کشف رفتار جوجهاردکها
به صف، دنبال مادر!
اردکها به داشتن یک صف منظم پشت سر مادرشان معروفاند، اما همین تصویر آشنا هم دلیلی علمی دارد که بهتازگی دانشمندان آن را کشف کردهاند؛ جوجهها روی امواج حاصل از شنای مادرشان سوار میشوند.
با اینکار انرژی جوجهاردک ذخیره میشود. محققان این یافتهی جدید را در شمارهی اخیر مجلهی مکانیک سیالات منتشر کردهاند.
تحقیقات قبلی میزان انرژی مصرفی جوجهاردکها را هنگام شنا اندازه گرفته بود و این پژوهش جدید نشان داد که جوجهها هنگام شنا در یک صف، در انرژی مصرفی خود صرفهجویی میکنند.
شبیهسازی کامپیوتری امواج پرندگان آبزی توسط «ژیمینگ یوان» و همکارانش در دانشگاه استراثکلاید اسکاتلند انجام شده است. محاسبات آنها نشان داد اگر جوجهاردک درست پشت مادرش شنا کند، راحتتر خواهد بود.
هنگامی که جوجهاردک بهتنهایی شنا میکند، امواج آب روبهروی او، بلند میشود و او به انرژی بیشتری نیاز خواهد داشت. این پدیده را کشش موج مینامند. اما اگر در نقطهی مناسب و درست پشت سر مادرش شنا کند، احساسی برعکس خواهد داشت و به جلو هول داده میشود.
جوجهاردکها هم مانند خواهر و برادرهای خوب، مراقب هم هستند و هرجوجهاردکی که در صف قرار دارد، از امتداد امواج اردک جلویی استفاده میکند. به این ترتیب کل جوجهها یک سواری رایگان دریافت میکنند!
البته این اتفاق فقط در صورتی رخ میدهد که کاملاً با مادر خود هماهنگ باشند و اگر از ردیف خود خارج شوند، شناکردن سختتر میشود. این مجازات عادلانهای برای جوجهاردکهای پرجنب و جوش است!
اردک غولپیکر در رودخانهی ماپوچو
این یک کارتون تخیلی نیست؛ یک اردک پلاستیکی زردرنگ و غولپیکر واقعی است که در رودخانهی ماپوچو در شهر سانتیاگو، پایتخت کشور شیلی شناور شده است. مسئولان شیلی در آمریکای جنوبی، این خبر را تأیید کرده و گفتهاند این کار را برای خوشحالی مردم انجام دادهاند. آنها معتقدند در دوران قرنطینهی کرونا به مردم سخت گذشته و میخواهند با این هدیه، شادی را به مردم برگردانند.
علاوه بر این اردک پلاستیکی غولپیکر، مجسمههای دیگری هم در یک جشنوارهی هشتروزه بهنمایش در میآیند و بین شهرهای گوناگون میچرخند. مسئولان این کشور از مردم دعوت کردهاند تا با رعایت نکات بهداشتی، از این جشنواره لذت ببرند.