• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
یکشنبه 19 اردیبهشت 1400
کد مطلب : 130190
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/kRL6Y
+
-

آینده بازار زرد

طلا به خط پایان کاهش نرخ رسید

دبیر اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفت‌وگو با همشهری: منتظر کاهش بیشتر قیمت طلا نباشید. نوسان احتمالی نرخ ارز و هر انس طلا در روزهای آینده نهایتا قیمت‌ها را در بازار 5تا 10درصد دیگر کاهش می‌دهد، نه بیشتر


محدودیت‌های کرونا بعد از یک‌ماه سرانجام اندکی کاهش یافت و اصناف و مشاغل گروه دوم رده‌بندی شغلی ستاد مقابله با کرونا توانستند از دیروز به سر کارهای خود بازگردند. یکی از اصناف این گروه شغلی طلافروش‌ها بودند که در هفته‌های اخیر تحولات دیگری را نیز همزمان با تعطیلی اجباری در حیطه کاری خود تجربه کردند. طلافروشان در حالی چشم به مذاکرات برجام و افت به نسبت شدید قیمت طلا و سکه دوخته بودند که به‌گفته دبیر اتحادیه طلا و جواهر تهران، از ابتدای سال فقط 5روز توانستند کاسبی کنند. همشهری در گفت‌وگو با نادر بذرافشان، دبیر اتحادیه طلا و جواهر تهران، شرایط این روزهای بازار طلا را بررسی کرده است.


تعطیلات کرونا چقدر به بازار لطمه زد؟
این تعطیلی بر اصناف کل کشور اثرگذاشت اما بیشترین لطمه به افرادی از صنوف مختلف وارد شد که واحدهای صنفی یا منازل‌شان اجاره‌ای بود. افرادی را در صنف خود می‌شناسیم که هم خانه و هم مغازه آنها اجاره‌ای است، این افراد می‌بایست با وجود تعطیلی حقوق پرسنل‌شان را هم پرداخت می‌کردند. در شرایط رکودی بازار و همزمان با نزول نرخ‌ها، تعطیلی‌ها به این افراد بیشتر از همه لطمه وارد کرده است. این واحدهای صنفی در تسویه حساب‌های مالی با دارایی، بیمه و شهرداری قطعا دچار مشکل می‌شوند، دولت باید به اصنافی که در جریان تعطیلات متحمل خسارت شده‌اند، کمک کند.
شرایط بازار طلا را بعد از تعطیلی یک ماهه چگونه می‌بینید؟
از ابتدای سال مجموعا اصناف گروه2 تا4 ، فقط 5روز فعالیت کاری داشته‌اند؛ در ابتدای سال که تعطیلات عید بازار را نیمه‌تعطیل کرده بود و پس از آن هم با تعطیلی کرونا مواجه شدیم. فعالیت‌ها شروع شده ولی با توجه به تعطیلی یک ماهه هنوز بازار رونق و شور و شوق خاصی ندارد. فعلا واحدهای صنفی کار را شروع کرده‌اند ولی با توجه به تعطیلات پشت سر هم و نوسانات قیمتی روزهای اخیر تقاضایی در بازار وجود ندارد.
روند کاهش قیمت طلا و سکه، روز شنبه تا حدودی متوقف شد، تحلیلتان چیست؟ 
کاهش قیمت ارز و نوسانات قیمت هر انس طلا در بازار جهانی در کنار اخبار مذاکرات برجام بر بازارهای داخلی تأثیر گذاشته است. از یک‌ماه پیش به این سو، نرخ سکه از بالای 10میلیون تومان به 9میلیون و 100هزار تومان کاهش یافته است. نبود تقاضا و تعطیلی واحدهای صنفی نیز بر این کاهش قیمت تأثیرگذار بود و روند نزولی قیمت را تشدید کرد اما در هفته گذشته نرخ طلا در بازار جهانی 47دلار افزایش یافت که این رشد در 6ماه گذشته بی‌سابقه بود. در بازارهای داخلی اما با توجه به قدرت عوامل کاهنده شامل افت قیمت ارز و تعطیلی بازار، این افزایش نمودی نداشت. در روز شنبه، تحت‌تأثیر نوسان کم نرخ ارز، بازار طلا هم نوسان اندکی داشت؛ در این روز 200هزار تومان در قیمت سکه و 20هزار تومان نوسان در هر گرم طلای 18عیار، رشد مشاهده شد، این مبالغ در مقایسه با افت یک میلیونی قیمت سکه و کاهش 100هزار تومانی قیمت طلا، رشد چندانی محسوب نمی‌شود.
پیش‌بینی شما از روند بازار طلا در آینده نزدیک چیست؟
بسیاری تصور می‌کنند روند کاهش قیمت ادامه‌دار خواهد بود اما به اعتقاد من قیمت‌ها به ثبات نسبی خوبی رسیده است. با توجه به افزایش 47دلاری بهای هر انس طلا در بازار جهانی، قیمت طلا در بازار داخلی باید خیلی بالا می‌رفت اما نبود تقاضا و تعطیلی واحدهای صنفی در کنار کنترل قیمت ارز، موجب شد روند افزایشی نداشته باشیم. به اعتقاد من، قیمت‌های کنونی کف قیمت‌هاست و مردم می‌توانند خرید و فروش مصنوعات طلا و سکه را آغاز کنند. برای سکه قیمت 9میلیون و 400هزار تومان، قیمت مناسبی است و برای هر گرم طلا نیز 920هزار تومان قیمت با ثباتی به‌نظر می‌رسد. فقط ممکن است با توجه نوسان احتمالی بازار ارز و بازار جهانی و همچنین توافق احتمالی در وین، 5تا 10درصد کاهش دیگر را شاهد باشیم که این احتمال هم چندان قوی نیست.
پیش‌بینی شما از وضعیت بازار طلا و سکه بعد از پایان‌ماه رمضان چیست؟ 
شرایط اقتصادی موجود شرایط مناسبی نیست و توان خرید کاهش یافته، از سوی دیگر با توجه به روند مذاکرات برجام در وین، انتظارات مردم از تأثیر این مذاکرات بر بازار‌های داخلی به‌ویژه بر بازارهای ارز و طلا بالا رفته، بسیاری تصور می‌کنند قیمت‌ها بسیار بیشتر از میزان کنونی کاهش خواهد یافت. به همین دلیل خریداران دست نگه داشته‌اند که موجب شده هیچ خرید و فروشی انجام نشود. بازار طلا فعلا مشتری چندانی ندارد، ‌ماه رمضان هم که تمام شود مردم با توجه به انتظار موجود برای ریزش بیشتر قیمت‌ها، بعید است تقاضای بیشتری را وارد بازار کنند. درحالی‌که به عقیده من بازار ریزش خود را کرده و بیش از این ریزش نخواهد داشت. با این حال بعید می‌دانم با اتمام ‌ماه رمضان رونقی در بازار طلا داشته باشیم.
 با توجه به بهبود چشم‌انداز اقتصادجهان، ناشی از گسترش واکسیناسیون، احتمال افزایش بهای هر انس طلا در بازارجهانی را چقدر قوی می‌دانید؟
پیش‌بینی آسان نیست، هرچند در 6‌ماه گذشته روند قیمت طلا در بازار جهانی همواره نزولی بوده اما افزایش 47دلاری اخیر، افزایش قابل توجهی محسوب می‌شود. این احتمال وجود دارد که روند افزایش قیمت طلا در بازار  جهانی تداوم داشته باشد، که این موضوع قطعا بر قیمت طلا در بازار داخلی مؤثر خواهد بود.

این خبر را به اشتراک بگذارید