• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
یکشنبه 29 فروردین 1400
کد مطلب : 128499
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/wpvy8
+
-

بومی‌سازی فناوری اسکن درختان


تکنولوژی معاینات فنی و اسکن درختان به شرایط ارزی و شرکت‌های خارجی وابسته بوده و باعث توقف این اقدام در سال‌های اخیر شده است. پس از ساخت دستگاه و بومی‌سازی‌ آن با شرایط ایران توسط شرکت‌های دانش بنیان داخلی، شهرداری تهران مذاکرات لازم با شرکت‌های داخلی را برای بهره‌گیری از این توانایی آغاز کرده است.
مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهرداری تهران درباره راهکارها و برنامه‌های عملیاتی برای رسیدگی به وضعیت زیرسطحی درختان محور خیابان ولیعصر  به خبرگزاری شهرگفت: با هدف مدیریت این منابع ارزشمند و حفاظت و پایداری آنها برنامه‌های مطالعاتی و فعالیت‌های اجرایی متعددی درباره درختان، محیط استقرار و مسائل پیرامونی و محیطی آنها انجام شده که از آن جمله می‌توان به تدوین و ابلاغ شیوه‌نامه و تعیین نقشه راه به‌منظور پیشگیری از وارد آمدن خطرات جانی و مالی ناشی از سقوط درختان به شهروندان اشاره کرد. علی‌محمد مختاری درباره برخی از بندهای این شیوه‌نامه توضیح داد: حذف هرگونه موانع در مسیر جوی-‌ها، انجام اقدامات دقیق و مستمر پایش، رفع خطر درختان خشک و هرس درختان سبز رو به زوال، آزادسازی طوقه درختان طبق دستورالعمل‌های ابلاغ شده، انجام معاینات فنی درختان از نظر تشخیص میزان پوسیدگی و تعیین میزان مقاومت آنها در برابر وقوع توفان‌ها و انجام اقدامات اصلاحی براساس نتایج معاینات فنی، طرح مسئله توموگرافی در اتاق فکر سازمان و اخذ تأیید متخصصان برای استفاده از تکنولوژی مذکور در محیط‌های شهری با هدف رعایت اصل شناخته شده «پیشگیری بهتر از درمان» از مهم‌ترین تأکیدات این شیوه‌نامه است.
او ادامه داد: همچنین شناسایی و پایش سلامت درختان و تشکیل شناسنامه برای درختان کهنسال و خطرساز، کنترل تلفیقی آفات و بیماری‌های گیاهی به روش‌های زراعی، فیزیکی و مکانیکی، کاهش مصرف سموم شیمیایی از بارزترین اقدامات و راهکارهای اجرایی است. اگرچه به‌طور سنتی خبرگان و کارشناسان صاحب‌نظر می‌توانند از طریق مشاهده ظاهری، معاینه دستی وضعیت فیزیکی درختان و از طریق گوش دادن به انعکاس صدای ناشی از ضربات کوچکی که به تنه درختان می‌زنند تا حدودی از وضعیت پوسیدگی و میزان مقاومت آنها در برابر احتمال سقوط آگاه شوند، اما از طریق کاربرد سیستم‌های پیشرفته الکترونیک و اسکن تنه درختان می‌توان با دقت بیشتری به این موضوع پرداخت. انجام معاینات فنی(اسکن) درختان در ابتدای دهه ۹۰ برای تعدادی از درختان خیابان ولیعصر به‌صورت آزمایشی انجام شد اما با توجه به وابستگی تکنولوژی مذکور به شرایط ارزی و شرکت‌های خارجی در سال‌های اخیر تقریبا متوقف شده است. 
مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهرداری تهران اضافه کرد: البته با عنایت به رهنمودهای مقام معظم رهبری در زمینه قطع وابستگی فنی و علمی به استکبار جهانی و نیز اتکا به دانش و امکانات داخلی، شرکت‌های دانش بنیان موفق به ساخت دستگاه و بومی‌سازی آن با شرایط ایران شده‌اند که شهرداری تهران نسبت به شناسایی و مذاکره با آنها اقدام کرده و امیدواریم به‌زودی از توانایی شرکت‌های متخصص داخلی در این زمینه بهره گرفته شود.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید