شهردار بعدی تسلیم فشارها نشود
روزنامه «آرمان» یادداشتی به قلم داریوش قنبری پیرامون انتخاب شهردار تهران منتشر کرده است؛ قنبری با تأکید بر اینکه جریان اصلاحات ظرفیت خوبی برای اداره کلانشهر تهران دارد، مینویسد «زمانی که شهرداری تحویل اصلاحطلبان شد، 52هزار میلیارد تومان بدهی داشت. اصلاحطلبان در چنین شرایطی شهرداری تهران را تحویل گرفتند که حتی در حساب شهرداری برای پرداخت حقوق یکماه هم موجودی نبود... اما اصلاحطلبان با وجود این وضعیت اجازه ندادند حتی یک روز هم پرداخت حقوق و مزایای کارکنان با تأخیر مواجه شود.» به نوشته این استاد دانشگاه، «سرمایههای مدیریتی جریان اصلاحات بهقدری زیاد است که مشکلی برای انتخاب شهردار وجود ندارد و به همین زودی شورای شهر تعیین تکلیف خواهد کرد. به این نکته توجه کنیم که رقیب همچنان به فشارهای خود ادامه میدهد لذا فردی که انتخاب میشود، باید از روحیه بالایی برخوردار باشد و تسلیم فشارها نشود.»
پشتصحنه رونق ساختمانی در شهرهای کوچک
روزنامه «دنیای اقتصاد» گزارش داده که بعد از رشد مثبت تیراژ ساخت در پایتخت، «شهرهای کوچک» با افزایش در حجم عملیات ساختمانی مواجه شدند. به نوشته «دنیای اقتصاد»، 2علت در این اتفاق نقش دارد: 1- تسهیلات خرید و ساخت مسکن در شهرهای کوچک اثرگذاری بهمراتب قویتری برای افزایش قدرت خرید یا ساخت مسکن از سوی متقاضیان داشته است. به این معنا که اگرچه سقف تسهیلات خرید و ساخت مسکن در شهرهای کوچک کمتر از سایر شهرهاست اما فاصله میان سقف تسهیلات و میانگین هزینه مورد نیاز برای خرید یا ساخت یک واحد مسکونی مصرفی در آنها کمتر از شکاف موجود بین سقف تسهیلات و هزینه تامین مسکن در شهرهای بزرگ است 2- دومین عامل شکلدهنده رونق ساختمانی در شهرهای کوچک، «رواج استفاده از وام یکم برای ساخت مسکن» علاوه بر استفاده از این تسهیلات برای خرید آپارتمان در شهرهای کوچک است.
شهرداری، مرد پولادین میخواهد
روزنامه «همدلی» نوشته که شهردار آینده تهران باید از جنس «فولاد» باشد تا به مانند یک رزمنده، عدالت را جاری و خواست مردم را اقامه کند: «نامگذاری خیابانی به نام بزرگمردی چون مصدق اگر چه امر پسندیدهای است اما مردم توقع دارند منش و اراده اصلاحطلبانه مصدق نیز در عملکرد متولیان شهرشان جاری شود.»
هویت واقعی انسان در شهرهای آینده
وبسایت «تیننیوز» در گزارشی به برخی ویژگیهای «شهرهای آینده» پرداخته است. به گفته سعید نیکپی، همه شواهد و پیشبینیها، از افزایش جمعیت شهرنشین در دنیا حکایت دارند، از طرف دیگر، سازمانملل پیشبینی میکند که تا سال 2050تعداد جمعیت آلونکنشین و حاشیهنشین در شهرها دو برابر خواهد شد. وی به اهمیت توجه به شهر و شهرسازی انسانمحور اشاره کرده و گفته: «شهرهای آینده باید دوستدار سالمند باشند و آنها را در برنامهریزی، لحاظ کنند، کاری که هماکنون در تعدادی از شهرهای آلمان و اسپانیا و حوزه اسکاندیناوی انجام میگیرد. شهرهای آینده، دوستدار کودک خواهند بود. در شهرهای آینده باید انسان هویت و اهمیت واقعی خود را باز یابد.»
یکشنبه 2 اردیبهشت 1397
کد مطلب :
13077
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/ZzJw
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved