• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
یکشنبه 2 اردیبهشت 1397
کد مطلب : 13089
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/j0lP
+
-

رونمایی از بعد جدید املاک نجومی

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در گفت‌وگوی اخیرش، صحبت از نمای دیگر پرونده املاک نجومی در دوره گذشته مدیریت شهری را به میان آورد. سیدمحمود میرلوحی از گزارشی خبر داد که براساس آن مشخص می‌شود در مدیریت شهری گذشته ۶۷۰ ملک به افراد خاص واگذار شده اما تاکنون ۶۰مورد از آنها مسترد شده است. او اعلام کرد اگر لازم باشد، اسامی همه افرادی که ۶۷۰ ملک نجومی گرفته‌اند را از طریق شورا منتشر خواهند کرد.

معاون اجرایی شورای شهر تهران به ایلنا گفت: «ما در حال پیگیری طرحی در این رابطه هستیم و توصیه می‌کنم تا قبل از آنکه این طرح به مرحله اجرا دربیاید، افرادی که یکسری از املاک شهرداری در اختیارشان است، خودشان پیشقدم شده و املاک را پس دهند.»

به گفته میرلوحی این املاک در گزارش و سند تحویل و تحول نجفی، شهردار مستعفی هم ذکر شده بود و بعد مشخص شد که تعدادشان از این بیشتر بوده است. او همچنین درخصوص رسیدگی به وضعیت تخلفات مدیریت شهری گذشته گفت: «۵۰درصد از قراردادهای 4سال اخیر از طریق ترک تشریفات منعقد شده و برآورد ما این است که بخش قابل توجهی از طریق رانت، مناسبات غیررقابتی و دورزدن قوانین و مقررات منعقد شده؛ بنابراین انتظار ما از افکار عمومی این است که از این روند ضد‌فساد در سامانه شفافیت پشتیبانی کرده و اجازه ندهند، این روند و حرکت کند شود.» به گفته او بررسی سال گذشته گویای این است انگار عده‌ای ماموریت داشتند که اصلا گزارشی ثبت نکنند! یعنی جالب است در شهرداری با این عظمت و این همه کارمند فقط ۱۰ مورد تخلف مالی آن هم ناچیز ثبت شده بود که آن هم با یک تذکر حل و فصل شده بود. این معلوم می‌کند که مبارزه با تخلف در حد شوخی بوده؛ آن هم با ۱۴۰۰نیرو در حوزه نظارتی شهرداری مثل حراست و بازرسی.
 
مافیا در کارها

«هرجا از شهرداری را دست بگذاریم با مشکل فساد روبه‌روست»؛ این مطلب دیگری بوده که محمود میرلوحی در گفت‌وگویش بیان کرده است. به گفته این عضو شورای شهر تهران، گزارش حسابرسی سازمان ترافیک ابهامات فراوانی دارد و تخلفات فقط در مؤسسه همشهری یا صندوق ذخیره کارکنان شهرداری رخ نداده است. او گفت: «حتی می‌توان گفت که در پروژ‌ه‌های مشارکتی هیچ پروژه بی‌مشکلی نداریم. نتیجه اینکه برخی از پروژه‌های ما با ۷۰۰میلیارد تومان اعتبار، قفل شده است. این حق را برای شورای پنجم و مدیریت شهر قائلم که از دستگاه‌های نظارتی بپرسند چرا در طول ۱۴سال گذشته نظارت‌هایشان کارآمد نبوده و بی‌تأثیر بوده‌ است.»

او کاربرد سامانه شفافیت را پایان یافتن قدرت مافیاها در شهرداری دانست و افزود: «از طرف دیگر بعضاً معاون خدمات مناطق صحبت از مافیای پسماند می‌کند، برای من جای تعجب است، یعنی چه که پسماند مافیا دارد؟ وقتی مناقصه و رقابت وجود نداشته باشد و قراردادها پشت صحنه غیرشفاف منعقد می‌شود، مافیا شکل می‌گیرد. در همین راستا اعلام می‌کنیم که برای پسماند همه بیایند و در مناقصه شرکت و اظهارنظر کنند.»

به گفته او، طی 5ماه آخر مدیریت قبلی نزدیک به 2هزار و ۵۰۰میلیارد تومان توسط شهرداری استقراض صورت گرفته بود، اما مدیریت شهری فعلی در 7ماه فقط ۶۰۰ میلیارد تومان قرض کرده که این مبلغ نیز به مترو اختصاص داشته و مقایسه این دو عدد نشان می‌دهد که به واقع در شهرداری چه می‌گذشته است. اینطور که میرلوحی اعلام کرد به‌زودی سامانه‌ای در شورای شهر نیز برای رسیدگی به شکایات مردمی راه‌اندازی می‌شود تا تخلفات و نقاط کور دیده شود.

این خبر را به اشتراک بگذارید