نهایتا استناد به مبانی علمی صورت گرفت. این واکسیناسیون به‌صورت داوطلبانه و با رضایت والدین انجام خواهد شد. محمد هاشمی، سرپرست مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت هم روز گذشته اعلام کرد که جز گروه سنی 9 تا 12سال، دیگر گروه سنی تا 5سال هم به‌تدریج واکسن دریافت خواهند کرد که البته واکسیناسیون آنها منوط به رضایت والدین خواهد بود. او در پاسخ به سؤال همشهری درباره نوع واکسن و زمان آغاز آن توضیح داد: «هنوز نوع واکسن مشخص نشده و اواسط هفته جاری در این‌باره تصمیم‌گیری می‌شود. البته با تعیین تکلیف این موضوع، زمان آغاز واکسیناسیون هم با اولویت‌بندی گروه‌های سنی اعلام خواهد شد.»

سینوفارم و پاستوکووک؛ گزینه‌های پیش‌رو
در برخی کشورهای دنیا واکسن‌های تأیید شده برای گروه سنی زیر 12سال، فایزر، سینوواک و سینوفارم است و البته سوبرانای کوبا که برای کودکان بالای 2سال این کشور تزریق شده است. حالا به‌نظر می‌رسد که همین سینوفارم چینی و حتی سوبرانای کوبایی که در ایران به‌صورت مشترک با همکاری انستیتوپاستور با نام پاستوکووک تولید می‌شود، شانس بیشتری برای تزریق به کودکان داشته باشد، زیرا شنیده‌های ما حاکی از آن است که واکسن‌های ایرانی کرونا هنوز مجوز مصرف عمومی برای کودکان را از سازمان غذا و دارو دریافت نکرده‌اند. حمیدرضا جماعتی، دبیر کمیته علمی کشوری کرونا هم چندی پیش از صدور مجوز تأییدیه سازمان غذا و دارو تنها برای 2واکسن سینوفارم و پاستوکووک خبر داده و گفته بود که واکسن‌های موردنظر برای گروه سنی 5 تا 11سال در ایران همین 2واکسن خواهند بود. حالا علیرضا بیگلری، عضو کمیته علمی کرونا درباره واکسیناسیون کودکان زیر ۱۲سال به همشهری می‌گوید: «اغلب واکسن‌هایی که در دنیا برای کودکان مورد استفاده قرار گرفته‌، چینی و آمریکایی‌اند که تأییدیه سازمان بهداشت جهانی را دارند، چراکه زودتر از واکسن‌های دیگر تولید شدند. درباره واکسن پاستور هم که مشترک با کشور کوبا ساخته شده، نتایج کارآزمایی بالینی در ایران برای بزرگسالان و در کوبا برای کودکان بسیار مؤثر، ایمن و بی‌خطر بوده است.» بیگلری با بیان اینکه نوع ترکیب این واکسن از پلتفرم واکسن‌هایی است که به کودکان و شیرخواران تزریق می‌شود، می‌گوید: «این واکسن نوترکیب، همان مدلی است که در واکسن پنوموکوک، ذات‌الریه یا مننژیت داریم و پلتفرم کنژوگه و ترکیبی آن سال‌ها در کودکان کار شده است. این واکسن در چندین کشور ازجمله کوبا برای کودکان مورد استفاده قرار گرفته و تمام کودکان بالای 2سال آن کشور، با این واکسن واکسینه شدند. البته با توجه به چاپ مقالات واکسن پاستوکووک و کارآزمایی بالینی اطفال و همچنین نتایج و نوع کارآزمایی که با رعایت دقیق الزامات قانونی سازمان‌های جهانی بوده است، این واکسن هم در نخستین فرصت تأییدیه سازمان بهداشت جهانی را می‌گیرد.»

این خبر را به اشتراک بگذارید