مرکز آمار ایران نرخ تورم نقطه به نقطه مرداد1400 را 42.4درصد برآورد کرده؛ اما همین نهاد میگوید: رشد قیمت 38قلم از 53قلم خوراکی مورد مصرف خانوارها در این مدت بالای نرخ تورم نقطه به نقطه بوده است. اما اگر ملاک نرخ تورم نقطه به نقطه، گروه کالاهای خوراکی و آشامیدنی باشد، دستکم 20قلم کالای خوراکی رشد قیمتی بالاتر از نرخ تورم 56.8درصد گروه خوراکیها و آشامیدنیها را تجربه کردهاند و میانگین شاخص قیمت خوراکیها خرید و فروش شدهاند. به گزارش همشهری، هویجفرنگی، گوجهفرنگی، نخود و هلو بهترتیب بالاترین رشد قیمت را در مرداد امسال نسبت به شهریور پارسال تجربه کرده و رشد قیمت آنها بالاتر از 100درصد بوده و هویج با جهش قیمت 224درصد یکهتازی کرده است.
تازهترین آمار رسمی نشان میدهد در مردادماه امسال و در گروه سبزیجات و حبوبات، بیشترین افزایش قیمت نسبت بهماه قبل مربوط به هویج فرنگی با 70.5درصد، قارچ با 14.7درصد و گوجهفرنگی با 9.9درصد بوده درحالیکه در این مدت سیبزمینی با 4.9درصد و بادمجان با 4.1درصد افت قیمت مواجه شده است. در گروه نان و غلات اما برنج ایرانی درجه یک رشد قیمت 3.4درصدی در مرداد نسبت به تیرماه امسال داشته و پس از آن شیرینی خشک و رشته آش قرار دارد که 2.5درصد گران شده است.
یافتههای مرکز آمار نشان میدهد در گروه گوشت قرمز، سفید و فرآوردههای آنها بالاترین رشد قیمت در مرداد نسبت به تیرماه امسال مربوط به ماهی قزلآلا با 8.9درصد، مرغ ماشینی با 7.2درصد و گوشت گاو یا گوساله با 6.6درصد بوده و در گروه لبنیات، تخممرغ و انواع روغن هم بالاترین قیمت به تخممرغ با 8.9درصد، ماست پاستوریزه با 5.6درصد و شیر پاستوریزه با 5.4درصد اختصاص داشته است. این در شرایطی است که قیمت روغن نباتی جامد در ماه گذشته نسبت به تیرماه 2.3درصد ارزان شده است. بالاترین رشد قیمت ماهانه در گروه میوه و خشکبار اما مربوط به قیمت پرتقال با جهشی 39.5درصدی اختصاص داشته و سیب خوراکی هم رشد قیمت 8.2درصدی را ثبت کرده درحالیکه در مرداد امسال نسبت به تیرماه گذشته لیموترش 14.1درصد و هندوانه 9.8درصد ارزان شده است. هویج شاید برای نخستینبار در نیم قرن اخیر است که صدرنشین رشد قیمتها در بین همه اقلام خوراکی ایرانیان شده، آنهم به لطف شیوع کرونا و شیوع این فرضیه که نوشیدن آب هویج به درمان کرونا کمک میکند. در مرداد امسال قیمت هویج 70.5درصد قد کشید درحالیکه در همین مدت قارچ 14.7درصد و گوجهفرنگی 9.9درصد گران شد. در عوض قیمت سیبزمینی 4.9درصد و بادمجان 4.1درصد کاهش یافت. در بین سایر کالاهای خوراکی بالاترین رشد قیمت ماهانه به سس مایونز با 6.5درصد و نوشابه گازدار با 5.9درصد اختصاص دارد.
سبقت نرخ 38 قلم خوراکی از تورم
در همینه زمینه :