• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
یکشنبه 26 دی 1400
کد مطلب : 150894
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/o2qEK
+
-

روند کاهشی مرگ‌های سرطانی

طبق آمار جامعه سرطان آمریکا مرگ‌ومیرهای سرطانی نسبت به 3 دهه اخیر کاهش یافته است

زهرا خلجی- خبر‌نگار

کاهش میزان مرگ‌ومیر ناشی از سرطان در 3دهه اخیر خبر خوبی است که امید به زندگی را در میان مبتلایان به انواع سرطان افزایش می‌دهد. در میانه درگیری با کووید-19 که مدتی است وارد سومین سال شده است، این خبر یکی از امیدوارکننده‌ترین خبرهای دنیای سلامت برای مردم سراسر جهان به‌حساب می‌آید.
به‌گزارش فیوچریسم، جامعه سرطانی‌های آمریکا گزارش سالانه خود را درباره آمار سرطان با این خبر نوید بخش منتشر کرد که میزان مرگ‌ومیر کلی این بیماری از زمان اوج بین سال‌های 1991 تا 2019 تا 32درصد کاهش پیدا کرده است. به‌صورت معمول این آمار به‌صورت میانگین در مقیاس جهانی قابل استناد است.
به‌نظر می‌رسد پایین آمدن این روند، در وهله اول از کاهش مرگ‌ومیر در سرطان ریه ناشی می‌شود. در بیانیه‌ای که از سوی این سازمان در حمایت از گزارش سالانه منتشر شده آمده است که افراد بیشتری پس از تشخیص سرطان ریه زنده مانده‌اند چراکه در مراحل اولیه بیماری، مشکل آنها تشخیص داده شد.
این سازمان در ادامه بیانیه مطبوعاتی خود نوشت: سرعت کاهش مرگ بر اثر سرطان، قدرت پیشگیری، نظارت، تشخیص زودهنگام، درمان و پتانسیل کلی ما برای نزدیک‌تر شدن به دنیای بدون سرطان را نشان می‌دهد.

رابطه مستقیم ترک سیگار و کاهش سرطان
دیگر دلیل این کاهش بدون شک به کاهش مصرف سیگار در آمریکا برمی‌گردد. سرطان‌های مربوط به سیگار عامل اصلی مرگ‌ومیرهای قابل پیشگیری در آمریکاست. بنابراین کاملا منطقی است که کمتر شدن تعداد سیگاری‌ها، باعث کمتر شدن مرگ‌های ناشی از سرطان می‌شود.
با این حال، باید به این نکته نیز توجه کرد که این گزارش تأثیر همه‌گیری کرونا را در میزان تشخیص بیماری سرطان به‌حساب نیاورده است؛ چرا که ممکن است به تأخیر انداختن مراجعه به پزشک به‌دلیل دوران همه‌گیری کووید-19، توسط افراد نیز منجر به شناسایی کمتر بیماران شده باشد. البته، این گزارش براساس موارد ابتلا تا سال2018 و مرگ‌ومیر تا سال2019 تنظیم شده است.

تفاوت نژادی و جنسیتی در آمار
میزان مرگ ومیر سرطان همچنین بسته به نژاد و موقعیت اجتماعی-اقتصادی متفاوت است. برای مثال، بیماران سرطانی سیاهپوست 5سال کمتر از بیماران سفید پوست پس از ابتلا به سرطان زنده مانده‌اند. زنان نیز در همه نژادها بیشترین آمار مرگ بر اثر سرطان را تشکیل می‌دهند. جامعه سرطان آمریکایی‌ها با این حال می‌گوید این بیماری همچنان یکی از اصلی‌ترین دلایل مرگ در آمریکاست و پس از مشکلات قلبی رتبه دوم را دارد. با این حال، آمارهای اخیر برای کاهش مرگ، امیدوار‌کننده است.
این گزارش منتشر شده از جامعه سرطان آمریکا یک نقطه روشن در چشم‌انداز تاریک اخبار سلامتی در سال‌های اخیر است. همچنین یک یادآوری مهم برای رسیدگی به شرایط جسمی خودمان و انجام چکاپ دوره‌ای و البته توقف استعمال سیگار است.

  آخرین آمار ابتلا به سرطان در ایران

رئیس اداره مبارزه با سرطان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با ایرنا چندی پیش گفته است: سالانه ۱۱۲هزار نفر در کشور به انواع سرطان مبتلا می‌شوند و این بیماری تا ۱۵سال آینده علت ۸۰درصد مرگ‌ومیرها  در ایران خواهد بود. به‌گفته علی مطلق، سرطان بعد از بیماری‌های قلبی و عروقی دومین علت مرگ‌ومیر را در جهان شامل می‌شود: سرطان در ایران رو به افزایش است هر چند که میزان ابتلای سالانه سرطان در ایران ۱۶۹ در ۱۰۰ هزار نفر و کمتر از میانگین میزان ابتلای سالانه سرطان در دنیا یعنی ۲۰۱ در ۱۰۰ هزار نفر عنوان می‌شود، اما نتایج یک پژوهش منتشرشده براساس آخرین داده‌های ملی ثبت سرطان در سال‌های ۹۵ تا ۱۴۰۴، باافزایش ۴۳درصدی موارد جدید ابتلا به سرطان در کشور مواجه خواهیم بود.

این خبر را به اشتراک بگذارید