• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
شنبه 24 خرداد 1399
کد مطلب : 102507
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/pYzG1
+
-

در سی‌ودومین اجلاس شورای‌عالی استان‌ها مطرح شد

شوراها نیازمند توجه بیشتر مجلس و دولت

شورا
شوراها نیازمند توجه بیشتر مجلس و دولت

پریسا امیرقاسم‌خانی _ خبرنگار

سی‌ودومین اجلاس شورای‌عالی استان‌ها به ریاست علیرضا احمدی و با حضور نمایندگان شهرهای استان‌ها و روستا، به‌عنوان اعضای شورا، در ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی شهر تهران برگزار شد. در این اجلاس رئیس شورا و نمایندگان به بیان مشکلات شورا و استان‌های مختلف پرداختند. به علاوه محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، به‌عنوان مهمان در اجلاس حضور داشت و در جمع اعضای دوره پنجم شورا سخنرانی کرد. در این اجلاس اغلب نمایندگان به آسیب‌های نادیده گرفتن شوراهای شهر و روستا اشاره کردند و از این میان رئیس شورای‌عالی استان‌ها گفت: «نادیده گرفته شدن جامعه بزرگ و معتمد شوراها در برنامه توسعه هفتم چیزی جز ضرر و زیان برای دولت و مدیریت کشور نخواهد داشت.» به‌گفته احمدی متأسفانه رویکرد بیشتر قوانین توسعه در کشور تاکنون به برنامه‌ریزی جهت توسعه‌های بدون توجه به ظرفیت‌های مهم محلی بوده است.
گفتنی است در اجلاس روز پنجشنبه کلیات طرح یک فوریتی شیوه‌نامه ضوابط و چگونگی تاسیس و فعالیت فراکسیون‌های شورای‌عالی استان‌ها که در اجلاس پیشین مصوب شده بود، برای بررسی بیشتر در دستور کار قرار گرفت. اما در نهایت جزئیات این طرح برای کار کارشناسی بیشتر بر ایرادات گرفته شده به کمیسیون اصلی ارجاع داده شد. همچنین پیش از آغاز سی‌ودومین اجلاس عمومی شورای‌عالی استان‌ها آیین سوگند هیأت رئیسه جدید شورای‌عالی استان‌ها در پیشگاه کلام‌الله مجید برگزار شد.

توسعه محلی، مقدمه توسعه ملی است 
  علیرضا احمدی، رئیس شورای‌عالی استان‌ها 

117هزار شورای شهر و روستا در سراسر کشور وجود دارد که نادیده گرفتن این ظرفیت لطمه بزرگی برای کشور و دولت دارد. اجرای بدون تنازل اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران درباره شوراهای اسلامی - محلی نکته‌ای است که باید در دوره حاضر و به‌ویژه در زمانی که مجمع تشخیص مصلحت نظام مشغول تهیه سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه است مورد توجه قرار بگیرد. نقش قوانین، برنامه‌های توسعه در جهت‌دهی به قوانین مصوب مجلس در طول دوره 5ساله و نیز عملکردهای اجرایی و اداری در راستای نزدیک کردن شوراها به جایگاه واقعی خود، بدون تردید بسیار مهم است و در دنیا کمتر کشور توسعه‌یافته‌ای را می‌یابیم که به توسعه در همه جوانب و به‌ویژه در سطح ملی دست یافته باشد، اما فاقد برنامه‌ریزی لازم به‌منظور توسعه محلی باشد. لذا توسعه محلی مقدمه مهم توسعه ملی است. امر توسعه محلی مورد غفلت واقع شده است. ازاین‌رو مهم‌ترین مطالبه شورای‌عالی استان‌ها و شوراهای اسلامی افزون بر توجه به جایگاه شوراها در برنامه‌ریزی کشور، عنایت لازم به مفهوم توسعه در سطح محلی و گره زدن مفهوم توسعه محلی و ملی است.

توسعه کشور جز با حضور جدی شوراها امکان‌پذیر نخواهد بود
  محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام 

نیاز به یک تحول در ساختار مدیریت کشور داریم. حکمرانی یک مدتی جناحی بود و این سال‌ها متأسفانه محفلی شده است. به‌عبارتی ما یک پله تنزل کردیم و به جای اینکه جلو بیاییم و پیشرفت کنیم، عقب‌تر رفته‌ایم و باید مراقبت کنیم که حکمرانی محفلی، شخصی نشود و انگیزه‌های شخصی در حکمرانی نمو نکند. ما نیازمند حکمرانی مردمی در فرهنگ و اقتصاد و در مدیریت شهر و روستا هستیم. مدیریت محلی و ایالت‌های اقتصادی از نخستین تحولاتی است که باید در اداره کشور به‌وجود بیاید تا مردم نقش واقعی پیدا کنند. شوراها باید بر تصمیم‌گیری‌های استانی نظارت کنند و دستاوردهای مدیریت ملی را در مدیریت منطقه‌ای و محلی دنبال کنند. همچنین باید توجه داشت که تحول فرهنگ، اقتصاد، مدیریت و توسعه کشور جز با دادن منابع و اختیارات به شوراها و دخالت آنها در تصمیم‌گیری‌های مختلف امکان‌پذیر نخواهد بود.

نادیده گرفته شدن جامعه بزرگ و معتمد شوراها در برنامه توسعه هفتم چیزی جز ضرر و زیان برای دولت و مدیریت کشور نخواهد داشت

این خبر را به اشتراک بگذارید