اعتراض در لیگ هر هفته بیشتر از گذشته
تنها 5هفته به پایان لیگبرتر فوتبال ایران مانده و غیر از پرسپولیس و سپاهان به نظر نمیرسد تیم دیگری شانس قهرمانی داشته باشد؛ با این وجود هر هفته اعتراض به داوریها بیشتر از قبل میشود. فرهاد مجیدی، سرمربی استقلال، پس از تساوی تیمش مقابل آلومینیوم در اراک، به تندی از داوری انتقاد کرد و گفت نمیتواند قبول کند این اشتباهات سهوی است. او و دیگر استقلالیها معتقدند گلی که ارسلان مطهری زد، به اشتباه آفساید گرفته شد. این در حالی است که اراکیها نهتنها اشتباه در آن صحنه را قبول ندارند که میگویند داور از یک پنالتی به نفع تیم آنها چشمپوشی کرده است. تصاویر آهسته نشان میدهد در بازی پرسپولیس با گلگهر سیرجان هم داور خطای پنالتی روی مهاجم گلگهر را به اشتباه بیرون از محوطه تشخیص داده.
نتایج هفته بیستوپنجم:
تراکتور یک- ذوبآهن صفر، پرسپولیس 3- گلگهر یک، سایپا یک- پدیده 2، آلومینیوم صفر- استقلال صفر، نساجی صفر- پیکان یک، مس رفسنجان 2- فولاد یک، مسجد سلیمان یک- صنعتنفت 2، سپاهان یک- ماشینسازی صفر.در بالای جدول، پرسپولیس 10 و سپاهان 8امتیاز از استقلال، تیم سوم فاصله گرفته. استقلال هم برای گرفتن سهمیه لیگقهرمانان نگرانی زیادی ندارد، چون 7امتیاز از نزدیکترین تعقیبکنندهاش، آلومینیوم فاصله دارد.
در پایین جدول، تکلیف ماشینسازی با 11امتیاز تقریبا روشن است. ذوبآهن 22امتیاز دارد و امیدوار است نساجی یا سایپا را که 25امتیازی هستند، پایین بکشد.
بچهمثبتهای آسیا، یاغیهای لیگ
چرا نباید داور بازی جرأت اخراج یحیی گلمحمدی را داشته باشد؟
شگفتانگیزترین صحنه بازی پرسپولیس و گلگهر سیرجان، نه آن غائله خطای احسان پهلوان، بلکه اعتراضات شدید و وحشتناک یحیی گلمحمدی به داور مسابقه بود. در شرایطی که بسیاری از کارشناسان عقیده دارند در آن صحنه داور بازی به پرسپولیس لطف کرده و باید خطای پنالتی به سود گلگهر اعلام میشده، یحیی به شکل بسیار عجیبی به داور معترض بود؛ آنقدر که حتی افشین پیروانی و کریم باقری هم برای آرام کردن او وارد گود شدند و البته به نتیجه چندانی نرسیدند. واقعا باورکردنی نیست که اشکان خورشیدی در آن شرایط نتوانست یا به تعبیر بهتر جرأت نکرد به یحیی کارت قرمز نشان بدهد. پرسش اینجاست که اگر این رفتار شایسته اخراج مربی نباشد، پس یک داور چه زمانی باید از کارت قرمز خودش استفاده کند؟ واقعا برای یک قاضی مقتدر زشت نیست که لب خط بایستد و چیزی حدود یک دقیقه فریادها و پرخاشهای مربی را تحمل کند؟سؤال بزرگتر اما این است که چرا مربیان ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا جرأت انجام چنین رفتارهایی را ندارند؟ آیا یک خطای بیرون از محوطه جریمه در یک بازی معمولی لیگی سنگینتر است یا 2پنالتی در فینال لیگ قهرمانان آسیا؟ چطور میشود که در فینال کمکداور ویدئویی 2بار علیه پرسپولیس پنالتی میگیرد، اما یحیی متمدنانه قبول میکند؟ بعد اینجا واکنش او به یک خطای بیرون محوطه، طوری است که انگار آسمان به زمین آمده. همین مسئله را به نشستهای خبری مربیان هم تسری بدهید. در آسیا آقایان سرمربی قبل و بعد از همه بازیها تشریف میبرند به نشست خبری، اما اینجا دستیار یا حتی آنالیزورشان را روبهروی اصحاب رسانه مینشانند. این رفتارها چه دلیلی میتواند داشته باشد؟ چه دلیلی غیراز اینکه در آسیا سختگیری میشود، اما در ایران از این خبرها نیست؟ یک فقره جریمه مالی به اندازه همان مجازات دلاری AFC قشنگ طوری آقایان را آرام میکند که یادشان نرود جلوی چشم میلیونها بیننده با داور چطور باید رفتار کرد.
ویایآر موبایلی
این صحنههای شرمآور کی به پایان میرسد؟
پرسپولیس و استقلال ندارد؛ خلأ کمکداور ویدئویی بهشدت در فوتبال ایران احساس میشود. اغلب بازیهای حساس، صحنههای بحثبرانگیز داوری دارد و حتی اگر داور مسابقه درست قضاوت کرده باشد، باز تحت شدیدترین فشارها قرار میگیرد. در جریان مسابقه آلومینیوم اراک و استقلال، مهدی سیدعلی قضاوت دشواری داشت. یک صحنه هند در اطراف محوطه جریمه استقلال محل بحث شد. داور بیرون محوطه خطا گرفت، اما اراکیها عقیده داشتند این صحنه پنالتی بوده است. بعد هم استقلال گلی زد که آفساید گرفته شد و اینبار آنها معترض بودند. در این میان فرهاد مجیدی تصمیم گرفت با گوشی موبایلش به داور نشان بدهد تصمیمش غلط بوده است. این البته نخستین مورد استفاده از ویایآر موبایلی در ایران نبود، چراکه پیش از این هم در برخی مسابقات شاهد رفتار مشابه مربیان و نیمکتنشینان تیمها بودهایم. تیمهایی که تصور میکنند حقشان پایمال شده، در جریان مسابقه وقفه میاندازند و در این بین میکوشند تا با نشان دادن تصاویر آهسته به یکی از داوران، تصمیم اتخاذ شده را تغییر بدهند. این اتفاق پیشتر رخ داده و مثلا زمستان99 در جریان بازی مسرفسنجان و سپاهان، میزبان به گلی رسید که پیش از آن هند شده بود. داور گل را پذیرفت، اما بعدا با بازبینی تصاویر در کنار نیمکت، نظرش را تغییر داد. بسیار غمانگیز است که کشورها یکبهیک پیشرفت میکنند و به کمکداور ویدئویی مجهز میشوند، اما ما در ایران درگیر این داستانها هستیم. بعد هم انتظار داریم با این شرایط، به ما میزبانی بدهند. کنفدراسیون فوتبال آسیا بازبینی ویدئویی را وارد مسابقات این مرحله لیگ قهرمانان آسیا کرده است؛ آیا ما با ویایآر موبایلی میتوانیم میزبانی بگیریم؟