• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
شنبه 25 اردیبهشت 1400
کد مطلب : 130572
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/R6JrV
+
-

برگزاری هفته فردوسی در مشهد

فرهنگ
برگزاری هفته فردوسی در مشهد

سیده‌زهرا عباسی- خبرنگار

بیش از 2دهه از زمانی که شورای فرهنگ عمومی کشور 25اردیبهشت را به نام حکیم توس معرفی کرد، می‌گذرد. سال‌هاست در این ایام علاقه‌مندان و شاهنامه‌پژوهان گرد هم جمع می‌شوند تا در بزرگداشت فردوسی سخن‌سرایی کنند اما سال گذشته و امسال این گردهمایی به جای آرامگاه و دانشگاه فردوسی به فضای مجازی منتقل شد.
آیین بزرگداشت هفته فردوسی روز گذشته (جمعه) همزمان با اختتامیه سومین جشنواره ملی شاهنامه‌خوانی و نقالی در بستر فضای مجازی و از طریق اینستاگرام در حال پخش آغاز شد و با «شب شعر حماسه» در باغ آرامگاه فردوسی ادامه یافت. نشست‌های تخصصی هفته فردوسی تا پایان هفته ادامه دارد و شهروندان می‌توانند هر روز ساعت20 با مراجعه به سایت دانشگاه فردوسی در این برنامه‌های مجازی حضور یابند.
امسال هفته‌ای برای پاسداشت فردوسی نامگذاری شده است که از امروز (شنبه 25اردیبهشت) آغاز می‌شود و تا پایان هفته ادامه دارد. هریک از شب‌های این هفته در محلی برگزار می‌شود و به موضوعی اختصاص دارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان‌رضوی در این‌باره توضیح می‌دهد: «امسال شیوع بیماری کرونا و مصوبه‌های ستاد ملی مقابله با کرونا، برگزاری هر نوع تجمع را محدود کرده است و بنا بر همین امر بزرگداشت روزهای ملی فردوسی و خیام به‌صورت مجازی برگزار می‌شود.»
جعفر مروارید می‌افزاید: «همه مسئولان در تلاش هستند بزرگداشت به بهترین شکل برگزار شود و ما نیز در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی استان و این اداره کل در کنار مسئولان این شهرستان هستیم. برای همایش ملی شاهنامه و زبان فارسی که به‌صورت مجازی توسط خردسرای فردوسی برگزار می‌شود هم اطلاع‌رسانی مناسب انجام می‌شود تا اکثریت علاقه‌مندان بتوانند در این همایش شرکت کنند.»
به‌گفته وی، در ابتدای این هفته پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همزمان با روز ملی فردوسی و پاسداشت زبان فارسی خوانده می‌شود و این برنامه‌ها تا 28اردیبهشت (روز ملی خیام) ادامه خواهد داشت.
نکته‌ای که مروارید به آن اشاره می‌کند، همان چیزی است که دبیر علمی همایش علمی فردوسی هم آن را مورد تأکید قرار می‌دهد.
محمدجعفر یاحقی‌ معتقد است  که انطباق ما با زمانه شیوع بیماری کرونا همان چیزی است که در جای جای شاهنامه فردوسی هم وجود دارد. او فرهنگ شاهنامه فردوسی را فرهنگ تطبیق می‌نامد و به همشهری می‌گوید: «به‌هیچ‌وجه انتظار نداریم مشابه شرایط امروز را در شاهنامه پیدا کنیم، اما شاهنامه الگویی برای انطباق انسان با روز است.»
یاحقی با تأکید بر اینکه تطبیق یعنی استفاده بهینه از شرایط موجود، توضیح می‌دهد: «در شاهنامه هم می‌بینیم که انسان از آغاز آفرینش و درحالی‌که حتی بلد نبود چطور خود را بپوشاند با شرایط تطبیق پیدا کرده است تا روزگاری که فکر و اندیشه را صادر می‌کند. اقتضای جهان امروز، شیوع بیماری کرونا و تغییر سبک زندگی هم اتفاقاتی است که می‌توانیم از الگوی شاهنامه برای کنار آمدن با آن استفاده کنیم.»
علاوه بر برنامه‌هایی که از سوی دانشگاه فردوسی برگزار می‌شود، شهرداری مشهد هم امسال ۶برنامه ویژه بزرگداشت فردوسی دارد که معاون شهردار و رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی به آنها اشاره می‌کند. به‌گفته سیدمجتبی منتظری، اختتامیه سومین جشنواره شاهنامه‌خوانی و نقالی به‌صورت مجازی، شب شعر حماسه در آرامگاه فردوسی با ظرفیت محدود، رونمایی از مجسمه‌های رستم و سهراب و رستم دیوبند، جشنواره دوسالانه نقاشی شاهنامه در موزه بزرگ خراسان، پروژه اتصال جلوخان آرامگاه فردوسی به هارونیه و پخش فیلم شاهنامه از رسانه ملی، از جمله برنامه‌های شهرداری در این روزهاست.

این خبر را به اشتراک بگذارید