• سه شنبه 18 دی 1403
  • الثُّلاثَاء 7 رجب 1446
  • 2025 Jan 07
یکشنبه 17 فروردین 1399
کد مطلب : 97582
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/5yRMY
+
-

رشد انفجاری بورس؛ 11درصد بازده در 16روز

شاخص کل بورس تهران دیروز با 20هزار واحد افزایش معادل 3.7درصد افزایش یافت

رشد انفجاری بورس؛ 11درصد بازده در 16روز

شاخص کل بورس تهران با صعودی انفجاری 20هزار واحد، معادل 3.7درصد افزایش یافت. رشد انفجاری بورس ادامه دارد؛ از ابتدای امسال تاکنون میانگین بازده سرمایه‌گذاری در بازارسهام به 11درصد رسیده است. شاخص کل بورس در طول سال قبل 187درصد رشد کرده بود.
به‌گزارش همشهری، بورس‌تهران سال 99را هم مثل سال 98با رشد آغاز کرده؛ این روزها سهام اغلب شرکت‌های بورس و فرابورس در حال رشد هستند. پیش از این انتظار می‌رفت شیوع کرونا، کاهش قیمت نفت و کاهش رشد اقتصاد جهان مانع تداوم رشد بورس شود اما هیچ کدام از این عوامل بر روند بازار سهام اثر نداشته و بورس تهران برخلاف بسیاری از بورس‌های جهان همچنان به رشدش ادامه می‌دهد. دیروز هم شاخص کل بورس تهران با یک صعود انفجاری 20هزار واحد معادل 3.7درصد افزایش یافت و برای نخستین بار به 567هزارو 616واحد رسید. بورس تهران در 16روز نخست امسال 55هزارو 500واحد معادل 11درصد رشد کرده است.
سال گذشته شاخص کل بورس از محدوده 187هزارو 659واحد تا مرز 513واحد بالا رفت و در یک سال معادل 334هزارو 241واحد افزایش یافت. به گزارش همشهری، این ارقام نشان می‌دهد سرمایه‌گذاران سال قبل توانستند به‌طور میانگین 187درصد بازده در بورس به‌دست بیاورند. تحلیلگران بر این باورند که محرک اصلی رشد شاخص بورس فشار نقدینگی و همینطور رشد قیمت دلار است. چشم‌انداز اقتصاد تورمی و رکود درسایر بازار‌ها موجب شده بخش زیادی از نقدینگی به سمت بازار سهام سرازیر شود و همین موضوع به محرک اصلی رشد شاخص بورس تبدیل شده؛ در این میان حتی مولفه‌های بنیادین اقتصادی، ازجمله شیوع کرونا که اقتصاد دنیا را زمینگیر کرده، هنوز نتوانسته است مانع رشد شاخص بورس شود.

دلایل رشد
یک اقتصاددان درباره دلایل رشد بازار سهام با وجود شیوع ویروس کرونا و کاهش رشد اقتصادی کشور‌ها گفت: هر چند بسیاری از بازارهای جهانی نزول کرده‌اند؛ اما بازار سرمایه ایران دلایلی برای رشد داشته است. آلبرت بغزیان با بیان اینکه برخی صنایع ازجمله شرکت‌های تولید‌کننده محصولات شوینده و دارو فروش مناسبی داشته‌اند و اتفاقا با شیوع کرونا، فروش بهتری ثبت کرده‌اند، ادامه داد: بانک‌های ایران نیز بیشتردر بازار مسکن و سهام، سرمایه‌گذاری کرده‌اند؛ بنابراین شیوع کرونا و نزول بازار‌های جهانی، تأثیر منفی بر عملکرد آنها نداشته است. او اضافه کرد: وضعیت مطلوب این گروه‌ها در رشد بازار سرمایه اثرگذار بوده و نقدینگی سرگردان که معمولا در اواخر هر سال جذب بازار خودرو و ملک می‌شده، امسال به‌خاطر شیوع کرونا و محدودیت‌های تردد افراد در بازارهای فیزیکی، جذب بازار سرمایه شده، ضمن اینکه قیمت ارز، شیب صعودی داشته و افزایش نرخ ارز هم محرک رشد بازار سرمایه بوده است.
بغزیان با بیان اینکه روند صعودی بازار سرمایه ادامه‌دار خواهد بود؛ تأکید کرد: با توجه به محدودیت‌های صادرات و کاهش قیمت‌های جهانی، فعلا سهام شرکت‌هایی که بازار فروش داخلی دارند و وابستگی به صادرات ندارند، گزینه‌های مناسب تری برای سرمایه‌گذاری خواهد بود. این اقتصاددان تأکید کرد: بازار سرمایه در سال‌جاری می‌تواند بهترین گزینه برای سرمایه‌گذاری‌های کوچک باشد. بازار مسکن هم گزینه مناسبی برای سرمایه‌های بزرگ خواهد بود؛ البته مشروط بر آنکه سرمایه‌گذاران، انتظار نقدشوندگی بالا نداشته باشند.

رشد قیمت دلار
مونا حاجی علی اصغر، مدیرعامل شرکت مشاور سرمایه‌گذاری پرتو آفتاب کیان هم درباره دلایل رشد شاخص بورس گفت: علت اصلی رشد شاخص کل تداوم رشد دلار و نبود چشم‌انداز برای پایان این روند است. او افزود: از سوی دیگر تورم بالا در کشور باعث شد که سپرده بانکی با درآمد ثابت برای سرمایه‌گذاری جذاب نباشد. سیمین شایقیان یک کارشناس دیگر بازار سرمایه هم با تأیید اثر رشد قیمت دلار بر شاخص بورس گفت: رشد قیمت ارز می‌تواند محرکی برای رشد شاخص بورس باشد؛ زیرا افزایش قیمت ارز به‌طور مستقیم بر قیمت دلار نیمایی و در نهایت افزایش سودآوری شرکت‌های صادراتی بورس اثر دارد.
به گفته او، شوک ارزی به‌دلیل اثرگذاری بر قیمت محصولات وارداتی، اثرگذاری بر قیمت نهاده‌های تولید، با چاشنی ورود نقدینگی موجب افزایش شاخص بورس شده است. او با بیان اینکه یک بررسی آماری نشان می‌دهد به ازای هر یک درصد رشد در نرخ ارز شاخص بورس 4درصد رشد می‌کند؛ افزود: این افزایش در ظاهر با ارزش جایگزینی و یا سودآوری شرکت‌ها در میان‌ مدت توجیه نمی‌شود.

فشار نقدینگی
مهدی قلی‌پور، دیگر کارشناس بازار‌سرمایه هم درباره دلایل رشد شاخص بورس گفت: حمایت مستمر از بورس برای گسیل نقدینگی به بازارسرمایه، مهم‌ترین عامل رشد بدون اصلاح در بازار سرمایه بوده؛ ضمن اینکه کاهش ارزش پول ملی نیز در این موضوع نقش داشته است. او افزود: ارزش بازار سهام در۱۰ سال گذشته با توجه به پذیرش شرکت‌های جدید از ۱۰۰ میلیارد دلار به ۱۲۰میلیارد دلار رسیده که این موضوع تعدیل ارزش جایگزینی بازار به نسبت تغییرات نرخ دلار در بازار را نشان  می‌دهد.

این خبر را به اشتراک بگذارید