• چهار شنبه 3 بهمن 1403
  • الأرْبِعَاء 22 رجب 1446
  • 2025 Jan 22
دو شنبه 22 اردیبهشت 1399
کد مطلب : 100394
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/o2yGz
+
-

آیا «بچه مهندس» توانسته در فصل‌های دوم و سوم خود موفق باشد؟

جواد جوادی در3 فصل

تلویزیون
جواد جوادی در3 فصل

فهیمه پناه‌آذر- روزنامه‌نگار

یکی از سریا‌ل‌هایی که در شب‌های رمضان از شبکه2 روی آنتن می‌رود، فصل سوم «بچه مهندس» است، سریالی که 2فصل قبلی آن سال‌های۹۷ و ۹۸ پخش شد. در شب‌های رمضان امسال نیز فصل سوم آن پخش می‌شود که قرار است تا 35قسمت ادامه داشته باشد.
حسن وارسته، نویسنده این مجموعه تلویزیونی معتقد است که از همان ابتدا تصمیم بر این بود که «بچه مهندس» در 3فصل ساخته شود و البته ادامه آن نیز امکان‌پذیر است با این تفاوت که این بار باید مدیران تلویزیونی بخواهند یا استقبال مخاطبان این زمینه را ایجاد کند.

موفقیت سریال‌های ادامه‌دار
خیلی کم پیش می‌آید که سریال تلویزیونی در شبکه‌های سیما موفق به ادامه ساخت و پخش آن در فصل‌های بعدی باشد. البته در میان استثناها مجموعه «پایتخت» سیروس مقدم است که توانست تا فصل ششم پیش برود. بعدا پایتخت بیشتر سریال‌ها نهایت در ۲ یا ۳فصل ساخته شدند که استقبال عمومی از آنها نشان داده فصل اول موفق‌تر و پرمخاطب‌تر از فصل دوم بوده است. «دردسرهای عظیم یک و۲»، «ستایش یک‌و‌۲‌و‌۳»، «دیوار به دیوار یک و ۲»، «لیسانسه‌ها یک‌و‌۲» و در ادامه «فوق‌لیسانسه‌ها» نمونه‌های این سریال‌ها هستند. «بچه مهندس» ازجمله سریال‌های پر بازیگری است که علی غفاری آن را کارگردانی کرده است؛ فصل اول این مجموعه را سجاد ابوالحسنی نوشته و نگارش 2فصل بعدی توسط حسن وارسته و تیمش بود.

قرار بود بچه مهندس 3فصل داشته باشد
وارسته درباره ادامه‌دار شدن این سریال و اینکه تا چه حد مورد استقبال عمومی قرار گرفته به همشهری می‌گوید: «بچه مهندس از معدود سریال‌هایی است که از قبل ساخت فصل‌های بعدی‌اش طراحی شده بود. معمولا زمانی فصل دوم یا سوم آن ساخته می‌شود که یا استقبال از آن زیاد باشد و یا مدیران سازمان تصمیم بگیرند که فصل‌های بعدی را بسازند.»

جواد جوادی؛ نمونه یکی از مردمان
نویسنده سریال «علی‌البدل» ادامه می‌دهد: «طرح و نگارش اولیه برعهده سجاد ابوالحسنی بود و قصه از یک پرورشگاه آغاز شد و هنگامی که به سریال ورود کردیم، قرار شد 2فصل بعدی یعنی دوران نوجوانی و جوانی شخصیت اصلی داستان (جواد جوادی) نوشته و جلوی دوربین برود. فصل دوم کار نویسندگی سخت‌تر بود، وقتی نوشتن سریال را آغاز کردیم هدفمان این بود که فقط نظر مردم مدنظرمان باشد. مردمی که در طول سال‌ها زندگی‌شان دچار فراز و فرود شده و جواد جوادی نیز جوانی است که زندگی‌اش از موشک‌باران شروع شده و تمام سختی‌ها را از سر می‌گذراند و در نهایت از دل مصیبت‌ها به هدف بزرگش می‌رسد. سعی‌مان این بود که از شعارزدگی دوری کنیم و در تصویر، داستان یکی از جوانان این کشور را به مردم نشان دهیم.»

عشق؛ چاشنی بچه مهندس
نویسنده سریال «دودکش» در ادامه به باورپذیری داستان اشاره می‌کند: «برای اینکه نقش شخصیت اصلی باورپذیر باشد، تلاش کردیم از یک جوان شایسته و کاربلد بنویسیم نه جوان فرمایشی و سعی بر این بود که الگوهای قهرمان‌سازی را رعایت کنیم و در کنارش چاشنی عشق و درام را قرار دادیم و داستان در 3فصل تمام می‌شود و مخاطب به نتیجه خواهد رسید.» وارسته معتقد است که داستان بچه‌مهندس باز هم ظرفیت پردازش و تولید دارد و می‌تواند در فصل بعدی خود به سال‌های۱۴۰۰ به بعد برود اما نکته این است که ادامه آن بستگی به تصمیم مدیران سازمان و استقبال مردم دارد.

تأثیر کرونا بر بچه مهندس
نویسنده «پایتخت» در ادامه می‌گوید: «در زمان طراحی قصه، تصمیم گرفتیم جوان نخبه شهرستانی را هم به‌کار اضافه کنیم، چون سیستان و بلوچستان را کلیشه‌ای دیدیم به سراغ بیرجند رفتیم. فرهاد قائمیان به‌خوبی از پس نقش برآمد و بازی خوب او را در کنار روزبه حصاری و چند بازیگر گمنام دیدیم.» اما این نویسنده از تأثیر کرونا بر روند نگارش داستان و تولید سریال هم می‌گوید: «قرار بود 2قسمت از سریال در بیرجند باشد اما به دلیل شرایط کرونا مقدور نبود و درنهایت فیلمنامه را بازنویسی کردم. گاهی نیز با توجه به اینکه در اکثر اوقات سعی داشتم سر صحنه باشم تغییراتی در دیالوگ‌ها به فراخور حال و تصمیم‌گیری با کارگردان می‌دادیم و خوشحال بودم در طول تولید با یک گروه کار می‌کنم که به تصمیمات هم احترام گذاشته و آن را قبول می‌کنند.»

حاشیه‌های فصل دوم جواد جوادی
هرچند شروع این سریال هم مانند اکثر سریال‌ها با حاشیه همراه بود و در روزهای اول نمایش سریال خیلی‌ها به نوع طراحی صحنه و عدم‌رعایت برخی از نکات به کارگردان و گروهش ایراد می‌گرفتند اما با پایان فصل اول، فصل دوم سریال که بخش نوجوانی شخصیت جواد جوادی را نشان می‌داد با حاشیه‌هایی همراه شد. داستان به عشق نوجوانی پرداخت و تابوی نشان دادن روابط عاطفی 2نوجوان بود که خیلی‌ها از کودک‌همسری سخن گفتند و آن زمان عوامل سازنده سریال ازجمله نویسنده عنوان کرد که چنین قصدی را نداشته و این نوع عشق در نوجوانان دیده و وجود دارد و معمولا کوتاه و زودگذر است.

این خبر را به اشتراک بگذارید