• یکشنبه 16 اردیبهشت 1403
  • الأحَد 26 شوال 1445
  • 2024 May 05
چهار شنبه 10 شهریور 1400
کد مطلب : 139279
+
-

رفع مشکل آب‌آشامیدنی کرمانشاه تا پایان سال‌جاری

مسئولان استان می‌گویند با انتقال آب از سد گاوشان به کرمانشاه، این‌شهر تا افق سال۱۴۱۵ با مشکل قطع آب روبه‌رو نمی‌شود

رفع مشکل آب‌آشامیدنی کرمانشاه تا پایان سال‌جاری

فرحناز چراغی-خبرنگار

آب سد گاوشان که قرار بود سال۱۳۹۴ به شهرکرمانشاه برسد، امسال در اوج بحران آب دراین استان، به کرمانشاه منتقل شد، اما این انتقال به‌دلیل شکستگی و برخی مشکلات دیگر چندان دوام نیاورد و در میانه راه متوقف شد. این‌درحالی‌است که میزان آب موردنیاز شهرکرمانشاه در شرایط کنونی تا سال1415، بیش‌از 133میلیون مترمکعب است‌ که با احتساب 70میلیون مترمکعب آب سالانه موجود در خود کرمانشاه، به‌صورت متوسط 63میلیون مترمکعب آب در سال باید از سد گاوشان به این‌شهر منتقل شود.  براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، تأمین آب اراضی کشاورزی برای حدود31هزارهکتار زمین زراعی و تأمین 63میلیون مترمکعب آب آشامیدنی موردنیاز شهرکرمانشاه باهدف رفع نیازهای آبی دوره درازمدت، ازجمله اهداف طرح انتقال آب از سد گاوشان بوده‌است. اما با وجود مشکل تأمین آب آشامیدنی برای شهر یک‌میلیون نفری کرمانشاه که درتابستان سال‌جاری به اوج خود رسید، هنوز این خط انتقال به کرمانشاه نرسیده‌است. این‌درحالی‌است که درسال‌جاری شاهد قطع آب در نقاط مختلف این شهر بودیم و شهروندان با مشکلات زیادی دراین حوزه مواجه بودند.

پایان ترمیم خط انتقال آب سد گاوشان
فرماندار کرمانشاه در گفت‌وگو با همشهری با اشاره به پایان ترمیم خط انتقال آب سد گاوشان به کرمانشاه گفت: تعمیرات محل حوضچه‌ها به پایان رسیده و خط آماده آزمایش است. «فضل‌الله رنجبر» افزود: این اقدام ۲روز زمان‌ می‌برد که با توجه به وضعیت گرمای کنونی هوا در کرمانشاه و همچنین اوضاع نامناسب همه‌گیری ویروس کرونا، انجام این آزمایش را به روزهای آینده محول کرده‌ایم. برای انجام آزمایش باید به‌مدت ۴۸ساعت آب شهری قطع شود. بنابراین منتظریم در یک شرایط عادی، این آزمایش‌ها انجام و آب خط لوله گاوشان به شهر کرمانشاه متصل شود.  وی با بیان اینکه شهرکرمانشاه با کمبود روزانه هزارلیتر آب برای تأمین نیازهای آشامیدنی خود به‌صورت کامل مواجه است، اظهارکرد: برای رفع این مشکل نیاز است که هرچه سریع‌تر آب سد گاوشان منتقل شود. رنجبر ادامه داد: برای جبران کمبود آب آشامیدنی شهروندان کرمانشاهی از سال1392 آب از سد گاوشان به کرمانشاه انتقال پیدا کرد که در سال‌جاری این مقدار از هزارلیتر به ۲هزارلیتر بر ثانیه افزایش پیدا کرد و این موضوع سبب بروز خسارت‌هایی در مسیر خط انتقال آب سد گاوشان شد. فرماندار کرمانشاه عنوان کرد: در مسیر خط انتقال ۷۲کیلومتری آب سد از گاوشان به کرمانشاه، ۱۲۷فلکه آب وجود دارد که به‌دلیل افزایش حجم انتقال آب، فلکه‌ها دچار نشتی شدند. رنجبر افزود: خط انتقال آب سد گاوشان دچار شکستگی نشده‌است. لوله‌های استفاده شده در خط انتقال آب از جنس چدن است که شکستگی ندارد و فقط فلکه‌ها دچار نشتی شدند که مشکل رفع شد.

کمبود اعتبار
فرماندار کرمانشاه عنوان کرد: با انتقال آب سد گاوشان به کرمانشاه در کنار چاه‌های آب «میان دربند»، «ده‌پهن» و «سراب‌قنبر»، میزان قطعی و افت فشار آب در مناطق ناحیه‌های یک و دو نیز کاهش می‌یابد. وی درباره مشکل کمبود مخازن آب آشامیدنی شهرکرمانشاه نیز گفت: با کمبود ۱۱۵هزارمترمکعب مخزن آب در کرمانشاه مواجه‌ایم که باید این مخازن ازسوی شرکت آب و فاضلاب استان راه‌اندازی شود. درحال‌حاضر به‌دلیل نبود اعتبار، نمی‌توان این مخازن را راه‌اندازی کرد.

نیاز بیشتر به آب سد گاوشان
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه نیز در گفت‌وگو با همشهری با بیان اینکه در ۲۷نقطه از خط انتقال آب از سد گاوشان نقص وجود داشت، گفت: درحال‌حاضر هیچ آبی اضافه بر آنچه در گذشته از سد گاوشان برداشت می‌کردیم، به ظرفیت تأمین آب آشامیدنی کرمانشاه اضافه نشده‌است. «علیرضا کاکاوند» با اشاره به حواشی به‌وجود آمده در روزهای اخیر در زمینه انتقال آب از سد گاوشان به کرمانشاه افزود: این طرح قراربود سال۱۳۹۴ و با ظرفیت ۲هزارو۶۰۰لیتر در ثانیه به کمک تأمین آب شهر کرمانشاه بیاید، اما این کار انجام نشد و بهره‌برداری کامل از آن صورت نگرفت.  وی ادامه داد: درحال‌حاضر با یک خط موقت به‌طورمیانگین بین ۲۰۰ تا هزارلیتر در ثانیه آب خام از سد گاوشان تحویل تصفیه‌خانه «شهید نظری» کرمانشاه می‌شود. این مسئول درباره مشکلات به‌وجود آمده درباره انتقال خط لوله آب از گاوشان به کرمانشاه نیز عنوان کرد: کمبود آب و تنش آبی که با آن مواجه شده‌ایم، سبب شد نیاز به تأمین آب از سد گاوشان بیشتر شود. کاکاوند با بیان اینکه آب سد گاوشان جزو با کیفیت‌ترین آب‌های کشور است که با یک کلرزنی قابل استفاده‌است، اظهارکرد: با این وجود قبول نکردیم آب بدون تصفیه و فقط از طریق کلرزنی وارد شبکه شود، بلکه فیلتراسیون را نیز در دستورکار قرار دادیم، اما با این وجود رنگ آب کدر و سبب نگرانی برخی از همشهریان شد. وی با تأکید بر سلامت آب کرمانشاه افزود: آلودگی‌های چند روز قبل آب کرمانشاه به‌دلیل حوادثی بود که برای خط انتقال آب پیش آمد که رفع شد. نیروهای شرکت آب‌وفاضلاب کرمانشاه و دانشگاه علوم‌پزشکی استان، آب را در ۲نوبت مورد آزمایش و کنترل کیفی قرار می‌دهند تا آب آشامیدنی مردم بدون هیچ مشکلی به منازل برسد.

وعده رفع کمبود آب آشامیدنی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه همچنین با بیان اینکه تلاش می‌کنیم تا پایان سال‌جاری مشکل کمبود آب آشامیدنی شهرکرمانشاه رفع شود، گفت: تا پایان تنش آبی در تابستان، از خط انتقال آب گاوشان استفاده نمی‌کنیم.
کاکاوند اظهارکرد: درصورت انتقال آب از سد گاوشان به کرمانشاه، تا افق سال۱۴۱۵ شهر کرمانشاه با مشکل قطع آب روبه‌رو نخواهد شد. وی تصریح کرد: برای تحویل تمام‌وقت آب به مردم، به ۴هزارو۷۰۰لیتر آب در ثانیه نیاز داریم که درحال‌حاضر ۳هزارو۷۰۰لیتر آب داریم و نیازمند تأمین هزارلیتر دیگر هستیم. کاکاوند دلیل افت فشار و قطع آب در برخی محله‌های کرمانشاه را کمبود مخزن و وصل نبودن مخازن به‌هم اعلام و اضافه‌کرد: درحال‌حاضر ۱۲۹هزارمترمکعب مخزن داریم که ۱۲۵هزارمترمکعب آن کارایی دارد. کرمانشاه نیازمند ۲۵۰هزارمترمکعب مخزن است.

این خبر را به اشتراک بگذارید