• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
سه شنبه 8 مهر 1399
کد مطلب : 111641
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/82WLW
+
-

شاخص بورس در مرز برزخ

ارزش معاملات بازار سهام دیروز به شکل بی‌سابقه‌ای در یک‌سال گذشته کاهش یافت

گزارش روزانه بورس
شاخص بورس در مرز برزخ


دیروز شاخص بورس مرزهای تکنیکی و روانی که خطوط حمایت بازار در 50روز گذشته تلقی می‌شدند را شکست و وارد مرحله خطر شد. اکنون شاخص بورس در آستانه نزول به زیر محدوده یک‌میلیون و 500هزار واحد که از نظر تکنیکی و روانی اهمیت زیادی برای بازار سهام دارد و نزول به زیر این محدوده می‌تواند ابعاد و عمق نزول را در بازار سهام دامنه‌دارتر کند.
به گزارش همشهری، دیروز شاخص کل بورس تهران مهم‌ترین مرز روانی و تکنیکی 50روز گذشته یعنی محدوده یک‌میلیون و 550 تا یک‌میلیون و 600هزار واحد را شکست و خود را به مرز یک‌میلیون و 500هزار واحد نزدیک کرد. این منطقه در طول 50روز گذشته به منطقه حمایت شاخص تبدیل شده و شاخص بورس 2بار در این منطقه از نظر تکنیکی مورد حمایت قرار گرفته بود. از نظر تکنیکی چنانچه شاخص بورس در مبادلات امروز تحت‌تأثیر فشار فروش به زیر محدوده یک‌میلیون و 500هزار واحد نزول کند، موج ترس به‌صورت دومینووار، بازار سهام را تحت‌تأثیر قرار خواهد داد و نقطه بعدی توقف شاخص در خوش‌بینانه‌ترین حالت دست‌کم 150هزار واحد پایین‌تر یعنی یک‌میلیون و 350هزار واحد خواهد بود.

دیروز در بورس چه گذشت
فشار فروش سهام دیروز از همان ابتدای صبح در بورس به‌قدری زیاد بود که بلافاصله با بازگشایی معاملات، منحنی شاخص بورس با نزول سنگین مواجه شد. این فشار فروش منجر شد شاخص کل بورس تهران نزدیک به 55هزار واحد معادل 3.5درصد افت کند و به یک‌میلیون و 515هزار واحد یعنی همان جایی که اردیبهشت امسال در آن قرار داشت برسد. اما نکته کلیدی‌تر مبادلات دیروز مربوط به کاهش شدید و بی‌سابقه ارزش معاملات بود. 
در دادوستدهای دیروز، سهامداران جمعا 5هزار و 247میلیارد تومان سهام خریدند که این میزان معامله کمتر از یک‌پنجم معاملاتی است که در نیمه نخست مرداد‌ماه در بورس انجام می‌شد. آمار‌ها نشان می‌دهد این کمترین و بی‌سابقه‌ترین میزان معاملات از ابتدای سال تاکنون است. میزان معاملات سهام در کنار شاخص بورس یکی از مهم‌ترین نماگر‌های بازار سهام است؛ خطوط آینده بازار سهام را ترسیم می‌کند و کاهش آن هشداری برای آینده بازار است. دیروز همچنین تحت‌تأثیر این میزان نزول بیش از 231هزار میلیارد تومان معادل 8میلیارد دلار از ارزش بازار سهام کاسته شد.

چه خبر از سیاست‌های حمایتی
برخی اطلاعات نشان می‌دهد در 30روز گذشته بین 10 تا 15 شخصیت حقوقی از طریق پمپاژ 21هزار و 400میلیارد تومان پول تازه به بورس، از بازار سرمایه حمایت کرده‌اند و فقط 2سهامدار حقوقی بزرگ در این مدت صف‌های فروش سهام 100شرکت کوچک بازار سهام را جمع‌آوری کرده‌اند. با این حال به‌دلیل حجم نقدینگی واردشده به بازار سهام از ابتدای سال تاکنون که 100هزار میلیارد تومان بوده هنوز موفق نشده‌اند از روند نزولی بازار سهام جلوگیری کنند و برای آنکه از بازار، حمایت‌های پرقدرت‌تری انجام شود به منابع مالی بیشتری نیاز است.
آنطور که خبر‌ها نشان می‌دهد ابلاغیه تزریق منابع از بانک‌ها به بازار سهام به آنها ارسال شده و حتی وزیر اقتصاد در یک جلسه حضوری از بانک‌ها خواسته است برای حمایت از بازار سهام وارد عمل شوند اما فعلا کانون بانک‌ها با این اقدام مخالفت کرده، در نتیجه هنوز مشخص نیست سرمایه‌گذاری بانک‌ها در بورس از چه زمانی آغاز می‌شود و آیا این حمایت‌ها به توقف روند نزولی شاخص‌ها منجر خواهد شد یا خیر. به موازات مجوز‌های صادرشده برای تزریق پول از سوی بانک‌ها به بورس، قرار بود یک‌درصد از منابع صندوق توسعه ملی هم به بازار سهام تزریق شود اما با وجود صدور مصوبات، هنوز خبری از تزریق این منابع نیست.
برخی خبر‌های غیررسمی نشان می‌دهد قرار است 10هزار میلیارد تومان از منابع ریالی صندوق توسعه ملی به بازار سهام تزریق شود؛ درحالی‌که پیش از این ارزش ریالی منابعی که برآورد می‌شد از این صندوق به بازار سرمایه تزریق شود، 25هزار میلیارد تومان بود. چنانچه این خبر صحت داشته باشد به‌معنای این است که کمتر از 50درصد از منابع وعده داده‌شده به بازار تزریق خواهد شد. در چنین شرایطی کارشناسان بر این باورند برای حمایت از بازار سرمایه باید راهکار بهتری اندیشیده شود و راهکار بهتر همان آزاد‌سازی‌ قیمت‌هاست.
به گفته کارشناسان، اگر دولت از نرخ‌گذاری دستوری در بخش‌های مختلف اقتصادی و تولیدی اعم از خودروسازی، محصولات پتروشیمی، فولاد، سیمان و... دست برداشته و اجازه دهد تولیدکننده قیمت نهایی محصول را متناسب با قیمت تمام‌شده عرضه کنند، از چندنرخی بودن و رانتی‌شدن تولید جلوگیری کرده و سود اصلی تولید به‌جای اینکه به جیب دلالان برود، وارد ترازنامه تولیدکنندگان شده و با افزایش درآمد شرکت‌ها بازار سهام هم رشد خواهد کرد. در واقع کافی است دولت بپذیرد به‌جای توزیع رانت‌های چندهزار میلیارد تومانی بین دلالان اجازه دهد سود اصلی نصیب شرکت‌ها شود تا هم رانت توزیع نشود و هم درآمد شرکت‌های بورس افزایش یابد.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید