• جمعه 14 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 24 شوال 1445
  • 2024 May 03
شنبه 1 شهریور 1399
کد مطلب : 108295
+
-

رونمایی از موشک‌های حاج قاسم و ابومهدی

موشک بالستیک حاج قاسم، 1400کیلومتر برد دارد و موشک ابومهدی نیز دارای برد پروازی 1000کیلومتر است

دفاعی
رونمایی از موشک‌های حاج قاسم و ابومهدی

2موشک جدید ایران با نام‌های موشک بالستیک شهید حاج‌قاسم و موشک کروز ابومهدی ساخت متخصصان صنعت هوافضای وزارت دفاع در آستانه سالروز صنعت دفاعی رونمایی شد. موشک بالستیک حاج‌قاسم که در این مراسم رونمایی شد، قادر است در زمان بسیار کوتاهی آماده‌سازی و شلیک شده و با توجه به سرعت بالای حرکت و ‌مقطع کاهش‌یافته راداری بدون دیده شدن، اهداف تعیین شده را تا شعاع ۱۴۰۰ کیلومتری با دقت نقطه‌زنی مورد اصابت قرار دهد. موشک کروز شهیدابومهدی نیز از خانواده موشک‌های سومار و ‌هویزه است که با برد پروازی ۱۰۰۰ کیلومتر، ‌توانایی انهدام یا آسیب رساندن جدی به شناورهای با تناژ ۳۰۰۰ تن و بالاتر را دارد.

آنچه خواست ماست، دست‌یافتنی است
حسن روحانی، رئیس‌جمهور در مراسم رونمایی از این 2موشک در سالروز صنعت دفاعی کشور با آرزوی علو درجات برای همه شهیدان ایران اسلامی، از نامگذاری 2موشک تولیدی به نام شهیدان حاج‌قاسم‌سلیمانی و ابومهدی قدردانی کرد و در جریان افتتاح خط تولید این 2موشک، گفت: شهید گرانقدر قاسم سلیمانی به گردن مردم ما و کل منطقه حق دارد و مجاهدت‌های بسیار بزرگی در طول زندگی خود، از دوران دفاع‌مقدس گرفته تا مبارزه با داعش در منطقه داشته است و شهیدابومهدی نیز از یاران باوفای شهیدسلیمانی نقش بزرگی در مبارزه با داعش در منطقه و به‌ویژه عراق ایفا کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، رئیس‌جمهور افزود: این بسیار مهم است که تسلیحات تولیدی ما دقت لازم، قدرت تخریب کافی و توان مانورپذیری لازم در مسیر راه را داشته باشند و استفاده از آنها نیز در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام گیرد که در همه این عرصه‌ها تلاش‌های ارزشمندی انجام گرفته است.
روحانی همچنین با اشاره به اهمیت تولید موشک‌های کروز در عصر کنونی گفت: متخصصان و دانشمندان ما باید بخشی از توانشان را روی تولید و ارتقای موشک‌های کروز دریایی، زمینی و هوایی متمرکز کنند.
روحانی اظهار داشت: اینکه در بخش ارتقای موشک‌های کروز دریایی موفق شده‌ایم طی یک دوره یک‌سال و نیمه برد این موشک‌ها را از 300کیلومتر به یک‌هزار کیلومتر ارتقا دهیم، نشان می‌دهد که کشور در مسیر تولید و خودکفایی در این عرصه قرار گرفته است.
رئیس‌جمهور با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر دست‌یافتنی بودن آنچه می‌خواهیم، گفت: رسیدن به این دستاوردها و قرار گرفتن در مسیر تولید و خودکفایی بیانگر آن نکته‌ای است که رهبر معظم انقلاب همیشه بر آن تأکید می‌کردند که ما می‌توانیم و آنچه می‌خواهیم و خواست ماست، دست‌یافتنی است؛ حال ممکن است زودتر یا دیرتر برسیم و یکی ممکن است زحمت کمتر و یکی زحمت بیشتر بخواهد.
روحانی افزود: اینکه در کمتر از 2سال برد موشک‌های راهبردی دریایی کشور 3برابر افزایش یافته بسیار برای ما اهمیت دارد و این روند را باید در موشک‌های کروز زمین پایه و هوایی هم ادامه دهیم.

غرش در عین‌الاسد
سردار سرتیپ پاسدار قاسم تقی‌زاده، جانشین وزیر دفاع در آیین رونمایی از این2موشک راهبردی در تشریح موشک بالستیک حاج‌قاسم، گفت: موشک شهیدحاج قاسم موشک بالستیکی است که با برد ۱۴۰۰ کیلومتر مایل پرتاب کاملاً تاکتیکی و برخلاف تمام موشک‌های مشابه آن در دنیا مبتنی بر کنترل آیرودینامیکی است؛ چیزی که در دنیا سابقه ندارد. رسیدن به موشک شهیدحاج‌قاسم حاصل تجربیات متعددی است که نمونه‌های آن در نمایشگاه اقتدار موشک‌های بالستیک به نمایش درآمده است؛ خرداد سال ۱۳۸۰ موشک راه‌کنشی فاتح ۱۱۰ با برد ۳۰۰ کیلومتر رونمایی شد، موشک فاتح ۳۱۳ با برد ۵۰۰ کیلومتر در اوایل دولت یازدهم رونمایی شد که در عملیات عین‌الاسد به غرش درآمد، موشک‌های راهبردی خانواده سجیل قبل از آن تحویل نیروهای مسلح شده است و پس از آن موشک‌های ارزشمند و تاکتیکی ذوالفقار با طراحی و ساخت صددرصد داخلی امتحان خود را در سرکوب تروریست‌های جنایتکار برای انتقام خون شهدای اهواز و مجلس پس دادند.
به گزارش ایسنا، سردار تقی‌زاده ادامه داد: برپایه اندوخته این تجربیات، موشک شهیدحاج‌قاسم طراحی شده است. سامانه‌های پدافندی موشک‌های سریع را نمی‌توانند رهگیری کنند که موشک شهیدحاج قاسم ازجمله آنهاست.
 جانشین وزیر دفاع در تشریح مشخصات موشک راهبردی کروز، گفت: موشک ابومهدی یک موشک کروز برد بلند است که نام مجاهد بزرگ شهید ابومهدی المهندس بر آن نهاده شده است. ویژگی اصلی موشک‌ کروز این است که قابلیت شلیک از عمق را دارد و در آینده نزدیک، نیروی دریایی راهبردی کشور نیز به آن مجهز خواهد شد که با تجهیز نیروهای مسلح ما به موشک شهیدابومهدی امنیت مرزهای آبی از هزار کیلومتری تامین خواهد شد.
وی افزود: این موشک قابلیت دارد که در زمان‌های متفاوت و از چند مسیر مختلف به یک هدف برسد و بدین‌ترتیب پدافند دشمن در این حالت ناتوان و ناکارآمد خواهد شد.

تبریک سپاه
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیانیه‌ای با گرامیداشت ۳۱مردادماه روز صنعت دفاعی، رونمایی از موشک‌های شهیدان حاج‌قاسم سلیمانی و ابومهدی را نماد عزم و اراده ملی ایرانیان در پیگیری دکترین بازدارندگی دفاعی و تهاجمی کشور و تداوم راه سیدالشهدای مقاومت اسلامی دانست. این بیانیه می‌افزاید: بی‌شک نقش مجموعه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در این عرصه مبارک که تقویت قدرت بازدارندگی و ارتقای توان دفاعی و تهاجمی جمهوری اسلامی ایران را در هم‌افزایی با سایر سازمان‌های نیروهای مسلح تحکیم و شرایط اطمینان‌بخشی را در چارچوب بازدارندگی فعال فراهم و تعیین کرده است، انکارناپذیر و شایسته تقدیر و سپاس است.

یک کروز جدید در راه است
امیر سرتیپ امیر حاتمی، در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: یک موشک کروز برد بلند هم برای هواپیما‌ها داریم که امیدواریم بتوانیم آن را به‌موقع به اتمام برسانیم. وی افزود: کار برای تولید این موشک کروز برد بلند در وزارت دفاع با جدیت به پیش می‌رود و از آنجا که یک کار تحقیقاتی است اگر با مانع فنی روبه‌رو نشود در موعد مقرر به نتیجه خواهد رسید.
امیر حاتمی با اشاره به اینکه وزارت دفاع در زمینه انواع موشک‌های کروز کار می‌کند، گفت: در نمایشگاه دفاعی ۲۲ بهمن سال گذشته هم موشک‌های کروز زمین به زمین هویزه و سومار به نمایش گذاشته شد که برد آنها حدود1400 کیلومتر است.
وی با اشاره به صعود ایران از رتبه 23 به 14در توان دفاعی، افزود: اگر سنجش دقیقی صورت بگیرد، حتما رتبه واقعی ما بالاتر از این رقم خواهد بود.

افتتاح خط تولید موتور ملی توربوجت
در مراسم رونمایی از نمایشگاه دستاوردهای اقتدار پهپادی، علاوه بر رونمایی از موشک بالستیک حاج‌قاسم و کروز شهیدابومهدی در عین حال خط تولید موتور ملی توربوجت سبک (اوج) افتتاح شد. همچنین از موتور توربوفن سبک (جهش) رونمایی شد. با افتتاح خط تولید موتور ملی توربوجت سبک، جمهوری اسلامی ایران در بین 8کشور محدود تولیدکننده موتور هواپیمای جنگنده قرار گرفته است. تولید موتور توربوفن سبک نیز یکی از مهم‌ترین دستاوردهای فناورانه در حوزه موتورسازی کشور است که این مهم به‌صورت بومی با استفاده از توان شرکت‌های دانش‌بنیان و فناورمحور و توان علمی و پژوهشی دانشگاه‌های برتر کشور محقق شده است.

این خبر را به اشتراک بگذارید