• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
چهار شنبه 24 آذر 1400
کد مطلب : 148240
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/73Gq1
+
-

مدعیان الیزه

با نزدیک شدن به انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه، چهره نامزدهای اصلی ورود به کاخ ریاست‌جمهوری مشخص شده است

 انتخابات فرانسه در بهار برگزار می‌شود اما رقابت در آن، از مدت‌ها پیش داغ است و حالا می‌توان دیگر گفت چه کسانی مدعی اصلی ورود به الیزه هستند. امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فعلی فرانسه، امید زیادی به تمدید ریاست‌جمهوری‌اش دارد؛ این گزینه‌، محتمل‌ترین حالت ممکن است. براساس نظرسنجی‌ها، ‌مدت‌هاست اینطور پیش‌بینی می‌شود که مکرون در دور اول پیشتاز خواهد بود اما با این حال کار به دور دوم خواهد کشید، جایی که او در نهایت برنده اصلی انتخابات خواهد شد. به گزارش رویترز، احزاب مخالف در فرانسه، شکننده هستند و نمی‌توانند مکرون را به چالش بکشند. با این حال بسیاری معتقدند که نباید کار را تمام‌شده دانست و ممکن است در هفته‌های آینده‌، اتفاقاتی بیفتد که پیش‌بینی‌ها نادرست از آب در بیاید. سرنوشت انتخابات، تا حد زیادی به برخی تصمیم‌گیری‌های تاکتیکی طیف‌های سیاسی بستگی دارد. برای نمونه، اگر راست‌های افراطی مدعیان نامزدی این طیف را مجاب کنند که با هم ائتلاف کنند و یکی از آنها در رقابت باقی بماند، امکان اینکه نامزدشان به دور دوم برود زیاد خواهد بود. اما هر دو نامزد آنها، اریک زمور و مارین لوپن، تا اینجا نشانه‌ای از عقب‌نشینی از خود نشان نداده‌اند و این یعنی شانس والری پسرس از حزب محافظه‌کار جمهوریخواه برای رفتن به دور دوم بیشتر خواهد شد.
کارشناسان سیاسی می‌گویند که انتخابات ریاست‌جمهوری یکی از دو انتخابات مهمی است که مکرون باید در آنها به پیروزی برسد؛ حزب راست‌  میانه او (جمهوری به پیش) باید در انتخابات پارلمانی که آخر بهار برگزار می‌شود اکثریت را به‌دست بیاورد تا مکرون بتواند سیاست‌هایش را پیش ببرد.
هرچند نظرسنجی‌ها فعلا مکرون را برنده انتخابات می‌داند اما هیچ‌چیزی بعید نیست و دیگر نامزدهای نزدیک به او می‌توانند از دور قبلی انتخابات الهام بگیرند، یعنی زمانی که به یک باره، نامزدی که شانس زیادی نداشت، بر خلاف تمام نظرسنجی‌های قبلی اوج گرفت و در نهایت رئیس‌جمهور شد. آن نامزد، خود مکرون بود.
نامزدهای اصلی انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه اینها هستند: 

امانوئل مکرون

راست  میانه:رئیس‌جمهور مستقر فرانسه، هنوز رسما اعلام نامزدی نکرده اما همه منتظر ورود او به صحنه رقابت هستند. او به‌عنوان چهره‌ای میانه‌‌رو وارد صحنه سیاست شد اما در ادامه، سیاست‌هایش، به‌خصوص سیاست‌های اقتصادی‌اش، به سمت راست میل کرد. او برنامه‌های بلندپروازانه‌ای برای فرانسه در عرصه بین‌المللی درنظر گرفته و فقط با انتخاب مجددش است که می‌تواند این پروژه عظیم را پیگیری کند. مکرون مدت‌ها فریاد استقلال اروپا را سر داده و حالا که آنگلا مرکل صدراعظم قدرتمند آلمان و رهبر واقعی اتحادیه اروپا از قدرت کناره گرفته، فرصت خوبی برای مکرون ایجاد شده تا نه‌تنها خودش جای مرکل را پر کند که فرانسه را هم به‌عنوان یکی از بازیگران اصلی اروپا و فراتر از آن تبدیل کند. نظرسنجی‌ها شانس پیروزی را به مکرون می‌دهند و براساس شرایط فعلی، هر چیزی به جز پیروزی او در انتخابات یک غافلگیری بزرگ خواهد بود.

اریک زمور

راست افراطی: مجری جنجالی تلویزیون، با افکار بسیار عجیب و افراطی‌اش درباره مهاجران و اقلیت‌های نژادی و مسلمانان، پر سر و صداترین نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه است. زمور 63ساله به‌خاطر توهین‌هایش به اسلام مشهور است. او تا حالا بارها به‌خاطر رفتار زشت با زنان سرزنش و البته در چند مورد به اتهام تعرض به آنها دادگاهی شده است. او در سال‌های 2011و 2018به‌خاطر صحبت‌های تبعیض‌آمیز و نفرت‌پراکنی علیه مسلمانان در دادگاه محکوم شده است. از نظر او، فرانسه به‌خاطر «زنانه‌شدن» و «اسلامی‌شدن»، از نظر اقتصادی و ژئوپلتیک در حال مضمحل شدن است. نخستین میتینگ انتخاباتی او که 9روز پیش برگزار شد به خشونت کشیده شد و یک نفرهم به او حمله کرد. او فرزند مهاجران یهودی الجزایری است. حضور همزمان او و مارین لوپن دیگر نامزد راست افراطی در انتخابات، شانس این طیف سیاسی را برای صعود به دور دوم کم می‌کند.

مارین لوپن 

راست افراطی: مارین لوپن، جدی‌ترین رقیب امانوئل مکرون خوانده می‌شود و بسیاری معتقدند، در نهایت او و مکرون به دور دوم صعود خواهند کرد. رهبر 53ساله حزب راست افراطی اتحاد ملی، با قدرت تمام به ایده‌های راستی‌اش چسبیده و امیدوار است با تندتر کردن فضا، هوادارانش را تهییج کند. موارد مورد علاقه او، مهاجرت و امنیت هستند. برخی از طرح‌های پیشنهادی او لغو اعطای شهروندی فرانسه به افرادی است که با فرانسوی‌ها ازدواج می‌کنند. او همچنین می‌خواهد قانون اعطای خودکار شهروندی به هر کسی را که در فرانسه متولد می‌شود لغو کند. چنین اقداماتی، راست‌های افراطی ضدمهاجرت را به‌شدت سر ذوق خواهد آورد. با وجود شعارهای افراطی، مارین لوپن از شعار خروج از اتحادیه اروپا، حوزه پولی یورو و منطقه شنگن عقب کشیده است. لوپن که تلاش کرده برخی تندروی‌های ژان ماری لوپن، پدرش و رهبر پیشین حزب را اصلاح کند، با تهدید زمور مواجه است و ممکن است زیر سایه تندروی‌های بی‌حساب او قرار بگیرد.

والری پسرس

محافظه‌کار : والری پسرس، نخستین نامزد زن حزب محافظه‌کار جمهوریخواه فرانسه، می‌تواند شگفتی‌ساز این دوره از انتخابات باشد. فرماندار منطقه پرجمعیت ایل دو فرانس، جایی که پاریس در آن قرار دارد، 2 بار پیش از این وزیر آموزش عالی و بودجه بوده و رزومه مدیریتی خوبی دارد.
 او گفته است که برنامه‌هایی برای بررسی تعطیلی رآکتورهای هسته‌ای دارد و گفته که روی انرژی‌های تجدیدپذیر سرمایه‌گذاری خواهد کرد. او همچنین خواستار افزایش حداقل دستمزد است و اصلاحاتی برای کاهش بیکاری و سیستم پرداخت مستمری درنظر دارد و گفته که می‌خواهد بدهی عمومی را پایین بیاورد. پسرس برای به‌دست آوردن نامزدی حزب، چند نامزد شناخته‌شده را کنار زد. درصورتی که یکی از نامزدهای اصلی راست افراطی، یعنی زمور و لوپن، به نفع دیگری کنار نکشد، امکان دارد که پسرس با مکرون به دور دوم برود.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید
در همینه زمینه :