10گام برای مقابله با کرونا در میادین میوه و ترهبار
میادین میوه و ترهبار مستقیما با مردم در ارتباط هستند؛ به همینخاطر، سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران برای پیشگیری از انتشار و گسترش ویروس کرونا، مجموعهای از اقدامات پیشگیرانه را در قالب 10گام عملی در میادین، تعریف و اجرا کرده است.
به گزارش همشهری، سیدسعید راد، مدیرعامل سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران در اینباره گفت: «سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران ضمن رعایت مباحث مربوط به پروتکلهای ایمنی و بهداشتی منطبق با دستورالعملهای وزارت بهداشت، مجموعهای از اقدامات پیشگیرانه را بهمنظور مقابله با شیوع ویروس کرونا اجرایی کرده است.
او با تأکید بر اینکه کارکنان میادین میوه و ترهبار در تمام روزهای تعطیلات عید نوروز، مشغول خدماترسانی به شهروندان بودند، بیان کرد: «تلاش کردیم با وجود همه دشواریهای موجود، رضایت خاطر مراجعهکنندگان به این مراکز را جلب کنیم؛ چرا که میادین میوه و ترهبار مستقیما با مردم در ارتباط هستند.»
راد در تشریح این اقدامات، به عملیات ضدعفونی کردن میادین و بازارهای میوه و ترهبار، اشاره کرد و افزود: «245میدان و بازار میوه و ترهبار بهصورت روزانه ضدعفونی میشوند تا امکان شیوع ویروس در فضای این مراکز به حداقل میزان ممکن کاهش یابد، ضمن اینکه کارگران میادین میوه و ترهبار که آموزشهای لازم را بهمنظور رعایت بهداشت فردی فراگرفتهاند، بهصورت مرتب مورد تبسنجی قرار میگیرند و درصورتی که تب آنها بالا باشد، بلافاصله به مراکز درمانی معرفی میشوند.»
مدیرعامل سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران از اجرای طرح غربالگری بیماری کرونا برای بیش از 6هزار نفر از کارکنان و کارگران میادین میوه و ترهبار با همکاری شرکت شهر سالم شهرداری تهران خبر داد و اضافه کرد: «در راستای اجرای طرح فاصلهگذاری فیزیکی، نسبت به انجام نشانهگذاری برای رعایت فاصله ایمن در میادین میوه و ترهبار اقدام کردهایم اما موفقیت این طرح، قبل از هر چیز مشروط به رعایت فاصله از سوی شهروندانی است که به میادین مراجعه میکنند.»
او نصب بنرها و پوسترهای آموزشی در زمینه رعایت بهداشت فردی در سطح میادین میوه و ترهبار و اعلام نکات بهداشتی از طریق سیستم صوتی در فضای میادین را ازجمله اقدامات بهعملآمده در حوزه آموزش و اطلاعرسانی در این مراکز برشمرد و گفت: «تلاش کردهایم تا از طریق تعبیه حفاظهای پلاستیکی، نسبت به جداسازی جایگاه صندوقداران و توزینکنندگان محصولات با شهروندان اقدام کنیم و البته تبدیل حفاظهای پلاستیکی به حائلهای شیشهای را نیز آغاز کردهایم.»
راد، انجام کنترلهای کیفی و نظارتهای بهداشتی بر تمامی محصولات ازجمله مواد پروتئینی که در میادین میوه و ترهبار عرضه میشود را از دیگر اقدامات پیشگیرانه برای تامین سلامت شهروندان اعلام کرد و ادامه داد: «علاوه بر این، بازرسان فنی و ناظران کیفی ما بهصورت محسوس و نامحسوس، نسبت به کنترل وضعیت میادین و نحوه خدماترسانی و رعایت ملاحظات بهداشتی در این مراکز، نظارت میکنند.»