خیز تبدیل صنعت فضایی به پیشران اقتصادی کشور
صنعت فضایی، دیروز صرفا مظهر اقتدار کشورها بود، اما امروز بهعنوان یکی از پیشرانهای اقتصادی مطرح است و در آینده نزدیک بهعنوان بخشی از زیرساخت حکمرانی در حوزههای مختلف تجاری و اقتصادی و امنیتی خواهد بود. رئیسجمهور روز گذشته، پس از بازدید از دستاوردهای صنعت فضایی کشور و با حضور در جلسه شورایعالی فضایی با بیان این مطلب گفت: «اینکه بعد از نزدیک به ۱۱ سال نخستین جلسه شورایعالی فضایی تشکیل میشود، نشاندهنده عزم این دولت برای توسعه صنعت فضایی است.»
سیدابراهیم رئیسی، با تشکر از فعالیتهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، سپاه و ارتش در حوزه فضایی ادامه داد: «امروز شرکتهای دانشبنیان، صنعت، تجارت، کشاورزی و گردشگری با عبور از مشکلات اقلیمی ازجمله کمآبی و دهها حوزه دیگر میتوانند از خدمات فضایی برای توسعه و رشد خود استفاده کنند.» به گزارش همشهری، رئیسجمهور بر ارزان و بومیسازی صنعت فضایی تأکید کرد و گفت: «همه بخشهای فعال در این صنعت باید با همپوشانی و همگرایی و استفاده از تجربیات یکدیگر و پرهیز از کارهای موازی دست بهدست هم دهند و خواسته مقام معظم رهبری را برای رسیدن به مدار ۳۶ هزار کیلومتری محقق سازند.» رئیسی با تأکید بر اینکه اگر در صنعت فضایی و فضای مجازی حضور نداشته باشیم مجبور خواهیم شد در اتوبان ساخته شده توسط دیگران حرکت کنیم، ادامه داد: «صنعت فضایی یک نوع بازدارندگی برای تعرض دشمنان به کشور ایجاد میکند. وقتی ماهوارهای پرتاب میشود مردم و جوانان احساس قدرت و غرور میکنند.»
همچنین وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پس از جلسه شورایعالی فضایی گفت: «دولت سیزدهم بهدنبال ارتقای صنعت فضایی کشور و توسعه صنعت فضایی است و باید همه ظرفیتها بهکار گرفته شود.»
عیسی زارعپور ادامه داد: «صنعت فضایی درعین حال که اقتدارآفرین است، میتواند یک مولفه قدرت در معادلات جدید باشد و مشکلات کشور را حل کند». بهگفته او «رئیسجمهور در جلسه امروز برکاربردی کردن صنعت فضایی و حل مشکلات زندگی مردم تأکید کردند». زارعپور با اشاره به اینکه رئیسجمهور تأکید کرد که باید به سرعت به فناوری تثبیت شده برای مدارهای پایین (LEO) برسیم، گفت: «مدارهای لئو از ۲۰۰ کیلومتر تا ۲ هزار کیلومتر است و اکنون به مرحله تثبیت فناوری رسیدهایم و در آینده نزدیک خبرهای خوشی در این خصوص خواهید شنید.» علی بهادری جهرمی، سخنگو و رئیس شورای اطلاعرسانی دولت هم در توییتی نوشت: «برگزاری جلسه شورایعالی فضایی پس از 10سال، نویدبخش آینده روشن فضایی ایران است که میتواند در بهبود کیفیت محیطزیست، مخابرات، مدیریت آب و کشاورزی، دریانوردی، هواشناسی و... مؤثر باشد. انشاءالله عقبافتادگی سالهای اخیر کشور در صنعت فضایی جبران و از دانشمندان ایرانی این عرصه حمایت خواهد شد.»