بهرهبرداری از طرحهای توسعه سامانه هشدار زلزله، سیل و یخبندان
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از بهرهبرداری طرحهای توسعه سامانه هشدار سیل، یخبندان و زلزله خبر داد. به گزارش همشهری، رضا کرمی محمدی گفت: «3 مرحله از پروژههای مربوط به سامانه های پیش بینی و هشدار سیل، یخبندان و زلزله شامل پیاده سازی مدلهای پیشبینی سیل و یخبندان، 4 ایستگاه برفسنجی در مناطق شمالی تهران و 22 ایستگاه شتابنگار جدید زلزله روز شنبه 17 آبان ماه مورد بهرهبرداری قرار می گیرد. مراسم رونمایی از این پروژهها به صورت مجازی و با حضور رئیس سازمان مدیریت بحران کشور ، شهردار تهران، رئیس شورای شهر تهران، رئیس سازمان هواشناسی کشور و جمعی از مدیران شهری و خدمات اضطراری برگزار میشود.»
کرمی محمدی با اشاره به احداث و راه اندازی 10ایستگاه باران سنج حوضههای شمال تهران در سال گذشته ادامه داد: «سامانه نسل 4 پیشبینی و هشدار سیل حوضههای آبریز شمال تهران با همکاری پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور از طریق اجرای روش های همادی پیش بینی هواشناسی و شبیهسازی هیدرولوژیکی طراحی و مورد بهره برداری قرار می گیرد. رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران افزود: از سوی دیگر با توجه به نیاز شهر تهران به برنامه های ویژه مدیریت و کنترل برف و یخبندان، 4 ایستگاه جدید برف سنجی با هدف آمادگی برای مقابله با یخبندان در مناطق شمالی تهران نصب شده است که بر اساس آن پایش برخط ارتفاع برف و برنامهریزی برای بهکارگیری تجهیزات و خدمات مقابله انجام می شود.» کرمی محمدی با اشاره به طرح پایلوت سامانه هشدار سریع زلزله مشتمل بر 4 ایستگاه شتابنگاری که در سال 92 در بخش شرقی گسل مشاء با همکاری جایکا اجرا شده بود، گفت: «در ادامه تکمیل این پروژه خرید 22دستگاه شتابنگار جدید زلزله از سال گذشته در دستور کار قرار گرفت و عملیات احداث و تکمیل و راه اندازی تجهیزات پایشی این سامانه به منظور تجزیه و تحلیل اولین سیگنال های دریافتی از زلزله بر روی گسل های اصلی اطراف شهر تهران به پایان رسیده که مورد بهره برداری قرار می گیرد.» او تاکید کرد: «به این ترتیب با بهره برداری از سامانه های جدید می توان با برنامه ریزی مناسب در بخش پیشگیری و مقابله از بروز خسارت های اقتصادی و اجتماعی در شرایط بحران های ناشی از زلزله، سیل و یخبندان تا حد زیادی جلوگیری کرد.» به گفته کرمی محمدی، در ادامه این برنامه همچنین از سه کتاب پهنه های گسلی شهر تهران، شناسایی زمین لغزش های شهر تهران و سازندهای آبرفتی شهر تهران که از سوی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران منتشر شده است، رونمایی می شود.
باید برای سیل های ۲۵ و ۵۰ ساله تهران آمادگی داشته باشیم
شهردار تهران گفت: برای سیل های دوره ای ۲۵ و ۵۰ ساله پایتخت باید آمادگی لازم را داشته باشیم. پیروز حناچی، که روز گذشته از پروژه کانال جمعآوری آبهای سطح شماره یک بزرگراه آزادگان بازدید داشت، به اهمیت جمع آوری آبهای سطحی با توجه به در پیش بودن فصل بارش اشاره کرد و گفت: «جمع آوری آبهای سطحی مقوله بسیار مهمی است اما فراتر از آن باید یک قدم جلوتر رفت و کاری کرد که آبهای سطحی که مایه حیات است برای گذران اوقات فراغت و بهبود زندگی مردم به شهر برگردد.» او افزود: «من در زمان سیل سال ۱۳۴۰ که رودخانه های تهران طغیان کردند و آب تمام سطح شهر را گرفت، خردسال بودم و به یاد دارم که خیابان حبیب الله که رودخانه بود، طغیان کرد و خانه های اطراف را سیل برد. بعد از آن سیل بود که شبکه آب طراحی شد تا آب های سطحی به3مسیر هدایت شوند. اگر بتوان از آبهای سطحی در محدوده شهر استفاده کرد، می توان به طراوت شهر کمک کند. در برخی مسیرها این کار را به راحتی می توان انجام داد. مثلا در مسیر آب از اوین تا پارک گفتوگو میتوان این کار را انجام داد.» به گفته حناچی، لایحه ارتقای شرکت خاکریزآب به سازمان مدیریت آبهای سطحی، نیز تقدیم شورای شهر تهران شده است که تصویب آن اهمیت فراوانی دارد. این لایحه در صورت تصویب در شورای شهر تهران، خاکریزآب را به متولی توامان توسعه و نگهداشت شبکه اصلی جمع آوری و هدایت آبهای سطحی شهر تهران تبدیل خواهد کرد. مراسم بهره برداری از کانال شماره یک آزادگان صبح دیروز با حضور پیروز حناچی شهردار تهران، الهام فخاری نائب رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران، صفا صبوری دیلمی معاون فنی و عمرانی شهرداری پایتخت، سید محمد فیاض شهردار منطقه 18، حبیب پوش پارس مدیرعامل شرکت خاکریزآب و جمعی از مدیران و دست اندرکاران اجرایی پروژه و ضمن رعایت ملاحظات طرح فاصله گذاری اجتماعی برگزار شد. به این ترتیب، کانال 2375 متری حدفاصل خیابان خلیج فارس تا نقطه تخلیه به رودخانه کن، موسوم به کانال شماره یک آزادگان رسما وارد مدار شد. کانال شماره یک آزادگان به روش اجرای باکس بتنی با ابعاد 2.5 در 3 متر و به صورت ترانشه باز احداث شده و قادر است بخشی از رواناب های محدوده بزرگراه آزادگان و منطقه 18 را به رودخانه کن منتقل کند.