• پنج شنبه 28 تیر 1403
  • الْخَمِيس 11 محرم 1446
  • 2024 Jul 18
دو شنبه 4 مرداد 1400
کد مطلب : 136611
+
-

اعتراضات خوزستان همچنان محور توجه مسئولان

جمعی از مدیران ستادی سازمان زندان‌ها جهت بازدید از زندان‌های خوزستان به این استان سفر کردند


 11شب از التهاب و ناآرامی‌های خوزستان می‌گذرد. معاون اول رئیس‌جمهور هنوز در این استان است و فرمانده سپاه و دیگر مقامات نیز به‌نحوی برای بازگرداندن آرامش و البته آب به شهرهای داغ تلاش می‌کنند. طبق گزارش‌های رسمی، اینترنت نیز در سطح استان همچنان با اختلال مواجه است و درباره تعداد بازداشتی‌ها و نحوه برخورد با آنها نیز ابهام‌های بسیاری وجود دارد. این در حالی است که رئیس‌جمهور و معاون او تأکید کردند که دولت حق اعتراض و انتقاد مردم را به رسمیت می‌شناسد. در چنین شرایطی پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان زندان‌ها خبر داده که به دستور محمدمهدی حاج‌محمدی، جمعی از مدیران ستادی سازمان زندان‌ها با حضور در استان خوزستان، به بازدید از زندان‌های این استان و سرکشی از خانواده زندانیان پرداختند. 
طبق گزارش‌‌های رسمی گفته شده که «با توجه به مشکلات موجود در این استان و ضرورت توجه و مراقبت بیشتر از زندانیان و بازدید و بررسی امکانات موجود در زندان‌های استان، این مدیران با حضور در شهرهای مختلف این استان به بررسی مشکلات و راهکارهای کمک به آنان پرداختند.» البته مشخص نیست که این بازدید تا چه اندازه به ناآرامی‌های 11شب گذشته ارتباط دارد. در شرایطی که خوزستان همچنان در صدر اخبار داخلی و خارجی مرتبط با ایران است و فعالان سیاسی و احزاب نیز واکنش‌هایی به این وقایع داشتند، جبهه اصلاحات نیز بیانیه‌ای درباره اعتراضات خوزستان منتشر کرده و در آن علت این وقایع، نحوه درست مواجهه با آن و راه‌های برون‌رفت از وضعیت را تشریح کرده است.
جبهه اصلاحات ایران: حل مسئله خوزستان مستلزم هم‌افزایی حاکمیت و ملت است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای درخصوص حوادث اخیر در خوزستان بیان کرد: ضمن تسلیت به خانواده‌های جان‌باختگان، دفاع راسخ از حق اعتراض خشونت ‌پرهیز شهروندان و دعوت از حکمرانان برای به رسمیت‌شناختن این حق، به معترضان و مسئولان محلی و ملی توصیه می‌کنیم که به دور از التهاب‌هایی که مقتضای چنین شرایطی‌است با فوریت به راه‌حل‌های ریشه‌ای و کارساز بیندیشند. حل مسئله و آینده بهتر برای خوزستان و نیز ایران، مستلزم هم‌افزایی حاکمیت و ملت و به تعبیر دیگر نهادهای حکمرانی و مدنی تواناتر خواهد بود. در این بیانیه آمده است که در چند هفته اخیر بروز مشکلات در تامین آب شرب و کشاورزی بخشی از مناطق خوزستان و نیز کاهش یا قطع ورودی آب به تالاب‌های منطقه منجر به تشکیل اجتماعات اعتراضی در سطح وسیعی در خوزستان شد و در جریان این اعتراضات سوگمندانه چند نفر از هموطنان‌مان جان باختند و وجدان عمومی ایرانیان که از دوستداران خوزستان و مردم خونگرم و عرب‌های شریف آن دیارند بحق جریحه‌دار شد.  به گزارش خبر آنلاین، این بیانیه می‌افزاید: خوزستان قلب ایران و سرزمینِ پیوند خون شهیدان خوزستان و شهدای سایر مناطق کشور است. خاطره فداکاری‌ها، مصائب و ایثارگری‌های خوزستانی‌ها در دوران دفاع‌مقدس در این خطه از ایران فراموش نمی‌شود. عادلانه نیست که بعد از گذشت چند دهه از پایان جنگ هنوز بخشی از شهروندان خوزستان از هوای سالم، آب سالم، زیرساخت‌های شهری و فاضلاب و پسماند، خدمات پایه همگانی، شغل کافی و حق تشکل محروم باشند.
در ادامه این بیانیه با  ذکر اینکه جبهه اصلاحات ایران ‌کوشید با دعوت از صاحب‌نظران به ارائه راهکارها هم بپردازد،  آمده است که جبهه اصلاحات ایران در بررسی‌های خود به نتایجی رسیده است؛ ازجمله اینکه قرار داشتن کشور در حالت اضطرار در یک دوره طولانی 17ساله نه به مصلحت کشور بوده و نه با توان ملت و دولت ایران تناسبی داشته است. ما ضمن تأکید بر دفاع ایران از حقوق هسته‌ای خود، توجه مسئولان کشور را به میزان تاب‌آوری مردم و حاکمیت جلب و اعلام می‌کنیم که تحریم‌های طولانی‌مدت موجب خسارات جبران‌ناپذیر و ایجاد عدم‌تعادل‌های فراوان در اقتصاد ملی، ازجمله درآمدها و هزینه‌های دولت، درآمد و هزینه خانوارها و در نتیجه بروز نارضایتی‌های گسترده گردیده است. این بیانیه تأکید کرده است که افزایش تدریجی و مداوم ناکارآمدی تحت‌تأثیر مشکلات ساختاری و سیاست‌های نظام‌ و نیز حذف تجربه‌های مدیریتی کشور باعث ناامیدی مردم و بی‌اعتمادی بی‌سابقه آنان شده است. تجربه‌های اخیر و معضلات ناشی از قطع برق در مناطق مسکونی و نیز بحران آب در خوزستان نشان داد که تداوم ناکارآمدی و افزایش نابرابری می‌تواند به سطح نگران‌کننده‌ای ‌از نارضایتی‌ها و معضلات هم‌افزا برسد.
 جبهه اصلاحات همچنین پیشنهاد داده است که مدل توسعه ایران در دهه‌های گذشته در عمل عمدتا ناپایدار، نامتوازن، غیرمشارکتی، منابع‌محور و غیرفراگیر بوده و یکی از نتایج این مدل توسعه تخریب گسترده طبیعت و محیط‌زیست است. توجه به حجم فزاینده بحران‌های آب، هوا، خاک و محیط‌زیست نشان می‌دهد که باید برای تشکیل وزارت محیط‌زیست، آب و خاک و افزایش اقتدار آن در صیانت از محیط‌زیست مطالعات لازم صورت گیرد. ایران برای احیا و نجات طبیعت، محیط‌زیست و منابع طبیعی‌اش زمان محدودی در اختیار دارد.  جبهه اصلاحات همچنین پیشنهاد کرده است که تغییر استراتژی توسعه خوزستان و ایجاد تناسب بین واحدهای کوچک و متوسط با واحدهای بزرگ و تقویت و گسترش اقتصاد مردم‌محور و مشارکتی و توجه به کاهش انواع نابرابری و انواع تبعیض از ضرورت‌های حل مشکل اشتغال و نیز کاهش شکاف‌های اجتماعی آسیب‌زای فعلی است. تشکیل صندوق ویژه حمایت از فعالیت‌های کوچک و متوسط و تامین منابع آن از صنایع بزرگ استان به‌عنوان یک پیشنهاد ارائه می‌شود.   این بیانیه با تأکید بر اینکه خسارات باقیمانده ناشی از سیل‌های گذشته و همچنین خسارات عدم‌کاشت سال‌جاری باید با فوریت تامین و پرداخت شود، می‌افزاید: آبادان و خرمشهر که سهم بزرگی در دفاع‌مقدس و ظرفیت‌های کمیابی برای توسعه دارند، متأسفانه هنوز اسیر فقر و محرومیت و نابرابری‌اند و نه زیرساخت‌های شهری توسعه‌یافته دارند و نه هنوز موقعیت پیش از جنگ‌شان را بازیافته‌اند. بازسازی و احیای موقعیت پیشین این دو شهر شایسته است در قالب طرحی ملی و «پایدار» (دوستدار محیط‌زیست) در اولویت باشد؛ هم برای ادای حق شهروندان‌ رنج‌کشیده‌شان و هم برای احیای این دو نماد افتخارآفرین دفاع‌مقدس مردم ایران.
جبهه اصلاحات ایران در پایان تأکید کرده است که در خاتمه انتظار داریم مسئولان کشوری و استانی با حضور در اجتماعات مردمی، دیدار با سران عشایر و طوایف، گفت‌وگو و مذاکره با متنفذان هر منطقه و مشورت با علما، دانشگاهیان، فرهیختگان و نمایندگان گروه‌های اجتماعی مختلف، به راه‌حل‌ها و پی‌ریزی توسعه پایدار، متوازن، مشارکتی و فراگیرِ استان و کشور بپردازند و در این‌ مسیر خود را از خرد جمعی، دانش بشری، تجربه‌های موفق سایر جوامع و مشورت با کارشناسان، اهالی فن و صاحب‌نظران ایرانی و غیرایرانی مستغنی ندانند. شهروندان رنج‌دیده و سختکوش و سختی‌کشیده خوزستان شایسته تکریم و احترام و بهره‌گیری عادلانه‌تر از منابع ملی هستند. اعتراض حق آنهاست و پاسخگویی مناسب به مطالبات‌شان آغاز فرایند اصلاح امور است.

این خبر را به اشتراک بگذارید