• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
چهار شنبه 27 اسفند 1399
کد مطلب : 127006
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/o2PBk
+
-

نوسان آخر سال قیمت‌ها در بازار موبایل

پیامد نوسان نرخ ارز و رشد تقاضا در بازار موبایل، کاهش و افزایش جزئی قیمت محصولات برخی برندها بوده است‌

نبض بازار
نوسان آخر سال قیمت‌ها در بازار موبایل

نوسان قیمت دلار در محدوده 24 تا 25هزار تومان و رشد نسبی تقاضای خرید گوشی تلفن همراه در ایام پایانی سال زمینه نوسان قیمت مدل‌های مختلف گوشی موبایل را فراهم کرده است.
به گزارش همشهری، بازار محصولات دیجیتال امسال در حالی به استقبال بهار می‌رود که فشار ناشی از مشکلات تخصیص ارز و نوسان نرخ دلار و تنگناها در مسیر واردات رسمی موجب کاهش شدید تقاضای خرید به‌خصوص در محصولات برندهای گران‌قیمت در بازار شده است.
وابستگی نرخ این محصولات به واردات و نوسان شدید نرخ ارز نیز زمینه تشدید رکود بازار موبایل، تبلت و لپ‌تاپ را فراهم آورده و نارضایتی توأم فروشندگان و خریداران از شرایط کنونی بازار را به‌دنبال داشته است. اگرچه هرسال در ایام پایانی سال تقاضا برای خرید انواع محصولات دیجیتال به‌خصوص گوشی تلفن همراه نسبت به تابستان و پاییز افزایش می‌یابد، اما بازار شب عید موبایل، پارسال و امسال، متاثر از شیوع کرونا و نوسان نرخ ارز حال و روز چندان خوشی ندارد.
بررسی قیمت انواع گوشی برندهای مشهور طی 2هفته منتهی به پایان اسفند‌ماه‌99 نیز نشان می‌دهد که بازار موبایل گرفتار نوعی کشمکش ناشی از تقابل تأثیر مثبت افت نرخ دلار بر کاهش قیمت این محصولات و رشد نسبی تقاضای خرید حداقل برای گوشی‌های رده قیمتی ارزان و با قیمت متوسط شده است. در بازار سایر محصولات دیجیتال مانند لپ‌تاپ و کنسول‌های بازی نیز گرچه روایت کلی حاکی از سیر نزولی قیمت‌ها نسبت به 2هفته گذشته است، اما به‌دلیل رشد نسبی تقاضای خرید محصولاتی مانند ایکس‌باکس و پلی‌استیشین در بازار شب عید، تأثیر کاهش نرخ ارز بر قیمت فروش این محصولات در بازار برای خریداران چندان محسوس نیست.

فراز و فرود نسبی قیمت گوشی 
مشاهدات میدانی خبرنگاران همشهری، از نوسان آرام قیمت محصولات برخی انواع گوشی موبایل برندهای سامسونگ، شیائومی، هوآوی و... در فروشگاه‌های سطح شهر حکایت دارد، به‌نحوی که گوشی‌های رده قیمتی پایین و متوسط این برندها کاهش یا افزایش 100 تا حداکثر 500هزار تومانی قیمت را شاهد بوده است اما این نوسان قیمت در انواع مدل‌های گران‌قیمت گوشی این برندها یا محصولات آیفون به‌دلیل قیمت بالای این نوع گوشی‌ها در بازار به‌مراتب بیشتر از مدل‌های قیمت پایین و متوسط بوده است. در بازار چند روز گذشته قیمت برخی انواع گوشی‌های سامسونگ کاهش قیمت حداقل را شاهد بود به‌نحوی که قیمت گوشی موبایل A30s این برند کره‌ای با کاهش 100هزار تومانی براساس حجم حافظه و برخی امکانات جانبی به نرخ 4میلیون و ۷۰۰ تا 5میلیون و ۶۱۰ هزار تومان عرضه شد و گوشی‌های سامسونگ گلکسیA31 ، 75 هزار تومان  و گلکسی A02s ۹۰ هزار تومان ارزان شد اما در مقابل گوشی گلکسی A42که فناوری 5G را پشتیبانی می‌کند با افزایش قیمت ۵۰ تا 100هزار تومانی به نرخ 8میلیون و ۹۰ هزار و گلکسی Note 10Lite رشد قیمت ۸۰هزار تومانی را شاهد بود. در بازار گوشی‌های برند شیائومی نیز قیمت گوشی Redmi 9 با افزایش ۱۶۰‌هزار تومانی به نرخ 3میلیون و ۷۰‌هزار تا 4میلیون و ۵۹۰ هزار تومان فروخته شد اما در مقابل گوشی مدل Redmi Note 8 این برند با کاهش 50 تا 100هزار تومانی به قیمت 4میلیون و ۱۵۰ تا 4میلیون و 200هزار تومان به مشتریان عرضه شد. قیمت انواع گوشی‌های موبایل برند هوآوی نیز در بازار تثبیت شد به‌نحوی که مدل‌های پرفروش این نوع گوشی مانند Nova 7i 
و Nova 5T به‌ترتیب با قیمت 5میلیون و ۶۳۹‌هزار و 8میلیون و ۱۶۹‌هزار تومان فروخته شد. می‌توان گفت گوشی‌های برند هوآوی کمترین نوسان قیمت را در بازار داشته و تغییر قیمت نیمی از این گوشی‌ها در محدوده 100هزار تومان بود. اما از ۱۵مدل پرفروش این برند، ۱۲‌محصول روند کاهشی و فقط 3‌مدل با افزایش 300هزار تومانی به 3میلیون و ۷50هزار تومان رسید.

سود مصوب تامین و توزیع موبایل
در شرایطی که فروشندگان موبایل از نقش وارد‌کنندگان در گرانی انواع گوشی خبر می‌دهند، واردکنندگان از طرحی خبر می‌دهند که با اجرای آن سقف سود مصوب واردکننده، عمده‌فروش و مغازه‌داران مشخص می‌شود. سخنگوی انجمن واردکنندگان موبایل در این‌باره گفت: قرار است تا طرح افق زنجیره شبکه تأمین‌کنندگان (واردکنندگان)، توزیع‌کنندگان(عمده‌فروش) و خرده‌فروش(مغازه‌داران) موبایل را به‌نحوی رصد و شفافیت‌سازی‌ کند که هرگونه تخلف و گرانفروشی در بازار موبایل به سرعت کنترل شود. محمدرضا عالیان‌ افزود: در این طرح تمام اعضای زنجیره تأمین و توزیع موبایل موظفند اطلاعات خود را در سامانه جامع تجارت ثبت کنند و واردکننده نیز پس از ترخیص موبایل ملزم است بلافاصله آن را در سامانه ثبت کرده و بعد از آن محموله موبایل خود را به توزیع‌کننده و به عمده‌فروشی که در این سامانه احراز صلاحیت شده، بفروشد. او با اشاره اینکه تمام عمده‌فروشان و خرده‌فروشان باید کالای خود را ذیل اصول طرح افق معامله کنند، افزود: بر این اساس شرکت‌های واردکننده حداکثر تا سقف 15درصد، عمده‌فروشان حداکثر تا سقف 3درصد و مغازه‌داران نیز حداکثر تا سقف 7درصد می‌توانند سود معاملات را دریافت کنند. 

تخلفات ثبت سفارش واردات گوشی
عضو هیأت رئیسه اتاق اصناف ایران و تهران و رئیس اتحادیه صوتی و تصویری، تلفن همراه و لوازم جانبی تهران با اشاره به تخلفات برخی واردکنندگان گوشی تلفن همراه، در ثبت سفارش‌ که از 20خرداد‌ماه امسال اتفاق افتاده، گفت: دستگاه‌های ذیربط، به برخی واردکنندگان گوشی تلفن همراه خارج از ضابطه ارز تخصیص داده‌اند که لازم است دستگاه‌های نظارتی همچون سازمان بازرسی کل کشور این موضوع را بررسی کنند. ابراهیم درستی‌ با بیان اینکه واحدهای صنفی فروشنده تلفن همراه حامی مصرف‌کننده هستند، در مورد وضعیت بازار شب عید گوشی تلفن همراه، افزود: رکود شدیدی در بازار تلفن همراه وجود دارد و به‌دلیل نوسان نرخ دلار، خرید و فروش زیادی انجام نمی‌شود. نوسان بازار ارز باعث متضرر‌شدن فروشندگان گوشی تلفن همراه و مصرف‌کنندگان شده و فروشندگان خواستار ثبات قیمت‌ها در بازار موبایل و سایر کالاهای دیجیتال هستند.

این خبر را به اشتراک بگذارید