سریال «بوعلی سینا» محصول نیمهاول دهه 60 است؛ دورانی که تلویزیون بسیار کمتر از امروز سریال میساخت و با بودجه محدودش ترجیح میداد بیشتر سراغ مضامین تاریخی و سیاسی برود. در آن سالها سریال «سربداران» محمدعلی نجفی روی آنتن رفته بود که نویسنده فیلمنامهاش کیهان رهگذر بود.
علاقه شما به شاخه طب سنتی از کجا کلید خورد؟ در تمام دوران مدرسه ما همیشه نامی از ابوعلی سینا و رازی میشنیدیم اما وقتی در سال61 وارد دانشگاه پزشکی شدم متأسفانه حتی یک خط در مورد ابنسینا بهعنوان یک پزشک نخواندیم. این موضوع باعث شد تا من به سمت طب سنتی کشیده شوم و با وجود مشکلاتی که در پیدا کردن منابع طب سنتی که به زبان عربی و فارسی دری موجود بود.
زمانی تمام دانش پسربچههای ایرانی از علم پزشکی، محدود میشد به دکتر کارلوس بیلاردو، دکتر ژیواگو و دکتر سوکراتس؛ آنهم فقط بهدلیل فشارهای روانی خانواده که هی از روز بریدهشدن بندناف، در گوش نوزاد دعا میخواندند: دکتر شو، دکتر شو، دکتر شو و یک فوت محکم که شیطان از دورِ سرِ بچه دور شود.
بیزینساینسایدر چند سال بعد این آمار را اندکی تغییر داده و نوشته است: 5 تخصص پردرآمد بهترتیب مربوط به ارتوپدی، متخصص قلب، متخصص پوست، داخلی و رادیولوژی بوده است.
رابطه پزشکان و سینمای ایران بعد از شدت گرفتن بیماری عباس کیارستمی که در نهایت براثر خطای پزشکی از دنیا رفت، در بدترین وضعیت ممکن بهسر میبرد؛ رابطهای که پیش از این و با وجود بیماری تعمیمدادن که در همه اصناف و اقشار جامعه از جمله پزشکان محترم وجود داشته، هرگز تا این اندازه شکرآب نبوده است.
خیلیها هستند که در یک رشته تحصیل میکنند و بعدا بهکار دیگری مشغول میشوند و تجربههای متفاوتی را از سر میگذرانند. مثلا بیلگیتس- غول دنیای کامپیوتر و آیتی- در دانشگاه هاروارد حقوق میخواند که البته نیمهکاره ماند که حالا کاری نداریم. نکته اینجاست که ما موقع شنیدن جمله بالا اینقدر تعجب نمیکنیم
آنان که به واقع طبیب بودند و آنان که نامی از این جرگه را هم یدک میکشیدند، چون برزویه پزشک نامدار و پیشوای پزشکان ایران در عصر خسرو انوشیروان ساسانی که گردآورنده کلیله و دمنه بود و نقش مهمی در ادبیات فارسی داشت تا طبیب اصفهانی که طبیب و ندیم نادرشاه افشار بود و از شعرای سبک بازگشت ایران محسوب میشود.
شاید بتوان سرجیو کاناوارو- جراحایتالیایی- را به نوعی مشهورترین چهره جهان پزشکی امروز دانست؛ البته بهواسطه جنجالهای رسانهای که بر سر اجرای پروژه عجیب و غریب و ترسناکش به راه انداختهاست.او قصد دارد نخستین جراحی پیوند سر انسان به انسان را اجرا کند و ادعا دارد میتواند دریافتکننده سر پیوندی را در طول انجام جراحی و پس از آن زنده نگه دارد.
بد نیست بدانید که تعداد پزشکان پیش از انقلاب، 14700نفر بود؛ شامل 9441 پزشک عمومی و مابقی هم پزشک متخصص. این آمار البته متعلق به سال 1356شمسی بوده است. اما طبق آمار اعلامی سال 1390، جمع پزشکان ما به 27122نفر رسیده بود که شامل 14901پزشک عمومی میشد.
دنیای تعرفههای پزشکی خیلی پیچیدهتر از آن چیزی است که احتمالا تصور میکنید؛ در واقع تعرفهای وجود ندارد. درحالیکه در جدولهای رسمی منتشرشده قیمت تعرفه جراحی قلب تنها 3میلیون تومان اعلام شده، هزینه جراحی قلب، بسته به نوع آن و بیمارستانی که به آن مراجعه میکنید.ممکن است تا 50میلیون تومان هم باشد؛ یکی از شایعترین عملهایی که در همه بیمارستانها انجام میشود.
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .