جنگ داخلی در کشتی فرنگی
حملات منظم شاگردان سابق محمد بنا به استادشان احتمالا دلیل خاصی دارد شاید جایگاه آقای خاص و تیم آماده او همه را وسوسه کرده است
بهترین عنوانی که میتوان برای حال و هوای این روزهای کشتی فرنگی انتخاب کرد «جنگ داخلی» است. بیرونماندهها که همگی شاگردان سابق محمد بنا هستند، حالا در مقابل او جبهه گرفتهاند. این انتقادات در حالی است که تیم بنا در جهانی نروژ 4مدال طلا و 2برنز کسب کرد که این نتیجه در تاریخ کشتی فرنگی ایران بیسابقه بوده است.
جنگ بیموقع
بهنظر میرسد منتقدین محمد بنا سالهاست حرفهایی در سینه دارند که تا به حال صبر کرده بودند ولی صبرشان به اندازه کافی نبوده است. این انتقادات همزمان شده با زمانی که اتحادیه جهانی تیم فرنگی ایران را جزو 5تیم برتر دنیا معرفی کرده و کنفدراسیون کشتی آسیا محمد بنا را بهعنوان برترین مربی آسیا برگزیده است. مهاجرت علی ارسلان به صربستان بهانهای شد تا امید نوروزی، سعید عبدولی و قاسم رضایی روبهروی محمد بنا قرار بگیرند. این 3برنده مدال المپیک که با سرمربیگری محمد بنا به این افتخار رسیدهاند معتقدند روش گلخانهای کشتی فرنگی باعث نابودی نسل آینده کشتی میشود و تأکید دارند مسابقات انتخابی باید برگزار شود. آنها البته اشارهای به حضور خودشان در تیم ملی زمان محمد بنا ندارند! این انتقادات در حالی است که چرخه انتخابی کشتی فرنگی در حال برگزاری است که نخستین مرحله آن مسابقات قهرمانی کشور بود و یک هفته پیش به میزبانی زاهدان برگزار شد که درنهایت 3نفر نخست جواز حضور در جام تختی را کسب کردند.
جایگاه وسوسهانگیز محمد بنا
بهنظر میرسد این انتقادات یک هدف مشترک دارند؛ اتحاد برای کنار زدن بنا و بعد جدال برای رسیدن به صندلی سرمربیگری تیم ملی. واقعیت این است که کشتی فرنگی هماکنون نفراتی در اختیار دارد که در جهانی نروژ هم روی تشک رفتند؛ یک تیم خوب و جوان که شاید بهتر از ستارگان المپیک لندن هم هست. این نفرات تا سالها میتوانند برای کشتی فرنگی افتخارآفرین باشند؛ جوانهایی نظیر محمدرضا گرایی، محمدعلی گرایی، میثم دلخانی، محمدهادی ساروی، علیاکبر یوسفی یا امین میرزازاده که در هر رقابتی میتوان روی مدالشان حساب کرد. حالا که بنا، نسل را تغییر داده میتوان ثمره کارش را در اختیار گرفت و افتخار کسب کرد. البته عملکرد بنا بینقص نیست و میتوان انتقاداتی به او وارد کرد؛ ازجمله میتوان به غیبتش در مسابقات کشور اشاره کرد که عنوان شد بهدلیل مشکل شخصی در این رقابتها حاضر نشده یا اینکه اعلام کرد غایبان فینال کشوری باید از مسابقات انتخابی جام تختی مجددا کارشان را شروع کنند و این یعنی وزن کمکردن و فشار مضاعف به کشتیگیرانی که یکبار مجوز حضور در جام تختی را کسب کردهاند. درحالیکه محمد بنا میتوانست پیشتر این موضوع را اعلام کند نه زمانی که کار از کار گذشته جریمه غیبت در فینال کشوری مشخص شود.
حمله رضایی به نابغه کشتی فرنگی
قاسم رضایی علاوه بر انتقاد از سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی، حمید سوریان را هم بینصیب نگذاشته است. رضایی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «آقای سوریان، شما که سالها بدون انتخابی برای مسابقات جهانی انتخاب شدهاید و مدالهای رنگارنگی که برازنده شما هم هست، بر گردن آویختید، چرا نامی از محسن حاجیپور، جاسم امیری، عبدالحمید پاپی در زمان حضور شما اصلا به زبان نمیآمد؟ نکند که شاید در یک انتخابی بر شما پیروز شوند و سیستم گلخانهای زیر سؤال برود. مسلما شما بهرهبرده این سیستم هستید و نباید هم مقابل آن بایستید.» حمله به سوریان که 7مدال طلای جهان و المپیک را در کارنامه دارد مغرضانه بهنظر میرسد. درحالیکه همه میدانند جانشینهای سوریان که قاسم رضایی از آنها نام برده است، حتی در مسابقات قهرمانی آسیا هم نمیتوانستند مدال طلا کسب کنند چه برسد به اینکه در رقابتهای جهانی و المپیک حاضر شوند. رضایی در ادامه عنوان کرده: «از طرفی جو حاضر بهگونهای به موضوع میپردازد که انگار قبل از سال2003و آمدن آقای بنا اصلا کشتی فرنگی وجود نداشته است. باید خدمتتان عرض کنم پس مدال طلای حسن رنگرز در سال2001که الگوی ورزشکارانی چون من بود از کجا آمد؟ مسعود هاشمزاده که با ناداوری مدالش را در المپیک از دست داد و علی اشکانی که هنوز هم فنیتر از ایشان در ایران به چشم ندیدهام و پرویز زیدوندها و مجید رمضانیها. آقای بنا؛ کشتی فرنگی کشور ما رو به جلو بوده و هست.» قاسم رضایی دارنده مدال طلا و برنز المپیک در حالی این صحبتها را مطرح میکند که کشتی فرنگی بدون بنا مقامهای نازلی داشته است. یازدهمی در جهانی2018 مجارستان یا ششمی در قهرمانی آسیا2018که باعث شد دوباره کشتی شکستخورده فرنگی یاد بنا کند. رضایی تا چندی پیش رابطه بسیار صمیمانهای با محمد بنا و حمید سوریان داشت اما یکباره تغییر موضع داده است. این اختلافات در حالی بهوجود آمده که مسابقات جهانی صربستان2022و بازیهای آسیایی چین به فاصله 3روز برگزار خواهد شد و با این حواشی بهنظر روزهای سختی در انتظار کشتی فرنگی است. بسیاری از کشورهای آسیایی در قالب 2 تیم راهی مسابقات جهانی و آسیایی میشوند که با توجه به شرایط موجود، حتی جمع کردن یک تیم بیحاشیه در فرنگی هم سخت بهنظر میرسد.