آرش نهاوندی ؛ روزنامهنگار
کلیهها گاهی رسوبهای معدنی سختی به نام سنگ کلیه تولید میکنند که باعث درد شدید میشود و میتواند منجر به عوارض دیگری برای سلامتی شود. مدیریت خطر سنگ کلیه بهشدت به رژیم غذایی بستگی دارد، با این حال «غذاهای مغذی» خاصی که برای تقویت بدن مهم هستند هم میتوانند منجر به ایجاد سنگ شوند، زیرا حاوی اگزالات، پورین و کلسیم هستند. در این مطلب به 5غذای «سالم» اشاره میکنیم که میتوانند منجر به سنگ کلیه شوند.
اسفناج: اسفناج منبعی از مواد مغذی ازجمله آهن، ویتامینها و آنتیاکسیدانهاست. این سبزی بسیار محبوب است و اغلب بهعنوان سبزی سوپ یا آش مصرف میشود. با این حال، اگزالات اضافی موجود در اسفناج خطر ابتلا به سنگ کلیه اگزالات کلسیم را افزایش میدهد، زیرا این ترکیبات با کلسیم ادرار مرتبط میشوند و سنگ ایجاد میکنند.
آجیل و کره آجیل: چهکسی آجیل دوست ندارد؟ آجیل، ازجمله بادام، بادام هندی و بادام زمینی حاوی چربیهای سالم، پروتئین و فیبر غذایی هستند. با این حال، از طرف دیگر، سطوح بالای اگزالات آجیل خطر ابتلا به سنگ کلیه را در افرادی که به این ترکیبات حساسیت دارند بالا میبرد.
چغندر: چغندر یا ریشه چغندر از طریق خواص آنتیاکسیدانی خود که به مبارزه با التهاب کمک میکند و سلامت قلب و کبد را ارتقا میدهد، فواید مختلفی برای سلامتی دارد. با این حال، محتوای بالای اگزالات در چغندر باعث افزایش سطح اگزالات ادرار میشود.
شکلات تلخ و کاکائو: شکلات تلخ و پودر کاکائو حاوی آنتیاکسیدانها و ترکیبات مفیدی برای قلب هستند و حتی ممکن است خلق و خو را بهبود ببخشند. با این حال، محتوای بالای اگزالات در محصولات شکلاتی خطر ابتلا به سنگ کلیه اگزالات کلسیم را درصورت مصرف بیش از حد افزایش میدهد.
چای: چای نوشیدنی محبوب ایرانیها حاوی آنتیاکسیدانهایی است که از سلامت قلب و عملکرد مغز محافظت میکنند. بسیاری از مردم به چای صبحگاهی خود عادت دارند و نمیتوانند بدون آن زندگی کنند. با این حال، چای سیاه حاوی مقادیر زیادی اگزالات است که منجر به افزایش دفع اگزالات در ادرار میشود.
پنج شنبه 24 مهر 1404
کد مطلب :
265230
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/W7Lkg
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved