• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
شنبه 6 اردیبهشت 1399
کد مطلب : 99081
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/4xLL1
+
-

گفت‌وگوی مجازی شهرداران تهران و لندن

حناچی:با وجود تحریم در مقابله با کرونا اقدامات موثری داشته‌ایم

شهردار لندن: در دیدار خود با مقامات دولت بریتانیا مسائل و مشکلات تهران درباره تحریم‌ها را برای آنها خواهم گفت و امیدوارم این مشکل به‌زودی حل شود

حناچی:با وجود تحریم در مقابله با کرونا اقدامات موثری داشته‌ایم

 در شرایطی که سازمان‌های بهداشتی و درمانی جهان راه‌حل قطعی و اثبات‌شده‌ای برای مقابله با کرونا در اختیار ندارند و آمار‌های تلفات ناشی از این بیماری در کشور‌های توسعه‌یافته غربی به‌شدت افزایش پیدا کرده است، در میان گذاشتن تجربیات هر شهر و کشوری‌ می‌تواند راهی برای کاستن از شدت کرونا باشد. گفت‌وگوی مجازی شهرداران شهر‌های بزرگ، یکی از راه‌های انتقال تجربه در این زمینه است.

به گزارش همشهری، شهردار تهران در دیدار مجازی با «صادق خان» شهردار لندن یادآوری کرد که ایران با وجود تحریم‌های پیش رو توانسته در مقابله با شیوع کرونا گام‌های مثبتی بردارد.
«پیروز حناچی» گفت: محدودیت‌های زیادی در ناوگان حمل‌ونقل عمومی برای مدیریت شهری وجود دارد؛ ازجمله اینکه به‌دلیل تحریم‌ها امکان گسترش آن نیست اما شهرداری تهران در دوران شیوع کرونا با حفظ آیین‌نامه بهداشتی در جابه‌جایی مسافران با ناوگان حمل‌ونقل عمومی اقدامات مؤثری انجام داده است.

حناچی با تکرار اینکه ایران همزمان با 2 ویروس کرونا و تحریم می‌جنگد، ادامه داد: اوایل شیوع این ویروس برخی تجهیزات مثل ماسک، دستکش و مواد ضد‌عفونی کننده کمیاب بود اما امروز این تجهیزات در دسترس است تا جایی که برخی کارخانه‌ها با تغییر خط تولید خود مشغول تهیه این اقلام هستند. مدیران ایرانی با استفاده از تجربیاتی که در طول جنگ تحمیلی به‌دست آوردند؛ با سرعت عمل خوبی در تجهیز و ساخت بیمارستان‌های جدید اقدام کردند. به‌عنوان مثال در عرض چند روز یک بیمارستان ۳۵۰ تختخوابی ساخته شد که مخصوص بیماران کرونایی با تجهیزات ‌آی‌سی‌یو بود.

شهردار تهران افزود: همانطور که می‌دانید مسلمانان مراسم ویژه‌ای برای تدفین دارند، شهرداری تهران نیز تلاش کرد با رعایت تمام آیین‌نامه‌ها و استانداردهای بهداشتی، متوفیان در کمال احترام دفن شوند. با وجود شرایط کرونایی، کسب و کارهای استارتاپی در ایران فعال شد و بسیاری از خدماتی که پیش از شیوع این ویروس به‌صورت حضوری انجام می‌شد، به‌صورت اینترنتی و در شبکه‌های مجازی انجام می‌شود. حناچی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: آنچه برای ما آزار‌دهنده است این است که معمولاً در بحران‌های جهانی کشورها اختلافات و مشکلات خود را کنار می‌گذارند و تلاش می‌کنند که به همدیگر کمک کنند تا شرایط سخت‌تر نشود. در زلزله بم روابط دولت ایران و آمریکا در شرایط مشابه بود اما دولت آمریکا به‌خاطر کمک به حادثه‌دیدگان زلزله، تحریم علیه ایران را 3‌ماه لغو کرد.
شهردار تهران به آغاز فعالیت‌ها در تهران اشاره کرد و گفت: اکنون برخی مشاغل کم‌خطر در تهران با رعایت استانداردهای بهداشتی، فعالیت خود را آغاز کرده‌اند و حتی طرح ترافیک مناطق مرکزی شهر تهران هم به‌خاطر کمک به مردم و تسهیل استفاده آنها از خودروی شخصی تعطیل شده تا فشار کمتری به ناوگان حمل‌ونقل عمومی بیاید.

لندن در تعلیق
«صادق خان» در این دیدار مجازی گفت: بسیاری از تدابیری که در لندن برای مقابله با کرونا اندیشیده شد شبیه اقدامات ایران است و حتی ایران در این زمینه جلوتر است. او افزود: لندن از ۲۳ مارس (۴ فروردین) مقررات سرسختانه قرنطینه اعمال کرد و هر کسی که از خانه بیرون می‌آمد تنها به 4دلیل اجازه تردد داشت؛ اول خرید مایحتاج مواد غذایی، دوم مراجعه به دکتر، سوم یک‌بار در روز برای ورزش و چهارم شرایط شغلی خاص که برای خروج ضرورت داشته باشد. در لندن مترو تنها 5درصد مسافران را جابه‌جا می‌کند و اتوبوس ۱۵ درصد و درواقع همه‌‌چیز به تعلیق درآمده است. در زمینه کفن و دفن هم تنها خانواده درجه یک حق حضور در مراسم تدفین را دارند و فاصله 2 متر هم باید رعایت شود.
شهردار لندن، گفت: تهران از نظر مقابله با کرونا از ما جلوتر است و از این بابت به مسئولان ایرانی تبریک می‌گویم. هم‌اکنون میزان سرایت کرونا در لندن از یک بیمار به بقیه زیر یک نفر است و تلاش می‌کنیم این رقم را پایین نگه داریم. مقامات لندن تنها درصورتی قرنطینه را به‌پایان می‌رسانند که 4 اتفاق افتاده باشد؛ اول اینکه بیمارستان‌ها به اندازه کافی ظرفیت درمان داشته باشند، دوم تعداد مرگ‌ومیر ناشی از کرونا به شکل محسوسی کاهش یابد، سوم حجم مبتلایان به میزان زیادی کم شود و در نهایت مردم امکانات کافی برای حفاظت شخصی داشته باشند؛ به‌طوری که مطمئن شویم وقتی قرنطینه را برداشتیم، با موج جدید بیماری روبه‌رو نخواهیم شد؛ چراکه اکنون بریتانیا بیشترین تعداد بیماران بستری را دارد.
صادق‌خان درباره تلاش دانشمندان انگلیسی برای درمان این بیماری گفت: به‌تازگی واکسن ساخته شده توسط دانشگاه آکسفورد، آزمایش خواهد شد و همینطور در حال آزمایش نوعی پادتن هستیم که از مبتلایان درمان شده کرونا گرفته شده است. از طرفی تولید آنتی‌ژن‌ها را افزایش دادیم، ولی برای رسیدن به نتیجه نهایی، زمان زیادی صرف خواهد شد.
او به شرایط تحریم ایران اشاره کرد و گفت: در دیدار خود با مقامات دولت بریتانیا مسائل و مشکلات تهران درباره تحریم‌ها را برای آنها خواهم گفت و امیدوارم این مشکل به‌زودی حل شود.

تولید اقلام بهداشتی مقابله با کرونا
شهردار تهران از چند مرکز مردمی تولید ماسک، لباس ویژه و دیگر اقلام بهداشتی مقابله با کرونا بازدید کرد.
به گزارش شهرنوشت «پیروز حناچی» ابتدا به منزل شهید مهدی اژدری در محله جماران رفت که در آن خانه، تعدادی از داوطلبان با حمایت و همکاری خانواده شهید و دیگر خیرین محله، ماسک و لباس ویژه برای مراکز بیمارستانی تولید می‌کنند. این گروه که قبلا کار ضدعفونی معابر را انجام می‌دادند اکنون با همکاری دیگر خیران محله جماران، اقدام به تولید اقلام مخصوص بهداشتی مانند لباس ویژه، ماسک و محافظ صورت، برای خیریه‌ها و مراکز سلامت می‌کنند.
شهردار پس از آن به مجموعه ورزشی کاشانک رفت که در آن مواد خوراکی مانند قندوشکر، برنج و حبوبات برای نیازمندان تهیه و از طریق مراکز خیریه و متقاضیان توزیع می‌شود. این مرکز همچنین در ارتباط با مساجد محلات خانواده‌های نیازمند را شناسایی کرده و تاکنون توانسته بیش از ۶هزار بسته ارزاق مصرفی برای آنان تهیه و توزیع کند. شهردار تهران در ادامه از مرکز خیریه تولید ماسک و لباس ویژه در فرهنگسرای خاوران بازدید کرد. این مرکز انواع ماسک‌ها ازجمله ماسک «ان95» را تولید و به بیمارستان‌ها ارائه می‌کند و تاکنون توانسته است بیش از یک میلیون ماسک و نزدیک به ۴۰هزار لباس ویژه در اختیار بیمارستان‌ها قرار دهد.
شهردار تهران همچنین از مرکز فرهنگی رودکی و مراحل ساخت پیاده‌راه مجاور آن بازدید کرد.

پیروز حناچی: اوایل شیوع این ویروس برخی تجهیزات مثل ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کمیاب بود اما امروز این تجهیزات در دسترس است. همچنین مدیران ایرانی با استفاده از تجربیات جنگ تحمیلی به سرعت عمل خوبی رسیدند. به عنوان مثال یک بیمارستان ۳۵۰ تختی ساخته شد که مخصوص بیماران کرونا با تجهیزات آی سی یو بود.

این خبر را به اشتراک بگذارید