مهار آتش، 12دقیقه زودتر
نصب سیستم اعلام حریق و بهرهگیری از سامانه پایش هوشمند، زمان کشف آتشسوزی در ساختمانهای مهم و تجمعی را سرعت میبخشد
زینب زینالزاده - خبرنگار
استفاده از سامانه پایش هوشمند حریق در ساختمانهای تهران فرایند حضور آتشنشانان در محل حادثه را تسریع کرده و سبب کاهش خسارتها و آسیبها میشود.
روز گذشته طی مراسمی نخستین پروانه اپراتوری پایش هوشمند حریق ساختمانهای تهران با امضای تفاهمنامه میان سازمان فاوای شهرداری تهران، سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران و شرکت مبیننت به این شرکت داده شد. مدیرعامل سازمان آتشنشانی تهران ضمن ابراز خرسندی از بهرهگیری این سامانه در ساختمانهای مهم و تجمعی پایتخت بهضرورت وجود این سامانه اشاره کرد. مهدی داوری به همشهری گفت که از طریق این سامانه هوشمند (مانیتورینگ) زمان کشف و اعلام حریق به سازمان آتشنشانی کاهش مییابد و حضور مأموران در محل حادثه تسریع میشود؛ از اینرو قطعا خسارتها و آسیبهای چنین حوادثی کم خواهد شد.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه سامانه پایش هوشمند یک سامانه خدمتی و داوطلبانه است، عنوان کرد: «هیچ اجباری به استفاده از این سیستم وجود ندارد، اما بهرهگیری از آن در ساختمانهای مهم و پرتردد لازم و ضروری است و امیدواریم با مشارکت مردم بتوانیم گامهای بزرگ و البته مؤثری در کاهش حوادث و حتی خسارتهای حریق در پایتخت برداریم.»
کشف حریق در 3دقیقه
مدیرعامل سازمان آتشنشانی شهر تهران تأکید کرد که بهره گرفتن از این سامانه حضور نیروهای آتشنشان در محل حادثه را تسریع میکند. داوری در توضیح بیشتر گفت: «ساختمانهای مهم و تجمعی زیادی در تهران وجود دارد که برخی از آنها به سیستم اعلام حریق مجهز هستند که بهمحض وقوع آتشسوزی این سیستمها آلارم میدهند یا در اصطلاح کشف حریق میکنند. نکته قابل تامل این است که پس از آلارم باید فردی با سازمان آتشنشانی تماس بگیرد و حریق را گزارش دهد که بنا به دلایلی ممکن است این کار با وقفه چنددقیقهای انجام شود و همین امر سبب افزایش حجم و میزان خسارتها و آسیبها میشود.»
او ادامه داد: «استفاده از این سامانه درحقیقت حذف عامل انسانی در اعلام گزارش است. به این روش که سیستم اعلام حریق ساختمان از طریق سیستم مانیتورینگ علاوه بر آلارم، هشدار وقوع حریق را به سازمان آتشنشانی هم میدهد و همین فرایند سبب تسریع حضور نیروهای آتشنشانی در محل حادثه میشود.»
داوری بهمدت زمان 15دقیقهای کشف حریق در شرایط عادی اشاره و عنوان کرد: «اگر تمامی ساختمانهای مهم و تجمعی اعم از بیمارستانها، مراکز تجاری، مراکز اداری، آموزشگاهها و... دستورالعمل ایمنی را رعایت کنند و در این ساختمانها سیستم اعلام حریق نصب شود و تمامی آنها به سامانه پایش هوشمند متصل شوند، قطعا مدتزمان 15دقیقه به 3دقیقه کاهش مییابد.» بهگفته او، این سامانه نخستینبار در ساختمان فاوای شهرداری تهران راهاندازی میشود؛ چراکه قلب شهرداری تهران در این ساختمان میتپد و میتواند الگویی برای سایر ساختمانها باشد.
هوشمندسازی در 3سطح
معاون برنامهریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورای شهرداری تهران هم ضمن ابراز خرسندی از راهاندازی سامانه پایش هوشمند گفت که اداره کلانشهرها بدون هوشمندسازی امکانپذیر نیست و ازاینرو مدیریت شهری در 3سطح شهرداری، شهر و شهروندان این موضوع را پیگیری میکند. لطفالله فروزنده تأکید کرد: «مدیریت شهری جدید کاملا باور دارد که مهمترین برنامهای که باید دنبال شود، هوشمندسازی شهر تهران است و قطعا این کار با مشارکت مردم محقق میشود.»
ضرورت هوشمندسازی حوزه شهرسازی
معاون خدمات شهری و محیطزیست شهرداری تهران هم در این مراسم گفت که هوشمندسازی باید با بخش خصوصی انجام شود و اگر جایگاه بخش خصوصی در فرایند هوشمندسازی تعریف نشود در آینده تمام درآمدهای کشور صرف هزینههای جاری خواهد شد. جلال بهرامی در ادامه خاطرنشان کرد: «یکی از موضوعات مهمی که باید بهطورجدی به آن رسیدگی کرد، موضوع پایان کار و اخذ پروانه است که بیشترین نارضایتی را در حوزه شهرسازی دارد.»
پایش هوشمند حریق در 50هزار ساختمان
مدیرعامل شرکت ارتباطات مبیننت هم از آغاز پایش هوشمند حریق در ۵۰هزار ساختمان طی 6ماه آینده، خبر داد و گفت: «با اعطای پروانه اپراتوری پایش هوشمند حریق ساختمانهای تهران، شرکت مبیننت موظف به راهاندازی و ارائه سرویس پایش سیستمهای هشداردهنده در شهر تهران شده و بهطور حتم با همکاری سازمان فاوای شهرداری تهران و سازمان آتشنشانی، پروژه موفقی خواهد بود.»
حسین طهرانی تأکید کرد که برای هوشمندسازی ساختمانها، از انواع دستگاهها و حسگرها استفاده میشود.
مکث
کاهش هزینه مدیریت شهری از طریق سامانه هوشمند
محمد فرجود، مدیرعامل فاوای شهرداری تهران
مسیر هوشمندسازی تهران را براساس تجارب شهرهای موفق دنیا و با برنامهریزی آغاز کردیم و با همه فراز و نشیبها، حرکت به سمت شهر هوشمند شکلگرفته و توانستهایم بسیاری از پروژهها را به مرحله فاز عملیاتی برسانیم. اجرای پروژه پایش هوشمند حریق ساختمانهای تهران با همکاری بخش خصوصی بیش از یکسال زمان برد و اطمینان داریم از یکسو سبب افزایش ایمنی در شهر میشود و از سوی دیگر هزینههای شهر را کاهش میدهد.