• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
چهار شنبه 10 شهریور 1400
کد مطلب : 139298
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/v2yOn
+
-

خبرهای کوتاه/ تداوم مهار آتش‌ در نیزارهای تالاب انزلی

آتش‌سوزی در نیزارهای تالاب انزلی با وجود 100آتش‌نشان همچنان ادامه دارد و روز گذشته نیز عاملان انسانی حریق در نیزارهای تالاب انزلی شناسایی شدند. عباس صابر، معاون عمرانی استاندار گیلان با اعلام این خبر به ایسنا گفت: تلاش‌ها برای خاموش کردن آتش ادامه دارد و با توجه به اینکه آتش‌سوزی در نقاطی از تالاب رخ داده که امکان تردد خودروهای آتش‌نشان و امکانات لجستیک برای اطفای حریق به‌صورت زمینی وجود ندارد، عملیات اطفای حریق توسط بالگرد در حال انجام است و به محض مهار کامل آتش، برآورد خسارت انجام و اطلاع‌رسانی می‌شود. امیر مرادی، مدیرکل بحران استانداری گیلان نیز اعلام کرد که برای خاموش کردن آتش نیزارهای تالاب انزلی از بالگرد جمعیت هلال احمر استفاده شده است. تا ظهر دیروز بیش از ۹۵درصد از حریق نیزارهای تالاب انزلی مهار شد. اما تلاش‌ها همچنان تا خاموشی کامل آتش ادامه یافت.

  حجم آب دریاچه ارومیه۴۰ درصد کاهش یافت
حجم آب دریاچه ارومیه نسبت به پارسال که نزدیک به 5 میلیارد متر مکعب ارزیابی شده بود، هم‌اینک۴۰ درصد کاهش یافته است. حجت‌جباری، معاون فنی اداره کل حفاظت محیط‌زیست آذربایجان غربی به ایرنا گفت: سطح تراز آب دریاچه ارومیه هم‌اکنون یک‌هزار و ۲۷۰ متر و ۷۴ سانتی‌متر از سطح آب‌های آزاد است که ۱۰۰سانتی‌متر نسبت به پارسال کاهش یافته است. وسعت دریاچه ارومیه نیز از 3هزار و ۶۰۷ کیلومتر در سال گذشته به ۲ هزار و ۲۷۳ کیلومتر رسیده است. او گفت: امسال به‌دلیل کاهش بارش و رواناب، تامین حقابه دریاچه ارومیه با مشکل مواجه شد. هرچند که سازمان حفاظت محیط‌زیست مکاتبات لازم را انجام داده است، ولی تاکنون رهاسازی حقابه این دریاچه مقدور نشده است. آمارها نشان می‌دهد که میزان بارندگی نسبت به بلندمدت ۱۸ درصد و سال گذشته ۲۲ درصد در حوضه آبریز دریاچه ارومیه کاهش یافته است. اما برغم کاهش بارش، کشاورزان و بهره‌برداران حوضه دریاچه ارومیه همچنان در حال مصرف بی‌رویه آب هستند.

  بستن چاه‌ها ، راه جلوگیری از فرونشست تخت‌جمشید
بسته شدن کلیه چاه‌ها تنها راه علاج بخشی تخت جمشید از رخداد فرونشست و فروچاله است. مطالعات یک استاد دانشگاه شیراز نشان داده است که در محوطه تخت‌جمشید، فرونشست ایجاد شده و درصورت تداوم روند کنونی، تخت‌جمشید شاهد فروچاله خواهد بود. عزت‌الله رئیسی، استاد گروه آبشناسی دانشگاه شیراز در نشست مجازی آسیب‌شناسی بحران فرونشست‌ها و ماموریت نوآوران و استارت‌آپ‌ها با بیان اینکه فرونشست با فروچاله متفاوت است، گفت: در تخت‌جمشید شکافی به طول ۳۰۰ متر و عرض یک متر و عمق ۱۰۰ متر ایجاد شده است و در نقش رستم ۳۰ سانتی‌متر افت زمین رخ داده و وضعیت تخت جمشید نگران‌کننده است. رئیسی گفت: راه علاج بسته شدن ۲ چاه در حریم شماره ۱ و ده‌ها چاه در حریم شماره ۲ تخت‌جمشید است.

این خبر را به اشتراک بگذارید