• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
دو شنبه 14 تیر 1400
کد مطلب : 134957
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/yPWj6
+
-

روزهای سخت مستاجران کرجی

گرانی‌های سرسام‌آور در بازار مسکن، تهرانی‌ها را به‌سمت کرج و کرجی‌ها را به‌سوی مناطقی مانند کمالشهر، چهارباغ، کیانمهر و ماهدشت راهی کرده‌است

روزهای سخت مستاجران کرجی

زهرا اشرف‌زاده-خبرنگار

کرج تا یکی دو سال پیش مقصد اجاره‌نشینان پایتخت بود که با گرانی اجاره بها در تهران به این شهر مهاجرت می‌کردند، اما اکنون و با ادامه این روند دیگر جایی برای شهروندان خود ندارد و افزایش روند مهاجرت‌ها، کرج‌نشینان را با مشکلات عدیده‌ای مواجه کرده‌است. نرخ اجاره بها در یک سال اخیر در کرج به قدری بالا رفته‌است که شهروندان به فکر مهاجرت به استان‌های همجوار و روستاهای استان افتاده‌اند و چاره‌ای جز این پیش پای خود نمی‌بینند.
در شرایط کنونی متوسط اجاره ماهانه مسکن در برخی از محله‌ها و مناطق کرج حتی از برخی محله‌های پایتخت هم بالاتر رفته است؛ موضوعی که بسیاری از کارشناسان دلیل اصلی آن را نزدیکی به تهران و مهاجرت پایتخت‌نشینان به این شهر می‌دانند و در سال‌های اخیر روند شتابانی به خود گرفته و نگرانی‌هایی را برای شهروندان کرجی به‌دنبال داشته است.

افزایش بی‌سابقه اجاره خانه
یکی از مستاجران ساکن در بلوار شهدای هفتم‌تیر کرج با اشاره به افزایش اجاره مسکن دراین منطقه به خبرنگار همشهری می‌گوید: سال قبل یک واحد 75متری را به قیمت 70میلیون تومان ودیعه و ماهی 2میلیون و 500هزارتومان اجاره کردم، اما امسال صاحب‌خانه می‌گوید باید مبلغ ودیعه را به 100 میلیون تومان برسانم و ماهانه نیز 3میلیون و800هزارتومان اجاره بپردازم. اکنون یا باید قبول کنم یا اینکه به منطقه پایین‌تری بروم، چراکه در محله‌های اطراف خانه‌ای پیدا نمی‌شود که ودیعه و اجاره آن با بودجه من همخوانی داشته باشد.
محمد ابراهیم‌پور می‌افزاید: حالا که همه‌چیز به شکل سرسام‌آوری گران شده‌است و مسئولان هم راهکار موثری برای رفع مشکلات اقتصادی مردم ندارند، چه خوب بود اگر صاحب‌خانه‌ها به فکر مستأجرها نیز بودند تا دراین شرایط سخت سرگردان نشوند، اما گویا برخی از آنان می‌خواهند هزینه گرانی کالاهای دیگر را از مستأجرها بگیرند.
خانمی که برای اجاره خانه از تهران به شهرک وحدت آمده نیز از قیمت‌های بالای این منطقه متعجب است و می‌گوید: سال قبل همسرم را به دلیل بیماری کرونا از دست دادم و امسال به این منطقه آمده‌ام تا در نزدیکی پدرم خانه‌ای اجاره کنم، اما با 100میلیون  پول در بنگاه‌های معاملات املاک سرگردان مانده‌ام و نتوانسته‌ام خانه‌ای با قیمت مناسب اجاره کنم، درحالی‌که تا 2سال قبل با 100میلیون تومان می‌شد دراین منطقه خانه خرید.

کوچ ناگزیر به روستاها 
 رحمان احمدزاده از دیگر شهروندانی است که گرانی اجاره بهای مسکن سبب شده او عزم خود را برای بازگشت به روستای پدری‌اش در مازندران جزم کند. او با بیان اینکه درآمد پایین و هزینه بالای زندگی، مجال ماندن دراین شهرا را به او نمی‌دهد، می‌افزاید: حسن‌آباد یکی از منطقه‌های نسبتا ارزان‌قیمت کرج در زمینه اجاره بهای مسکن است، اما با این وجود اجاره‌ها دراین منطقه نیز بالا رفته. علاوه براین هزینه زندگی هم به‌صورت نامعقولی بالاست و کارگری مانند من با حقوق ماهانه 3میلیون و 500هزارتومان، توانایی پرداخت ماهانه 800هزارتومان اجاره را ندارد. وی اضافه می‌کند:  بسیاری از همکارانم که تا سال قبل در مرکز شهر کرج ساکن بودند، امسال چاره‌ای جز رفتن به مناطق اطراف مانند ماهدشت و هشتگرد نداشتند و مجبور شدند با وجود فاصله زیاد تا محل کار، خانه خود را تغییر دهند، چراکه توانایی پرداخت ماهانه 2 تا 3میلیون تومان اجاره را ندارند.

دردسرهای مهاجرت از تهران 
یک فعال حوزه مسکن نیز مهاجرت تهرانی‌ها را عامل اصلی گرانی مسکن دراین استان و به‌ویژه کرج می‌داند و می‌گوید: در 2سال اخیر با افزایش اجاره بهای خانه در تهران، بسیاری از پایتخت‌نشینان راهی کرج شدند و این روند در یک سال اخیر شدت بیشتری گرفته است.
فرهاد میرزایی می‌افزاید: این افراد، به دلیل شرایطی که در حوزه مسکن تهران حاکم شده‌است، اجاره‌های 2 تا 3میلیون تومانی را زیاد نمی‌دانند، چراکه نسبت به تهران قیمت مناسب‌تری به‌حساب می‌آید، درحالی‌که این مبلغ برای کرجی‌ها بالاست و بسیاری از آنان توان مالی برای پرداخت چنین مبالغی را ندارند. برخی صاحب‌خانه‌ها نیز وقتی می‌بینند تهرانی‌ها حاضرند اجاره‌های بالای 3میلیون تومان را هم بپردازند، بر همین اساس بر املاک خود قیمت‌گذاری می‌کنند.
وی ادامه می‌دهد: به‌عنوان مثال اخیرا شاهد بودم که خانواده‌ای یک واحد آپارتمان 80متری را که مستاجر قبلی توان پرداخت اجاره ماهانه یک میلیون‌تومان آن را نداشت، با پرداخت ودیعه 90میلیون تومانی و اجاره ماهانه یک میلیون و 500 هزارتومان اجاره کردند. این درحالی‌است که این قیمت‌ها برای منطقه موردنظر واقعا گزاف است. این موضوع سبب می‌شود صاحب‌خانه‌ها نیز از تعیین نرخ‌های سرسام‌آور کوتاه نیایند، چراکه می‌دانند بالاخره خانه‌شان مشتری پیدا می‌کند.
این فعال حوزه مسکن در استان البرز اضافه می‌کند: بسیاری از مستاجرانی که سال‌های قبل برایشان خانه اجاره کرده بودیم، به دلیل افزایش قیمت‌ها مجبور شدند به شهرهای اطراف و حتی استان های خود کوچ کنند، چراکه چاره‌ای جز این ندارند و نمی‌توانند از پس پرداخت چنین مبالغ زیادی برآیند.

سقف سست قیمت‌ها
در یک سال اخیر اجاره‌بهای مسکن در کرج به‌صورت لجام‌گسیخته‌ و حدود 30 تا 50درصد افزایش یافته‌؛ موضوعی که صدای رئیس اتحادیه املاک این شهرستان را هم درآورده‌است. محمد قمی با بیان اینکه امسال اجاره بهای مسکن در استان البرز و به‌ویژه شهر کرج بی‌رویه بالا رفته و براساس آمارها، کرج بعد از تهران رتبه دوم افزایش اجاره را از آن خود کرده‌است، می‌گوید: با این وجود براساس مصوبه حمایتی دولت برای مستاجران، مالکان فقط می‌توانند 20درصد مبلغ اجاره بها را افزایش دهند؛ موضوعی که به‌نظر می‌رسد ازسوی مالکان رعایت نمی‌شود. وی ادامه می‌دهد: اگر مالکان قرارداد اجاره خانه را با توجه به سقف تعیین شده ازسوی دولت تمدید نکنند، مستاجران می‌توانند شکایت کنند و با افزایش میزان اجاره بهای تعیین شده، یک سال دیگر در خانه بمانند.
قمی تصریح می‌کند: در سال‌های اخیر مهاجرت به کرج به‌شدت افزایش یافته و علاوه بر تهرانی‌ها، بسیاری از مردم استان‌های دیگر، به‌دلیل مشکلات زیرساختی در شهرهای‌شان و همچنین به سودای یافتن شغلی پردرآمدتر، برای خرید و به‌ویژه اجاره مسکن به کرج می‌آیند.
وی می‌افزاید: امسال هم مانند یکی‌دو سال اخیر بسیاری هموطنان، به‌ویژه از استان‌های جنوبی کشور، برای خرید و اجاره مسکن به کرج آمدند و بیشتر در مناطقی مانند باغستان، شاهین ویلا و فردیس ساکن می‌شوند. این مسائل دست به دست داده تا شاهد افزایش اجاره مسکن باشیم که این روزها به یکی از اصلی‌ترین چالش‌های شهروندان کرجی تبدیل شده‌است.
قمی اضافه می‌کند: گرانی‌های سرسام‌آور در بازار مسکن، تهرانی‌ها را به‌سمت کرج و دیگر شهرستان‌های استان، ازجمله گرمدره هدایت و کرجی‌ها را نیز به‌سوی حواشی شهر مانند کمالشهر، چهارباغ، کیانمهر و ماهدشت راهی کرده‌است.

این خبر را به اشتراک بگذارید