• پنج شنبه 18 بهمن 1403
  • الْخَمِيس 7 شعبان 1446
  • 2025 Feb 06
سه شنبه 20 مهر 1400
کد مطلب : 142640
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/73KKQ
+
-

آذربایجان‌شرقی به دنبال گردشگری پساکرونا

پس از خسارت‌های سنگین کرونا به گردشگری استان، مسئولان امیدوارند با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای دوران پساکرونا اتفاقات خوبی در این حوزه رقم بخورد

آذربایجان‌شرقی به دنبال گردشگری پساکرونا

سید مرتضی احمدپور-خبرنگار

 از اوایل سال1398 آژانس‌های مسافرتی آذربایجان‌شرقی با توجه به افزایش نرخ ارز، مشکلات اقتصادی و افزایش قیمت بنزین با کاهش مسافران ورودی به استان مواجه و ضرر زیادی را متحمل شدند. با شیوع بیماری کرونا از اواخر سال1398، دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی که منتظر تعطیلات نوروز1399 بودند زیان بیشتری دیدند. بنا به گفته مسئولان و فعالان گردشگری استان با کاهش 95درصدی مسافران داخلی و 99درصدی مسافران خارجی در این مدت، صنعت گردشگری آذربایجان شرقی در حال ورشکستگی است. همچنین طبق آمار معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی اغلب مراکز اقامتی، صنایع‌دستی و رستوران‌ها 50درصد تعدیل نیرو داشته‌اند .

مشکلات پیچیده 
رئیس اتحادیه انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی، گردشگری و زیارتی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه آژانس‌های مسافرتی در سطح استان وضعیت خوبی ندارند، می‌گوید: از 270آژانس هواپیمایی و گردشگری حدود 70آژانس به طور کامل تعطیل شدند و بقیه غیرفعال یا نیمه‌فعال هستند و نیروی کار 70درصد از آژانس‌ها هم از دست رفته است.
رشید رجب‌پور با بیان اینکه دفاتر باقی‎مانده با فشارهای اقتصادی موجود به سختی به فعالیت خود ادامه می‌دهند، می‌افزاید: با تمام این مشکلات  مجبور به پرداخت مالیات و عوارض مختلفی هستیم که منصفانه نیست و با درآمد واقعی دفاتر همخوانی ندارد.
به گفته وی، مسئولان وعده داده بودند برای حمایت از صنعت گردشگری تسهیلات مناسبی پرداخت خواهد شد، اما این وعده‌ها تا کنون عملیاتی نشده در حالی که به جای وام‌های محدود با سود 12درصد که تاکنون پرداخت شده، باید وام‌های قرض‌الحسنه یا کمک‌های بلاعوض به دفاتر و فعالان گردشگری یا بسته‌های حمایتی سفر به مردم داده شود.
رجب‌پور که خود یکی از باسابقه‌ترین مدیران گردشگری استان است، عنوان می‌کند: با توجه به واکسیناسون حداکثری و رعایت پروتکل‌های بهداشتی سفر از سوی مسافران، می‌توان امیدوار بود با کاهش آمار مبتلایان به کرونا در آینده نزدیک رونق بازار سفر بازگردد و این موضوع باعث رونق مراکز اقامتی و دفاتر خدمات مسافرتی شود. 
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به آسیب‌های وارد شده در بخش سرمایه‌گذاری گردشگری نیز توضیح می‌دهد: در سفر اخیر وزیر میراث فرهنگی به استان عنوان شد که جذب سرمایه‌‌گذار در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری استانی و کشوری ادامه داشته باشد.
رجب‌پور با بیان اینکه در صورت حمایت دولت روزهای خوبی در انتظار گردشگری آذربایجان شرقی است، می‌گوید: بخش خصوصی و دولتی در دوران پساکرونا هر دو در کنار هم با همکاری و هم‌افزایی می‌توانند به خروج از بن بست موجود کمک کنند.

معرفی جاذبه‌های گردشگری 
معاون گردشگری آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه خسارت‌های وارد شده به صنعت گردشگری استان قابل انکار نیست، می‌گوید: با وجود آنکه از 6ماه نخست سال به عنوان زمان پرمسافر استان یاد می‌شود، اما شیوع ویروس کرونا موجب شد نتوانیم آنچنان که باید در حوزه گردشگری فعالیت داشته باشیم و فقط 30 تا 40درصد ظرفیت مکان‌های گردشگری پر شد. در این میان بیشترین آسیب متوجه دفاتر خدماتی و آژانس‌ها بود، زیرا نمی‌توانند تورهای زمینی خود را اجرا کنند درحالی که فعالیت اصلی این دفاتر بر پایه گردشگری و برگزاری تورهای گردشگری است.
علیرضا بایرامی همچنین با تایید حمایت اندک از دفاتر گردشگری توضیح می‌دهد: وامی که به گردشگری تعلق گرفت، کم و در حد مسکن بود در حالی که خسارت 180میلیارد ریالی به گردشگری استان وارد شده است.
وی می‌افزاید: با وجود اینکه تعداد قابل توجهی از دفاتر گردشگری استان تعطیل شد، اما 2اتفاق اخیر یعنی برگزاری روز ملی شعر و ادب فارسی و گرامی‌داشت شهریار و برگزاری مراسم پیرغلامان حسینی نشان داد گردشگری استان می‌تواند برای روزهای بهتر آماده شود. همچنین برنامه‌هایی برای دوران پساکرونا برای توسعه گردشگری استان در نظر گرفته شده و درصدد تولید محتوا برای شبکه‌های اجتماعی از اینستاگرام گرفته تا واتساپ هستیم. برای معرفی جاذبه‌های گردشگری و تنوع در حوزه‌های مختلف گردشگری از ظرفیت سلبریتی‌های عرصه فرهنگ و هنر برای معرفی هرچه بیشتر آذربایجان شرقی استفاده می‌کنیم .

ضرورت سرمایه‌گذاری 
مدیر کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی استان اما تاکید می‌کند که با وجود شیوع کرونا آذربایجان شرقی به عنوان سومین استان کشور در زمینه جذب سرمایه‌گذار اقدام کرده و آماده دوران پساکروناست.
احمد حمزه‌زاده با بیان اینکه حدود 100پروژه سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری و میراث فرهنگی در استان در حال اجراست که دفاتر خدمات گردشگری می‌توانند از این پروژه‌ها برای جذب گردشگر و رونق کار خود بهره ببرند، می‌گوید: هر چقدر بتوانیم زیرساخت‌های گردشگری را تقویت کنیم در جذب گردشگر موفق‌تر خواهیم بود.
وی با تاکید بر اینکه تقویت زیر ساخت‌ها کمک بزرگی به صنعت گردشگری و فعالان بخش خصوصی است، می‌افزاید: آذربایجان شرقی از استان‌هایی است که ظرفیت‌های بسیاری در حوزه گردشگری دارد و امیدواریم با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته روزهای خوبی در انتظار حوزه گردشگری باشد.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید