• یکشنبه 23 دی 1403
  • الأحَد 12 رجب 1446
  • 2025 Jan 12
پنج شنبه 30 مرداد 1399
کد مطلب : 108189
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/jROXz
+
-

در مجمع شهرداران کلانشهرها عنوان شد

توسعه شهرها در گروی قانون محکم مدیریت واحد

شهردار
توسعه شهرها در گروی قانون محکم مدیریت واحد

اگرچه قرار بود تبریز میزبان شهرداران کلانشهرها و مراکز استان‌ها باشد اما کرونا سبب شد تا نشست شهرداران کشور به‌صورت مجازی برگزار شود.
به‌گزارش همشهری، دیروز سازمان فاوای شهرداری تهران (سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری) امکانات برگزاری یکصد و هشتمین نشست مجمع شهرداران کلانشهرها و مراکز استان‌ها به‌صورت آنلاین را فراهم کرد؛ نشستی که موضوع اصلی آن به تأیید نشدن 2لایحه مالیات بر ارزش افزوده و درآمدهای پایدار از سوی شورای نگهبان ارتباط داشت. در همین خصوص پیروز حناچی، شهردار تهران- که ریاست مجمع را برعهده دارد- به جلسه‌ای با محمدباقر قالیباف اشاره کرد و گفت: «از ابتدا قرار نبود این 2موضوع مهم به لایحه تبدیل شوند. در رابطه با لایحه مدیریت شهری هم وضعیت تا حدودی به همین شکل است و تکلیف شهرداری‌ها در آن به‌طور کامل مشخص نیست. صحبت‌های ما با آقای قالیباف نیز در این خصوص بود و ایشان به لحاظ سابقه کار هم‌نظر بودند.» او با بیان اینکه ضعف‌های بسیار در لابه‌لای قانون شهرداری‌ها دیده می‌شود، افزود: «اکنون شهرداری در حوزه آب و فاضلاب تهران 30درصد سهم دارد. اما اگر همین 30درصد به 51درصد برسد در عمل آن چیزی که از مدیریت یکپارچه شهری درباره این حوزه انتظار می‌رود، تحقق پیدا می‌کند.»  به گفته حناچی در طرح ارائه شده مدیریت واحد شهری 200بند وجود دارد؛ یعنی شباهتی به قانون ندارد و ادبیاتش آیین‌نامه‌ای است؛ درحالی‌که قانون باید محکم، موجز و مختصر باشد وگرنه معضلات فراوانی به‌وجود می‌آید.
در نشست آنلاین صبح دیروز کمال مرادی، دبیر کل مجمع شهرداران کلانشهرها نیز پیشنهاد تشکیل کارگروه ویژه‌ای برای اصلاح روند بررسی طرح مدیریت شهری در کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی مذکور ارائه کرد. او گفت: «به‌نظرم باید طی 2هفته نظرات کلانشهرها اخذ شده و در کارگروهی که متشکل از نمایندگان دبیرخانه مجمع، مرکز مطالعات شهرداری و مرکز پژوهش‌های مجلس است، جمع‌بندی نهایی صورت بگیرد.»
نقش قابل‌توجه اوراق
یکی از محورهای نشست مجمع مجوز انتشار اوراق مشارکت و منابع حاصل از فروش آن برای شهرداری‌ها بود. به‌گفته شهردار تهران هم‌اکنون اوراق مشارکت تنها منبعی است که می‌تواند به شهرداری‌ها کمک کند. حناچی گفت: «اگر در اوراق مشارکت، دولت در بازگشت پول، نقش 50درصدی داشته باشد، توجیه اقتصادی وجود دارد وگرنه چنانچه همه سهم به شهرداری مربوط شود، با هزینه‌هایی که صرف می‌شود اصلا مفید واقع نمی‌شود.» او به همین‌خاطر از دبیرخانه مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران خواست تا جلسه‌ای برای اهمیت اوراق مشارکت در تزریق نیرو به موتور اقتصادی شهرها با معاون اول رئیس‌جمهور ترتیب دهند.
او همچنین به مسئله ورود نظارت دیوان محاسبات بر هزینه‌کردهای شهرداری پرداخت و گفت: «دیوان محاسبات تنها باید به اعتبارات دولت پرداختی به شهرداری‌ها ورود پیدا کند. در جلسه با آقای قالیباف به این مسئله نیز اشاره شد. این حق نظارتی شوراهاست که درباره منابع داخلی شهرداری‌ها اقدامات لازم را انجام دهند.»
ایرج شهین‌باهر، شهردار تبریز هم به بحث ساماندهی و بهره‌وری نیروی انسانی شهرداری‌ پرداخت و از شهرداری تهران خواست تا در این راه به آنها راهنمایی دهد. بررسی نتایج اقدامات کلانشهرها درباره اجرای بندهای «د» و «و» تبصره۵ قانون بودجه سال۱۳۹۸ کل کشور و تبادل نظر درخصوص هماهنگی‌های اجرایی و پیگیری تبصره مذکور در قانون بودجه۹۹ از دیگر مباحث مطروحه در این نشست بود.
براساس این گزارش در یکصدوهشتمین نشست مجمع شهرداران کلانشهرهای کشور، محمد حضرت‌پور، شهردار ارومیه، قدرت‌الله نوروزی، شهردار اصفهان، حیدر اسکندرپور، شهردار شیراز، عباس امینی‌زاده، شهردار بندرعباس، محسن رنجبر، معاون برنامه‌ریزی شهرداری قم، علی‌اصغر کمالی‌زاده، شهردار کرج، حبیب‌الله ملایی یگانه، شهردار زنجان، سیدمهران عالم‌زاده، شهردار کرمان، حمید لطف‌اللهیان، شهردار اردبیل، عبدالقادر پربار، شهردار زاهدان، عباس صوفی، شهردار همدان، موسی شاعری، شهردار اهواز، مهدی فعالی، معاون برنامه‌ریزی شهرداری یزد و علی بهارمست، معاون برنامه‌‌ریزی شهرداری رشت حضور داشتند.

این خبر را به اشتراک بگذارید