• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
دو شنبه 22 آذر 1400
کد مطلب : 147950
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/o25Kk
+
-

مستند؛ گوهر سینمای ایران

پلان
مستند؛ گوهر سینمای ایران

علیرضا تابش، مدیر فرهنگی، درباره برگزاری پانزدهمین دوره از جشنواره «سینماحقیقت» گفت: از اینکه سینمای ایران جشنواره‌ای مستقل برای سینمای مستند دارد بسیار خرسند هستم. امسال هم که پانزدهمین دوره از این رویداد سینمایی به‌صورت حضوری در تهران و به‌صورت برخط برای تمامی مردم ایران برگزار می‌شود. سینمای مستند یکی از گوهرهای ارزشمند سینمای ایران است که می‌تواند بستر مناسبی را برای ایجاد گفت‌و‌گوی فرهنگی میان مخاطبان این گونه سینمایی هم در ایران و هم در عرصه بین‌الملل ایجاد کند.
او ادامه داد: باید بگویم که فیلم‌های بسیار خوبی در سینمای مستند ایران هر ساله تولید می‌شود و مستندسازان جوان و خوبی در این حوزه تربیت شده‌اند که هر سال ما شاهد درخشش آثار این جوانان هستیم. نگاه جسور و پیشرویی در سینمای ایران شکل گرفته است که می‌تواند گفت‌و‌گوی فرهنگی‌ای را که پیش‌تر از آن نام برده بودم تقویت کند و نشانه فرهنگی از سینمای ایرانی را با سینمای مستند جهانی پیوند بزند.
تابش گفت: نکته دیگری که درباره‌اش تأکید دارم ضرورت پخش و بازاریابی بهتر آثار سینمای مستند است. در این مسیر جشنواره سینماحقیقت این بستر را فراهم می‌کند و تریبونی برای عرضه و معرفی آثار سینمای مستند ایران و جهان می‌شود اما صرفا با بسنده کردن به حضور در جشنواره‌ها نمی‌توان به رسالت والای این حوزه جامه عمل پوشاند. مشتاقان زیادی در منطقه ما و کشورهای مختلف جهان هستند که دوست دارند سینمای مستند ایرانی را دنبال کنند و باید برای هموار کردن مسیر این امکان نمایش‌سازی‌ تلاش و کوشش کرد. مدیر سابق «بنیاد سینمای فارابی» تأکید کرد: فکر می‌کنم که در بحث بازاریابی برای سینمای مستند لازم است بخش‌خصوصی نیز اهتمام بیشتری داشته باشد زیرا صرفا با اتکا به حمایت‌های دولتی نمی‌توان به‌صورت مکفی در این حوزه‌ کاری مسیر را هموار ساخت؛ البته که نقش رسانه نیز در معرفی ظرفیت این سینما بسیار اهمیت دارد. 
تابش گفت: به‌نظر من مدیریت دولتی تابعی است از شرایط درون صنفی خانواده مستند ایران و هرچند که دولت‌ها و مدیرانی که در هر دوره به روی کار می‌آیند تأثیرگذاری می‌کنند اما درنهایت پرسشگری و جست‌و‌جوگری سینماگران نیز بسیار مهم است؛ چرا که این طلب یاری و مطالبه آنها می‌تواند ایجادگر شرایط بهتری باشد و درنهایت نوعی همگرایی و هم‌افزایی بین بخش دولتی و خصوصی شکل بگیرد. 
او درپایان گفت: باید به این نکته اشاره کنم که برخی از اشکال و انواع فیلمسازی و مستندهایی که بعضا رسانه ملی در حوزه‌های سیاسی اجتماعی با یک سوگیری خاص تولید و پخش می‌کند و کیفیت خیلی خوبی ندارد، می‌تواند بر ذائقه مخاطب تأثیر بگذارد. تابش اظهار کرد: یعنی نباید در پشت صحنه ساخت برخی از فیلم‌ها اغراض سیاسی وجود داشته باشد. چنین آثاری در دراز‌مدت می‌تواند بر حس اعتمادی که مخاطبان مستند‌دوست تلویزیون دارند، تأثیر بگذارد. او گفت: باید به اندیشه‌های مستقل در حوزه مستند بیشتر توجه شود؛ اینگونه هم شاهد رشد کیفی آثار خواهیم بود و هم امیدواری بیشتری میان سینماگران مستقل پیش می‌آید که آنها هم می‌توانند از حمایت‌های دولتی بهرمند شوند و با نگاه تسهیل‌گرانه بیشتری شروع به تولید آثار خود کنند و امیدوارم که این مهم رقم بخورد.  

این خبر را به اشتراک بگذارید