• یکشنبه 16 دی 1403
  • الأحَد 5 رجب 1446
  • 2025 Jan 05
شنبه 5 مهر 1399
کد مطلب : 111251
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/pYBq6
+
-

واقعیت ندارد

مینو محرز: این صدای‌من‌ نیست

ماجرای یک‌فایل‌صوتی منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی که به مردم می‌گوید واکسن آنفلوآنزا نزنند

مینو محرز: این صدای‌من‌ نیست

حمید رضا بوجاریان- خبرنگار

در روزهای اخیر شبکه‌های اجتماعی پر شده از فایلی صوتی که به نام مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا دست به‌دست می‌شود. در این فایل فردی از مردم می‌خواهد از واکسن آنفلوآنزا استفاده نکنند. محرز این سخنان را تکذیب کرده و گفته است که مردم نباید به همه آنچه در شبکه‌های اجتماعی به دستشان می‌رسد، ‌اعتماد کنند. به گزارش همشهری، در این فایل صوتی گفته شده از واکسن آنفلوآنزا به عنوان ابزاری برای جاسوسی و درنهایت کشتن افراد استفاده می‌کنند. این فرد حتی پا را از این هم فراتر می‌گذارد و در ادعایی دیگر می‌گوید بیل گیتس، میلیاردر معروف آمریکایی با تولید این واکسن در تلاش برای کشتن ۷میلیارد نفر از مردم جهان است و این کار را از مردم ایران آغاز کرده است.

ضد‌واکسن نیستم؛ مردم واکسن بزنند
مینو محرز به همشهری می‌گوید انتشار چنین شایعات و ادعاهایی منتسب به او مسبوق به سابقه است و بارها شاهد چنین اتفاقی بوده است: همواره عده‌ای که مخالف استفاده مردم از واکسن آنفلوآنزا هستند در آستانه شیوع این بیماری دست به طرح چنین شایعاتی می‌زنند. چنین شایعه‌سازی‌‌هایی برای نخستین‌بار نبوده و قطعا آخرین بار هم نخواهد بود.
کاربران شبکه‌های اجتماعی باید در ارزیابی اطلاعاتی که به دستشان می‌رسد، نگاه انتقادی داشته باشند. او می‌گوید: مردم نباید هر مطلبی را که در فضای مجازی می‌بینند و می‌شنوند، باور کنند. کسانی که در معرض دریافت اخبار هستند باید منابع خبری خود را از رسانه‌های رسمی و دارای هویت انتخاب کرده و به اخبار منتشر شده از سوی آنها تکیه کنند. فضای مجازی هرگز منبع معتبر و مناسبی برای کسب اخبار نیست. عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با تأکید بر استفاده گروه‌های پرخطر از واکسن آنفلوآنزا به همشهری گفت: زنان باردار، کادر درمان، افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای و کودکان در اولویت استفاده از واکسن هستند. درصورت وجود واکسن سایر گروه‌های جامعه هم می‌توانند واکسن بزنند و نباید از آن فرار کنند. این عضو کمیته ملی ستاد مقابله با کرونا در پاسخ به این سؤال که آیا موضوع جعل هویت خود در فضای مجازی و انتشار فایل منتسب به‌خود را پیگیری قضایی می‌کند یا نه، گفت: امور مهم‌تری از پیگیری چنین مسائلی وجود دارد و فرصت آن را ندارد تا در دادگاه و پلیس فتا مسئله را پیگیری کند. این امور باید از طریق وزارت بهداشت پیگیری شود تا جلوی تکرار آن را بتوان گرفت.

این خبر را به اشتراک بگذارید