• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
پنج شنبه 19 فروردین 1400
کد مطلب : 127603
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/lYPz5
+
-

گفت‌وگو با مربی فرشتگان نینجا، قهرمان فصل دوم برنامه استعدادیابی عصر جدید

فرشتگان نینجا شگفتی‌ساز شدند

فرشتگان نینجا شگفتی‌ساز شدند


الناز عباسیان

فصل دوم مسابقه عصر جدید با قهرمانی گروه «فرشتگان نینجا» با کسب بیش از ۶ میلیون و ۷۶۵هزار رأی مردمی، در نوروز ۱۴۰۰ به‌کار خود پایان داد. فرشتگان نینجا نام گروه نینجوتسوکار (هنر رزمی ژاپنی) در رده سنی ۳ تا ۷ سال بود که در مرحله مقدماتی فصل دوم عصرجدید در قسمت هشتم شرکت کردند و قهرمان شدند. بی‌شک نقش مهم مربی این تیم در موفقیت آنها، انکارناپذیر است. از این‌رو سراغ این بانوی ورزشکار رفتیم و از انگیزه‌ها و تلاش‌هایی که برای تشکیل گروه رزمی متفاوت داشته پرسیدیم. فریبا فرجی‌پور که از سال ۱۳۸۴ نینجوتسوکار کرده و از ۱۳۹۰ مربیگری را تجربه کرده است در ادامه از فعالیت‌های خود و تیم‌‌اش می‌گوید.

    شما در فصل اول مسابقه عصر جدید با گروه دختران نینجا حضور داشتید و خوش درخشیدید. چطور شد تصمیم گرفتید برای فصل دوم این مسابقه با گروه دیگر که سن آنها بین 3تا ۷ سال بوده در مسابقه شرکت کنید؟ به هر حال ریسک کارگروهی با کودکان بسیار بالاست؛ چه شد این ریسک را پذیرفتید؟
من از سال‌ها قبل و پیش از برنامه عصر جدید در کلاس‌ها به هنرجوهای خردسال هم آموزش می‌دادم. حال آنکه حضور آیسان فرجی‌پور (برادرزاده‌ام) در فصل اول عصر جدید و پیشرفت چشمگیر او بعد از فصل اول انگیزه‌‌ای شد تا تیم فرشتگان نینجا را تشکیل دهیم. نکته‌‌ای که وجود دارد این است که عصرجدید در فصل اول فضایی برای همه اقشار و همه هنرهای دیده نشده در گروه‌های سنی مختلف ایجاد کرد تا در سراسر ایران دیده و شناخته شوند. این امر برای همه افراد انگیزه‌‌ای ایجاد می‌کرد و کوچولوهای کلاس من هم مستثنا نبودن و تلاش‌شان برای پیشرفت مضاعف شده بود. با لطف خدا تیم تشکیل شد و اسم تیم با پیشنهاد استاد فرجی تیم فرشتگان نینجا انتخاب شد. تجربه شرکت در فصل اول و صبری که خدا در ارتباط با آموزش کوچولوها به من داده و لطف و محبت مردم باعث شد که تیم موفق شود. بله حق باشماست؛ شرکت کردن با هنرجوهای خردسال ریسک بزرگی بود و هیچ وقت فکر نمی‌کردم تیم این اندازه شانس موفقیت داشته باشد. اما خواست خدا بود و تلاش بچه‌های گروه به ثمر نشست.
    پس خیلی احتمال نمی‌دادید با این گروه برنده فینال عصر جدید شوید؟
در مورد تیم فرشتگان نینجا من فقط تلاش کردم آرزوی بچه‌ها که شرکت در عصر جدید بود محقق شود. واقعیت امر این است در اجرای اول بچه‌ها را خیلی جدی نگرفته بودم و خیلی کم احتمال می‌دادم که بچه‌ها موفق شوند اما خود بچه‌ها برای قهرمانی خیلی باانگیزه و مصمم بودند و من هم تمام تلاشم را کردم تا در فینال دست پر باشیم.
    در بخش حرکات آکروباتیک خلاقیت‌های زیادی داشتید؛ خودتان خالق این حرکات بودید؟ پیش‌بینی خطرات احتمالی را کرده بودید؟
بله خودم طراحی حرکات را انجام دادم. در مورد اجرای فینال علاوه بر حرکات آکروباتیک تیمی، آیتم‌های هوایی هیجان انگیزشی داشتیم که در مجموع اجرای فینال را با اجراهای قبلی متمایز می‌کرد که آقای محمد زارع - مربی تیم‌های ورزشی عصر جدید- طراحی کردند. همچنین ساخت ابزار مربوط به اجرا توسط محمد زارع عزیز بود. در مورد خطرات احتمالی در محل تمرین بچه‌ها، حرکات خطرناک ابتدا روی تشک ایمنی و با کمک مربی انجام می‌شد و با تکرار و تمرین وقتی در اجرای تکنیک‌ها تسلط پیدا می‌کردند در نهایت روی تاتامی انجام می‌دادند. در صحنه عصر جدید هم به‌شدت ایمنی کنترل و رعایت می‌شود و سلامت شرکت‌کنندگان در اولویت است. طوری‌که در مورد بعضی اجراهای خطرناک اگر از ایمنی فرد اطمینان حاصل نکنند اجازه اجرا به شرکت‌کننده نمی‌دهند.
    نکته جالب در اجرای فرشتگان نینجا، درونمایه و پیامی بود که این دختران با نمایش آکروباتیک خود دادند و آن پاسداشت یاد و خاطره شهدای آتش‌نشان در حادثه پلاسکو بود. چطور شد این موضوع برای درونمایه اجرا انتخاب شد؟
ایده اجرا با لباس آتش‌نشانی و ابزار آتش‌نشانی همزمان با تمرینات نیمه نهایی در ذهنم وجود داشت و حرکات فینال را همزمان با آیتم‌های نیمه‌نهایی طراحی کردم. در مورد موضوع و درونمایه اجرا، آقای حمید مهدیار که از دوستان تئاتری بنده هستند کمک کردند و ایده پخته‌تر شد. یک نکته‌‌ای وجود داشت و آن اینکه این نخستین بار بود که تلویزیون ایران این فضا را ایجاد کرد و عصر جدید بستری به‌وجود آورد برای نمایش استعدادهای دختران ایران که قبلا دیده نشده بود. از این‌رو من هم موضوعاتی را انتخاب کردم که از دختران ایرانی دیده نشده بود و این موضوع در مجموع یکی از عوامل موفقیت تیم بود. واقعا باید برای این فضایی که تلویزیون ایران به‌وجود آورده ممنون باشیم چرا که این برنامه موفق و پرمخاطب استعدادهای بسیاری را شکوفا کرده و در نهایت موجب دیده شدن تیم ما و بنده حقیر شده است.
    دختران نونهال عضو گروه‌تان در رشته نینجوتسو چه ویژگی‌ای داشتند که انتخاب‌شان کردید؟
اعضای منتخب تیم به لحاظ مهارت‌های فردی مثل آکروبات، انعطاف، تعادل و قدرت بدنی از سایر هنرجویان کلاس کمی پیشتازتر بودند. همچنین ویژگی اخلاقی خوب بعضی از هنرجویان عامل انتخاب‌شان بود؛ بعضی از کوچولوها صبورتر، باانگیزه‌تر و سازگارتر با شرایط تیم بوده و روحیه کار تیمی را داشتند.
    قهرمانی در عصر جدید بار مسئولیت شما را سنگین‌تر کرده؟ آیا به فکر تشکیل گروه جدید و برنامه تازه‌‌ای هستید؟
بله قهرمانی و دیده شدن در عصر جدید مسئولیت بنده را سنگین‌تر کرده است چون شهرت نیاز به حراست دارد. علاوه بر این یکسری مسئولیت اجتماعی بر دوش خود احساس می‌کنم. در پاسخ به بخش دوم سؤال‌تان هم باید عرض کنم همانطور که در برنامه عصر جدید اعلام کردم من به‌عنوان مربی، کنار تیم‌های ورزشی شرکت‌کننده خواهم بود و به فکر تشکیل تیم جدیدی نیستم. البته امیدوار هستم و سعی می‌کنم که بتوانم از تجربیات و دانشم در حد توان به شرکت کننده‌ها کمک کنم.
    با توجه به محدودیت‌های کرونایی چطور تمرین کرده و می‌کنید؟
در شرایط کرونایی، شهرداری کمالشهر کرج، باشگاه بزرگی را برای تمرینات فرشتگان نینجا اختصاص داده بود که مرتب ضدعفونی می‌شد و در طول تمرینات فرشتگان نینجا هیچ تیمی در سالن فعالیت نداشت. با رعایت پروتکل‌های بهداشتی تمرینات را پیش بردیم. هیچ‌یک از خانواده‌ها در این مدت مسافرت نرفتند و در ایامی که وضعیت قرمز اعلام می‌شد تمرینات را تعطیل می‌کردیم و خداروشکر از اعضای تیم و خانواده‌هایشان اصلا مبتلا نداشتیم.
    در این سال‌های اخیر در شهرهای مختلف این رشته بسیار مورد استقبال خانواده‌ها و دختران قرار گرفته است. به‌نظرتان این رشته رزمی چه کمکی به بانوی ایرانی در جامعه و زندگی شخصی‌‌اش می‌تواند بکند؟
در سال‌های اخیر علاوه بر ایجاد انگیزه بیشتر در دختران برای ورزش کردن که عامل تندرستی و نشاط هست، فرهنگ خانواده‌ها هم در ارتباط با اهمیت دادن به ورزش فرزندان‌شان تغییر کرده است. در گذشته خیلی از دخترها با این جمله مواجه می‌شدند که دختررو چه به ورزش؟ اونم ورزش‌های رزمی! اما امروزه خانواده‌ها در کنار فرزندشان به انتخاب رشته ورزشی کمک می‌کنند و ورزش را برای فرزندانشان چه دختر چه پسر ضروری می‌دانند. برای اینکه جامعه سالم‌تری داشته باشیم باید خانواده‌های سالم وجود داشته باشند و مادران نقش اساسی در تربیت فرزندان و خانواده دارند. حال اینکه دختران سالم و با نشاط و با اعتماد به‌نفس امروز، مادران فردا و متضمن خانواده‌های سالم خواهند بود. خوشحالم که به عنوان عضوی کوچک از خانواده بزرگ نینجوتسو نقشی هر چند کوچک در ترغیب دختران به ورزش داشتم. نینجوتسو با توجه به نوع تمرینات نقش زیادی در تقویت اعتماد به‌نفس افراد دارد و ورزش خوبی برای به‌دست آوردن آرامش ذهن و سلامتی بدن است.


از رشته نینجوتسو بیشتر بدانیم
نینجوتسو هنری رزمی است که ریشه در کشور ژاپن دارد. ماساکی هاتسومی سی و چهارمین و آخرین استاد بزرگ این رشته در ژاپن است که استاد فرجی، بنیانگذار نینجوتسوی ایران زیرنظر او آموزش دیده است. آقای فرجی در ادامه این تعلیمات را در ایران ارائه می‌دهد و از سال ۱۳۶۹ نینجوتسو وارد ایران شد. نینجوسو مجموعه‌ای از کار با سلاح، هنر دفاع شخصی، هنر آکروبات و تکنیک‌هایی است که در رشته‌های دیگر وجود دارد.

این خبر را به اشتراک بگذارید