• جمعه 7 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 17 شوال 1445
  • 2024 Apr 26
شنبه 21 فروردین 1400
کد مطلب : 127687
+
-

رئیس اداره فرهنگی شهرداری منطقه یک از تبدیل این منطقه به قطب گردشگری تهران می‌گوید

فرش قرمز پیش پای گردشگران

فرش قرمز پیش پای گردشگران

مرضیه موسوی
 

 شمیران با جاذبه‌های طبیعی و تاریخی و میراث فرهنگی‌اش می‌تواند به یکی از قطب‌های گردشگری تهران تبدیل شود؛

منطقه گردشگری خوش آب و هوایی که کوچه‌پسکوچه‌هایش با درختان بالابلند از گردشگران میزبانی می‌کند و آنها را با فرهنگ تهران و حتی ایران، آشنا. وجود کاخ سعدآباد و نیاوران، کوهپایه‌های البرز و قله‌های قابل دسترس در شمال تهران فرصت خوبی برای ایجاد سایت گردشگری در شمیران فراهم کرده است. توجه به گردشگری خوراکی و مناسبت‌های فرهنگی مرتبط با آن در سال‌های گذشته در تهران بیشتر شده. همین موضوع بهانه‌ای شد تا شهرداری منطقه یک همکاری‌های تازه‌ای را با مجتمع‌های فرهنگی‌ـ گردشگری منطقه بیشتر کند.  

«تقویت ریشه‌های فرهنگی» سرنخی است که رئیس اداره فرهنگی شهرداری منطقه یک برای همکاری با مراکز فرهنگی‌ـ گردشگری و بومگردی‌های شمال تهران به آن اشاره می‌کند. آشنایی با آداب و رسوم اقوام مختلف، زبان و پوشش، موسیقی و... از دغدغه‌های این روزهای مدیریت شهری در منطقه یک است.

«سلیمه رودکی» رئیس اداره فرهنگی شهرداری منطقه یک می‌گوید: «رویکردی که به دنبال آن هستیم شناساندن فرهنگ اقوام مختلف در منطقه یک است. با توجه به فضای موجود در منطقه ظرفیت مناسبی برای این کار داریم. این کار به توسعه گردشگری منطقه کمک زیادی می‌کند. یکی از راه‌های شناساندن و معرفی این فرهنگ‌ها، کمک گرفتن از جذابیت‌هایی مثل گردشگری غذاست. این نوع از گردشگری به تازگی طرفداران زیادی پیدا کرده. به همین دلیل ما همکاری‌هایی را با تعدادی از مراکز فرهنگی‌ـ گردشگری با محوریت غذاهای محلی و بومی آغاز کرده‌ایم.»

  •  در جست‌وجوی ریشه‌ها و فرهنگ‌ها 

مرکز فرهنگی اکنون یکی از فضاهایی است که تفاهمنامه‌ای با شهرداری منطقه برای برگزاری رویدادهای فرهنگی امضا کرده است. منو فرهنگی در کنار منو غذایی این کافه، برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت شهروندان را راحت‌تر کرده است. اجرای نمایش، موسیقی، برگزاری دورهمی‌های آموزشی و فرهنگی در این مرکز از دستاوردهای این تفاهمنامه است.

رودکی می‌گوید: «رویدادهای فرهنگی مختلفی مثل برگزاری کلاس‌ها و نشست‌های آموزشی با همکاری مرکز فرهنگی و کافه اکنون در منطقه رقم خورده است. این تفاهمنامه‌ها اتفاق خوبی برای منطقه هستند و به جذب مخاطبان کمک زیادی می‌کنند. رویداد مشابهی هم قرار است با همکاری مجتمع گردشگری می‌لاکوی رخ دهد. این مرکز گردشگری به معرفی فرهنگ و آداب و رسوم اقوام می‌پردازد و همه چیز از دکور و تزیینات تا معماری و منو غذا و حتی پوشش کارکنان این مجموعه از فرهنگ غنی گیلان است. معرفی ریشه‌های فرهنگی گیلان و معرفی هنرمندان گیلانی و هنر گیلان هدفی است که در این همکاری دنبال می‌کنیم و به‌زودی برنامه‌های متنوع و مختلفی در این مجموعه رقم خواهد خورد.»
توسعه گردشگری اقوام و استان‌های مختلف در منطقه یکی دیگر از برنامه‌های پیش رو شهرداری است. رودکی می‌گوید: «ما از توسعه فضاهای گردشگری و خدماتی و فرهنگی مثل مجتمع می‌لاکوی استقبال می‌کنیم. این مجموعه‌ها علاوه بر تهیه غذا و خوراکی‌های محلی به معرفی فرهنگ‌ها و آداب شهرها و استان‌های مختلف کمک می‌کنند و از این نظر برای ما ارزشمند هستند. به بهانه معرفی همین غذاهای محلی می‌توانیم سنت‌های اقوام مختلف را در شمیران زنده کنیم و گردشگران زیادی را حتی از شهر تهران برای تماشا و آشنایی با این فرهنگ‌ها به منطقه یک دعوت کنیم.»

  •  تکه‌ای از خاک گیلان 

مجموعه گردشگری و فرهنگی می‌لاکوی که به تازگی در محمودیه راه‌اندازی شده، قرار است از این به بعد محلی برای برگزاری رویدادهای مختلف فرهنگی و هنری مرتبط با فرهنگ گیلان باشد؛ خانه‌ای در خیابان مقدس اردبیلی که بازسازی شده و به محض پا گذاشتن در آن حس می‌کنید به خانه‌ای در گیلان وارد شده‌اید. «غلامرضا صادق‌زاده» مدیر این مرکز این مجموعه را به‌عنوان یک باغ گیلان‌شناسی معرفی می‌کند و می‌گوید: «گیلان فرهنگ بسیار غنی‌ دارد. ما در این مجموعه گردشگری تلاش کرده‌ایم مخاطبان را با این فرهنگ آشنا کنیم.

غذا بهانه‌ای برای میزبانی از مهمانان ما در این مجموعه است. ما از لباس، لهجه و گویش گیلانی، معماری و غذاهای سنتی این استان و هرآنچه به گیلان مربوط می‌شود در اینجا استفاده می‌کنیم. حتی موسیقی که در این مجموعه اجرا می‌شود هم موسیقی اصیل گیلانی است.»

به ارسی‌های چوبی و ستون‌های ایوان و گچبری‌ها اشاره می‌کند و می‌گوید: «همه این عناصری که در بازسازی این خانه به کار رفته است، عناصری هستند که در معماری خانه‌های اصیل گیلان می‌بینید. حتی این ارسی‌ها و ستون‌های چوبی ایوان از ساختمانی متروکه در گیلان به اینجا منتقل شده‌اند. من سعی دارم طبیعت گیلان را هم به اینجا بیاورم و مثلاً بوته تمشک در حیاط این مرکز بکارم. وقتی مهمانی وارد این خانه می‌شود، چیزی که با آن روبه روست همان چیزی است که در خانه‌ای در گیلان با آن مواجه می‌شود. از پیچیدن عطر غذای گیلانی تا طبیعت و لهجه و...» 

  •  غذای محلی به جای فست‌فود 

همسایگی با سفارت‌های کشورهای مختلف فرصت خوبی برای آشنایی مهمانان خارجی به فرهنگ گیلان در می‌لاکوی است. با این حال گردشگران ایرانی از شهرهای دیگر هم از این خانه استقبال می‌کنند. و مهم‌تر از آن، شهروندان تهران که می‌خواهند نیم روزی را به تفریح و گردش بپردازند از گروه هدف این مجموعه هستند.

صادق‌زاده می‌گوید: «عرضه محصولات سنتی و صنایع‌دستی، برگزاری نمایش‌های سنتی گیلانی و موسیقی گیلان، همکاری با انجمن گیلانی‌های مقیم تهران و آشنایی با مفاخر گیلان از دیگر برنامه‌هایی است که در ماه‌های آینده دنبال می‌کنیم. ما مهمانان را نه فقط به صرف غذا، بلکه به گردش و گذراندن وقت در این مجموعه دعوت می‌کنیم. وقتی می‌بینم جوانان به جای فست‌فود سری به اینجا می‌زنند تا از غذاهای اصیل گیلانی بخورند مطمئن می‌شوم که راه را درست رفته‌ام و به آینده امیدوارتر می‌شوم.»
برگزاری جشنواره‌های موسیقی اقوام در ایام نوروز، برپایی نمایشگاه‌های غذا و فرهنگ ملل در مناسبت‌های مختلف از جمله برنامه‌هایی است که شهرداری منطقه یک برای تبدیل این منطقه به قطب گردشگری و همچنین توجه به فرهنگ اقوام دنبال می‌کند.  

این خبر را به اشتراک بگذارید