محمد کاموس_دبیر گروه ایرانشهر
قاسم سلیمانیدشتکی بعد از برگزاری آیین معارفه کار خود را بهعنوان استاندار خوزستان آغاز کرد. او دوشنبه هفته گذشته با رأی اعتماد هیأت وزیران استاندار خوزستان شد تا غلامرضا شریعتی استاندار پیشین به سازمان استاندارد ایران برود.
وعدههای استاندار جدید
آیین تکریم و معارفه استاندار خوزستان صبح پنجشنبه(30بهمن) با حضور جمال عرف، معاون سیاسی وزیر کشور و مسئولان استانی برگزار شد. سلیمانیدشتکی در این آیین بر استفاده از ظرفیتهای مردمی، تقویت همدلی، حل مشکل آبهای سطحی، افزایش بودجه1400، توزیع عادلانه امکانات و کاهش بیکاری و در نهایت دفاع مشترک از مطالبات استانهای خوزستان و چهارمحال و بختیاری در بخش آب تأکید کرد. استاندار جدید خوزستان تأیید کرد که علاوهبر پیگیری افزایش بودجه۱۴۰۰ تلاش بیشتری برای دریافت ردیفهای خاص مشکلات خوزستان، تقویت بومیگزینی، عدالت در توزیع امکانات و توازن در خدماترسانی به مناطق مختلف خواهد کرد. غلامرضا شریعتی، استاندار پیشین هم در این آیین از استاندار جدید خواست پیگیر تفاهمنامه ماده۵۶ با اعتبار ۲۰هزار میلیارد ریال برای شبکه آب و فاضلاب، تفاهمنامه جاده ایذه به لردگان و راهآهن اهواز به اصفهان باشد.حجتالاسلام سیدمحمدنبی موسویفرد، نماینده ولیفقیه در خوزستان و امام جمعه اهواز در این مراسم، فاضلاب اهواز، آب روستایی و اشتغال را 3مشکل استان نام برد و از استاندار خوزستان خواست برای رفع این مشکلات و تحقق مطالبات مردم اقدام کند.
خوزستانیها چه میخواهند؟
با وجود تأکید استاندار پیشین و فعلی خوزستان اما رئیس مجمع نمایندگان استان معتقد است هرچند استاندار میتواند در رفع مشکلات مؤثر باشد، اما رفع دغدغههای مردم نیاز به عزم و اراده ملی بهویژه در خود دولت دارد. سیدکریم حسینی، تغییر استاندار در ماههای پایانی کار دولت را هم عجیب میداند و به همشهری میگوید: «ما نسبت به عملکرد استاندار پیشین انتقادهایی داشتیم و تقریبا اوایل تابستان یعنی یکسال مانده به پایان کار دولت به وزارت کشور و دولت در اینباره تذکر دادیم. قرار بود تغییر همان زمان انجام شود، اما گویا وزارت کشور و دولت به نتیجه نرسیدند و این کار انجام نشد. این عدمتفاهم به ضرر استان تمام شد، زیرا آن زمان هر استانداری میآمد وقت بیشتری داشت و میتوانست کاری انجام دهد.» وی البته از استاندار فعلی بهعنوان فردی با تجربه استانداری و مدیریت در دولت فعلی یاد میکند که با خوزستان نیز آشنایی دارد، زیرا سلیمانیدشتکی پیش از این در ایلام و در سالهای گذشته هم بهعنوان استاندار چهارمحالوبختیاری فعالیت میکرد. رئیس مجمع نمایندگان خوزستان با تأکید بر اینکه مطالبههای مردم خوزستان شفاف است، اظهار میکند: «هر مسئول یا استانداری روی کار بیاید این مطالبات روشن است و تکرار میشود. در چند روز گذشته هم نمایندگان استان این مطالبهها را به استاندار جدید متذکر شدهاند، اما در نهایت همه امیدواریم عزم و ارادهای در خود دولت برای رفع مشکلات بهوجود بیاید.»
درخواست جدی از دولت
رئیس مجمع نمایندگان خوزستان حل مشکلات استان را خارج از توان و اراده استاندار میداند و توضیح میدهد: «چند مطالبه جدی داریم که بارها در مجلس مطرح شده است. افزایش بودجه1400 با کمک مجلس و کمیسیون تلفیق و همچنین پیگیری از وزارتخانهها برای عمل به وظایفشان از مهمترین دغدغههای ماست.» حسینی بهعنوان نمونه به فاز دوم طرح مقام معظم رهبری برای احیای اراضی کشاورزی اشاره میکند که تأثیر مستقیمی در رونق کشاورزی خوزستان و کاهش نرخ بیکاری دارد، اما وزارت نیرو با وجود دستور صریح رئیسجمهوری به تخصیص آب مورد نیاز آن اقدام نمیکند. بهگفته نماینده اهواز، مطالبات خوزستان از نفت هم در دست پیگیری است و حل بخشی از مشکلات عمده استان مانند آب و فاضلاب، کشاورزی، اشتغال و... با کمک وزارت نفت بهعنوان یکی از مطالبات جدی مطرح شده است.
بهگزارش گروه ایرانشهر، در جلسه هفته پیش هیأت وزیران و پس از تأیید استاندار جدید، حسن روحانی به وزرای نفت، نیرو، جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی و سایر دستگاههای مرتبط بهویژه سازمانهای برنامه و بودجه و حفاظت محیطزیست دستور داد برای توسعه و آبادانی خوزستان و استمرار پروژههای کشاورزی، محیطزیست و ساخت راهآهن شلمچه - بصره با استاندار جدید همکاری تنگاتنگ داشته باشند.
مطالبات مردم خوزستان از استاندار جدید
در همینه زمینه :