• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
سه شنبه 25 آذر 1399
کد مطلب : 118871
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/QWXXl
+
-

2گشایش ضد‌کرونایی برای بازار کار

کارفرمایان 12رسته شغلی مشمول امهال پرداخت حق بیمه آذر و دی 99 شده‌­اند و تأمین اجتماعی نیز در حال راه‌­اندازی پرداخت غیرحضوری مستمری و غرامت دستمزد کروناست


کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی کرونا، کارفرمایان 12رسته شغلی را در فهرست مشمولان امهال حق بیمه در ماه‌های آذر و دی99 قرار داده است. از سوی دیگر سازمان تأمین اجتماعی نیز در تلاش است پرداخت غیرحضوری مقرری بیمه بیکاری و غرامت دستمزد ایام بیماری کرونا را اجرایی کند و دست کارگران مبتلا به کرونا را بگیرد.
به گزارش همشهری، با تشخیص کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی کرونا، کارفرمایان 12رسته شغلی مشمول امهال حق بیمه کارفرما در ماه‌های آذر و دی شده‌اند و لااقل از این منظر قدری میدان عمل کارفرمایان برای حفظ نیروی کار شاغل بازتر شده است. همزمان خبرهایی نیز از تلاش برای فراهم‌کردن امکان پرداخت غیرحضوری غرامت دستمزد ایام کرونا می‌رسد که در صورت اجرایی‌شدن، عملا شرایط را برای قرنطینه خودخواسته کارگران مبتلا به کرونا و قطع زنجیره شیوه این بیماری مهیا می‌کند.

مصوبه بیمه‌ای ستاد مقابله با کرونا
ستاد ملی مقابله با کرونا در چهل‌وهفتمین نشست خود در راستای حمایت از فعالان اقتصادی و کسب‌وکارهای به‌شدت آسیب‌دیده از کرونا، استمهال حق بیمه 2ماه آذر و دی کارفرمایان مشاغل غیردولتی آسیب‌دیده از کرونا یا به‌اجبار تعطیل‌شده توسط سازمان تأمین اجتماعی و به تشخیص کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی کرونا را تصویب کرد. براساس این مصوبه از محل منابع مربوط به کرونا، تسهیلات ویژه با بازپرداخت یکساله در اختیار سازمان تأمین اجتماعی قرار می‌گیرد و میزان و شرایط تسهیلات مذکور توسط کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی کرونا تعیین می‌شود. مصوبه مذکور به‌جز تولیدکنندگان شامل حال همه کسب‌وکارهای آسیب‌دیده یا تعطیل‌شده می‌شود.
حالا با تشخیص کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی کرونا، 12رسته شغلی شامل کسب‌وکارهای غیرتولیدی و بیشتر آسیب‌دیده از کرونا، به‌عنوان مشمولان امهال حق بیمه کارفرما در 2‌ماه آذر و دی معرفی شدند. این کسب‌وکارها براساس تعداد روزهای تعطیلی و شدت آسیب از بحران اقتصادی کرونا در یک‌سال اخیر، اولویت‌سنجی شده‌اند و کارفرمایان این 12رسته شغلی می‌توانند سهم کارفرما از حق بیمه کارگر برای ماه‌های آذر و دی را با تأخیر و بدون ترس از جریمه‌شدن پرداخت کنند.

کسب‌وکارهای مشمول امهال حق بیمه
طبق اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی و پایش آثار اقتصادی کرونا، «مراکز تفریحی، باغ‌وحش‌ها و شهربازی‌ها»، «شرکت‌های حمل‌ونقل مسافر برون‌شهری» و «مراکز عرضه گل و گیاهان زینتی و ماهیان زینتی» در صدر فهرست 12رسته شغلی آسیب‌دیده قرار گرفته‌اند که می‌توانند از مزایای امهال حق بیمه کارفرما استفاده کنند.
همچنین در این فهرست، «مراکز ورزشی، باشگاه‌ها و مراکز ورزشی آبی و استخرها»، «آرایشگاه‌های مردانه، آرایشگاه‌های زنانه و سالن‌های زیبایی»، «نمایشگاه‌های تجاری اعم از عمومی، تخصصی و بین‌المللی» و «قنادی‌ها، شیرینی‌پزی‌ها، مراکز عرضه آبمیوه و بستنی‌فروشی» نیز مشمول امهال حق بیمه سهم کارفرما شناخته شده‌اند.
از سوی دیگر کارفرمایان «مراکز فرهنگی، هنری و رسانه‌ای (غیردیجیتال)، موزه‌ها، سینماها و تئاترها»، «مراکز پذیرایی، تالارهای پذیرایی، رستوران‌ها، قهوه‌خانه‌ها، چایخانه‌ها، مراکز تهیه و طبخ غذا» و «مراکز آموزشی، آموزشگاه‌ها و مهدکودک‌ها (به‌غیراز مدارس، دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی)» نیز به‌واسطه آسیب جدی کرونا به فعالیت‌های معمول این کسب‌وکارها، می‌توانند از امهال حق بیمه ماه‌های آذر و دی بهره‌مند شوند.
بر اساس تشخیص کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی کرونا، «مراکز حوزه گردشگری» شامل هتل‌ها، هتل‌آپارتمان‌ها، مسافرخانه‌ها، مهمانپذیرها، مهمانسراها، مراکز بومگردی، مراکز اقامتی، مراکز پذیرایی، خدمات بین‌راهی، مجتمع‌های جهانگردی و گردشگری، زائرسراها، دفاتر خدمات مسافرتی، گردشگری، زیارتی و آژانس‌های مسافرتی و همچنین «مراکز فروش انواع پوشاک، کیف و کفش، خرازی، خیاطی، مراکز فروش لوازم کادویی، لوازم‌آرایشی و بهداشتی، اسباب‌بازی، لوازم‌التحریر، مراکز توزیع صنایع‌دستی، مراکز فروش فرش و موکت، لوازم‌خانگی، پارچه، پرده، مبلمان و تزئینات داخلی ساختمان، آتلیه و عکاسی» نیز مشمول امهال حق بیمه سهم کارفرما در ماه‌های آذر و دی هستند.

پرداخت غیرحضوری مستمری و استعلاجی کرونا
در کنار تمهیدات ستاد مقابله با کرونا برای کمک به حفظ اشتغال کسب‌وکارهای آسیب‌دیده از کرونا، سازمان تأمین اجتماعی نیز از تلاش برای پرداخت غیرحضوری مستمری بیمه بیکاری و غرامت دستمزد ایام بیماری کرونا خبر داده است. مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی می‌گوید: در آینده نزدیک برقراری مقرری بیمه بیکاری و پرداخت غرامت دستمزد ایام بیماری مربوط به کرونا به‌صورت کاملاً غیرحضوری و از طریق تبادل اطلاعات بین دستگاه‌های ذیربط انجام می‌شود و حتی نیازی به ثبت درخواست در سامانه خدمات غیرحضوری نیز نخواهد بود. به گزارش همشهری، پیش از این کارگران مبتلا به کرونا باید تا 2‌ماه برای دریافت غرامت دستمزد ایام بیکاری دوندگی می‌کردند و به همین دلیل برخی از کارگران برای معطل‌نماندن معیشت خود و همچنین به‌دلیل ترس ازدست‌دادن شغل و بیکارشدن، با پنهان‌کردن بیماری خود به فعالیت ادامه می‌دادند و با این کار خطر ابتلای دیگر کارگران افزایش پیدا می‌کرد. حالا اما، آنگونه که مصطفی سالاری، مدیرعامل تأمین اجتماعی می‌گوید؛ با اجرایی‌شدن فرایند پرداخت غیرحضوری این سازمان، اطلاعات بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی که تست کرونای آنان مثبت باشد از طریق ستاد ملی مقابله با کرونا به سازمان تأمین اجتماعی اعلام می‌شود و این سازمان بدون اینکه نیازی به ثبت درخواست از سوی این افراد باشد، بلافاصله غرامت دستمزد ایام بیماری آنان را برای مدت 2هفته حسابشان واریز می‌کند. البته سالاری از امکان پرداخت غیرحضوری غرامت دستمزد ایام بیماری به بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی درباره تمامی بیماری‌ها خبر داده و گفته است: این خدمت درصورتی به‌صورت غیرحضوری قابل‌ارائه است که تجویز استراحت پزشکی از طریق سامانه نسخه الکترونیک انجام شود.

قطع زنجیره کرونا در کارگاه‌ها
رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران معتقد است: با فراهم‌شدن امکان پرداخت غیرحضوری غرامت دستمزد ایام کرونا، کارگران دیگر نگران از دست دادن شغل خود به‌دلیل ابتلا به کرونا نخواهند بود و به‌اجبار، برای تأمین معاش خود به فعالیت معمول ادامه نخواهند داد. 
ناصر چمنی، پرداخت غیرحضوری مقرری بیمه بیکاری و غرامت دستمزد ایام بیماری کرونا را بر رفع دغدغه جامعه کارگری مؤثر می‌داند و به ایسنا می‌گوید: با این اقدام سازمان تأمین اجتماعی که به‌نوعی حمایت از نیروهای کار بیکارشده از کرونا یا مبتلا به کروناست، زنجیره شیوع کرونا در محیط‌های کاری به‌واسطه قرنطینه افراد مبتلا قطع می‌شود.

این خبر را به اشتراک بگذارید