• سه شنبه 2 اردیبهشت 1404
  • الثُّلاثَاء 23 شوال 1446
  • 2025 Apr 22
سه شنبه 21 بهمن 1399
کد مطلب : 124137
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/4xq6V
+
-

خطر آیفون۱۲ برای دستگاه‌های ضربان‌ساز قلب

یکی از جدیدترین ویژگی‌های گوشی‌های سری 12آیفون، آهنربای قوی آن است که در لوازم جانبی MagSafe اپل برای به حداکثر رساندن شارژ کمک می‌کند اما این ویژگی باعث کنجکاوی گورجیت سینگ و همکارانش در مرکز تخصصی قلب و عروق هنری فورد شد.
دکتر سینگ متخصص الکتروفیزیولوژی قلب است، تخصصی که با اختلالات مختلف الکتریکی و ریتم سر وکار دارد. وی در استفاده از وسایلی مانند دفیبریلاتورهای قابل کاشت که ضربان قلب نامنظم را شناسایی کرده و قلب را به ریتم طبیعی برمی‌گردانند و ضربان‌سازهایی که از برق برای تپش قلب استفاده می‌کنند، متخصص است.
در مجموع بیش از 300هزار نفر در آمریکا سالانه برای کاشت این دستگاه در قلب تحت عمل جراحی قرار می‌گیرند. علاوه بر این، سال گذشته تقریبا از هر 4تلفن همراه فروخته شده یکی آیفون12 بوده است. این دستگاه‌های قلب دارای سوئیچ‌هایی هستند که به یک آهنربای خارجی پاسخ می‌دهند تا عملکردشان را تغییر دهد. برای دفیبریلاتور می‌توان از آهنربا برای خاموش کردن دستگاه استفاده کرد. یک آهنربای قوی می‌تواند در دستگاه ضربان‌ساز قلب باعث تحریک تکانه‌های الکتریکی شود و این می‌تواند یک وضعیت بالقوه کشنده به نام فیبریلاسیون بطنی را ایجاد کند.
سینگ می‌گوید: بدیهی است ما هر بار که نیاز به کنترل یکی از این وسایل داشته باشیم، نمی‌توانیم عمل جراحی انجام دهیم، به همین دلیل آنها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که به ما امکان می‌دهد از آهنربا‌های قوی روی قفسه سینه برای کنترل عملکرد آنها استفاده کنیم. بنابراین برای ما سؤال بود که آیا آهنربای آیفون12 بر عملکرد این دستگاه‌ها تأثیر می‌گذارد؟
برای آگاهی از صحت سوءظن، سینگ و همکارانش آیفون12پرو را از روی قفسه سینه بیمار با دفیبریلاتور قابل کاشت عبور دادند.
سینگ می‌گوید: وقتی آیفون را به قفسه سینه بیمار نزدیک کردیم، دفیبریلاتور غیرفعال شد و دیدیم که عملکردهای دستگاه به حالت تعلیق درآمده است. وقتی گوشی را از قفسه سینه بیمار دور کردیم، دفیبریلاتور بلافاصله به عملکرد طبیعی خود بازگشت.
این باعث شگفتی ما شد. ما تصور می‌کردیم که آهنربای موجود در گوشی آنقدر ضعیف است که نمی‌تواند سوئیچ مغناطیسی دفیبریلاتور را قطع کند. سینگ و همکارانش که از کشف خود نگران بودند، بلافاصله دست‌نوشته‌ای درباره یافته‌های خود تهیه و آن را به مجله پزشکی HeartRhythm ارسال کردند که در 4ژانویه2021 منتشر شد. سینگ و همکارانش در این مقاله نوشتند: ما معتقدیم که یافته‌های ما برای افرادی که با این دستگاه‌های موجود در قلب زندگی می‌کنند، پیامدهای عمیقی دارد. آنها ممکن است بدون اطلاع از اثر مخرب گوشی هوشمند خود آن را در جیب پیراهن یا جیب کت خود قرار می‌دهند و نمی‌دانند که این کار به شکل کشنده‌ای باعث اختلال در دفیبریلاتور یا ضربان‌ساز می‌شود.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید