• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
یکشنبه 17 فروردین 1399
کد مطلب : 97579
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/2k7XM
+
-

اختلاف نظر وزارت صمت با بهداشت

قائم‌مقام وزیر صنعت: ترافیک روز شنبه تهران هیچ ارتباطی با بخشنامه بازگشایی واحدهای تولیدی ندارد؛ زیرا اغلب کارخانه‌ها خارج از محدوده شهر قرار دارند

صنعت
اختلاف نظر وزارت صمت با بهداشت

علی ابراهیمی - روزنامه‌نگار

ترافیک و شلوغی در نخستین روز هفته خیابان‌های تهران موجب نگرانی مسئولان وزارت بهداشت از به خطر افتادن شرایط قرنطینه شد. در این میان قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت به همشهری می‌گوید: ستاد ملی کرونا هیچ ممنوعیتی برای فعالیت واحدهای تولیدی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی نداشته و بخشنامه اخیر وزارت صنعت نیز مرتبط با صنوف تولیدی و نه کسب و کارهای کمتر ضروری بوده که مستلزم تجمع اصناف و تشکل‌های توزیعی بوده است. به گزارش همشهری، همزمان با انتشار تصاویر مربوط به ترافیک صبحگاهی در تهران، برخی در فضای مجازی این موضوع را ناشی از اختلاف دیدگاه‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت با وزارت بهداشت و درمان، در مورد زمان و چگونگی آغاز به‌کار واحدهای صنفی تولیدی و توزیعی قلمداد کردند؛ زیرا پیش از آن سعید نمکی، وزیر بهداشت در نامه‌ای به رئیس‌جمهوری به بخشنامه وزارت صنعت واکنش نشان داده و آن را دستورالعملی اداری برای بازگشایی همه مشاغل و مراکز کسب و کار و مغایر با نقش و مسئولیت جایگاه ستاد ملی مقابله با کرونا قلمداد کرده بود. همزمان ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت با انتقاد از شلوغی و ترافیک پایتخت، در مورد به‌خطر افتادن شرایط قرنطینه این کلانشهر ابراز نگرانی کرد. در پاسخ به این نگرانی‌ها، حسین مدرس خیابانی، قائم‌مقام وزیر صنعت در گفت‌وگو با همشهری هرگونه ارتباط شلوغی و ترافیک روز شنبه در خیابان‌های شهر تهران را با بخشنامه اخیر این وزارتخانه مبنی بر بازگشایی واحدها رد کرده ‌است.

ارائه اطلاعات غلط به وزیر بهداشت
قائم ‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفت‌وگو با همشهری، نامه وزیر بهداشت به رئیس‌جمهور در مورد بخشنامه تعطیل‌بردار نبودن تولید را ناشی از نخواندن کامل این بخشنامه و ارائه اطلاعات غلط به سعید نمکی دانست و گفت: مشخص نیست که در نامه وزیر بهداشت به رئیس‌جمهوری به چه دلیل موضوع بازگشایی کسب و کارها مطرح شده؛ زیرا  در نامه ابلاغی وزارت صنعت به مراکز استان‌ها بر تعطیل ناپذیری واحدهای تولیدی تأکید شده و گمان می‌کنم در مورد این نامه اطلاعات نادرستی به وزیر بهداشت ارائه شده است. حسین مدرس خیابانی با بیان اینکه این ابلاغیه وزارت صنعت صراحت به تولید دارد و به سایر کسب و کارها و واحدهای توزیعی اشاره نشده؛ افزود: حتی در این نامه نیز دقیقاً اولویت با تامین اقلام بهداشتی مرتبط با کرونا بوده و بر ضرورت فعالیت واحدهای تولیدی مطابق با معیارها و پروتکل‌های بهداشتی و حفظ سلامت کارکنان و کارمندان واحدهای تولیدی تأکید شده است. او با تأکید بر اینکه در نامه مذکور اصلا اشاره‌ای به فعالیت مشاغل و کسب و کارها نشده؛ گفت: در مورد این نامه با وزیر بهداشت صحبت کرده‌ایم و هیچ اختلاف نظری در زمینه فعالیت واحدهای تولیدی و کسب و کارها بین دستگاه‌های مختلف وجود ندارد. به گفته او، این نامه در پاسخ به استعلام معاونت‌های تخصصی مانند صنایع معدنی و خودروسازی به استان‌ها ابلاغ شد؛ زیرا این معاونت‌ها در نامه‌ای خواستار تعیین تکلیف شده بودند. ما هم در پاسخ به این درخواست‌ها اعلام کرده‌ایم که صاحبان مشاغل چگونه می‌توانند فعالیت خود را آغاز کنند. مدرس خیابانی، افزود: در واقع وزارت صنعت به‌عنوان مسئول لجستیک و تامین اقلام کالایی مورد نیاز کشور فقط در نامه‌ای به همه واحدهای تولیدی اعلام کرد که تولید تعطیل بردار نیست و اینگونه واحدها باید نسبت به تداوم تولید و تامین اقلام مورد نیاز مردم اقدام کنند. قائم‌مقام وزیر صنعت در گفت‌وگو با همشهری با بیان اینکه اغلب واحدهای تولیدی در خارج از محدوده کلانشهر تهران قرار دارند، در نتیجه هرگونه ارتباط ترافیک تهران با نامه اخیر وزارت صنعت منتفی است؛ افزود: این بخشنامه در چارچوب و هماهنگی با مصوبات ستاد ملی کرونا بوده و بحثی در مورد فعالیت واحدهای صنفی توزیعی نیز مطرح نشده بود. بخشنامه وزارت صنعت به صراحت در مورد فعالیت واحدهای تولیدی با محوریت تولید و تامین اقلام مرتبط با کرونا و توجه به این موضوع بوده که واحدهای تولیدی تا چه حد پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند. همچنین کارشناسان بهداشت مستقر در این واحدهای تولیدی، وظیفه نظارت بر رعایت این پروتکل را دارند و حتی در نامه اخیر وزیر صنعت اجباری به تولید در واحدهایی که قادر به رعایت پروتکل‌های بهداشتی نیستند، نبوده است.

تعیین تکلیف کسب و کارها تا هفته آینده
قائم‌مقام وزیر صنعت با بیان اینکه در زمان شیوع کرونا نیز براساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا بخش تولید از برخی محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها مستثنی است، گفت: واحدها تولیدی می‌توانند با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به فعالیت خود ادامه دهند، اما درمورد واحدهای صنفی و کسب و کارهای توزیعی، هنوز هم همان شرایط قبلی حاکم است. براساس مصوبات ستاد برای فعالیت بخشی از کسبه مرتبط با واحدهای صنفی مانند نانوایی‌ها، فروشگاه‌های زنجیره‌ای، میوه فروشی‌ها، میادین میوه و تره‌بار و واحدهای صنفی خرده فروشی مطابق با پروتکل‌های وزارت بهداشت، محدودیت یا ممنوعیتی وجود نداشته است. مدرس خیابانی، افزود: در مورد سایر کسب و کارها نیز احتمالا در هفته آینده ضوابط فعالیت برخی واحدها از پایان فروردین‌ماه تعیین و اعلام می‌شود و درنظر است تا به‌صورت مرحله‌ای و تدریجی براساس پیشنهادهایی که کمیته امنیتی- اجتماعی کرونا (به ریاست وزیر کشور) به ستاد ملی کرونا  کرده و با صلاحدید این ستاد، فعالیت این واحدها آغاز شود. یکی از پیشنهادها آن است که فعالیت اینگونه صنوف با تعیین ساعات کار مشخص و به‌صورت تدریجی باشد؛ اما این موضوع نیز هنوز نهایی نشده، در حال بررسی است و احتمالا تا هفته آینده مشخص می‌شود. او افزود: با وجود این فعالیت دوباره بخشی از کسب و کارها که مستلزم تجمع بیشتر افراد است در مراحل آخر و احتمالا از پایان فروردین‌ماه با پیشنهاد کمیته امنیتی- اجتماعی کرونا و تصویب ستاد آغاز می‌شود.

رشد تامین کالا از تولید تا واردات 
قائم‌مقام وزیر صنعت با اشاره به بهبود روند تولید، واردات و تامین کالاهای اساسی و اقلام بهداشتی مرتبط با کرونا، گفت: با تخصیص بموقع ارز برای تامین مواد اولیه و واردات مشکلی برای تامین اقلام کالایی نداریم؛ به‌نحوی که اکنون بیش از 4میلیون تن کالای اساسی به بنادر کشور وارد شده است. مدرس خیابانی در مورد تامین اقلام بهداشتی مرتبط با کرونا، افزود: اکنون تولید ماسک از 400هزار عدد به یک میلیون و 200 هزار عدد رسیده و تا پایان فروردین به 2میلیون عدد می‌رسد. همچنین با انجام چندین سورتی پرواز تا‌کنون 3.5میلیون عدد ماسک ان 95 مخصوص کادر درمانی، حدود 15میلیون عدد ماسک 3 لایه معمولی و 600هزار لباس پرستاری مخصوص کادر درمان وارد کشور و روند تامین ارز و واردات این اقلام نیز تسهیل شده است. او با اشاره به اینکه میزان تولید مواد ضد‌عفونی به بیش از 4برابر رسیده و تولید کارگاهی این اقلام نیز به 3 میلیون لیتر افزایش یافته است. در مورد کمبود برخی از اقلام مرتبط با کرونا مانند ماسک ان 95و دستکش در داروخانه‌ها نیز گفت: توزیع این‌گونه اقلام با رشد تولید، افزایش یافته است؛ اما براساس تصمیمات وزارت بهداشت مقرر شده تا مواد ضد‌عفونی و ژل از طریق فرشگاه‌های زنجیره‌ای و بزرگ، داروخانه‌ها و میادین میوه و تره بار توزیع شود، اما توزیع ماسک بهداشتی و دستکش مورد نیاز کادر درمان به‌دلیل محدودیت‌های تولید و تامین فقط در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی انجام خواهد شد. ضمن اینکه ماسک کارگاهی که مورد نیاز اغلب مردم است در واحدهای صنفی سطح شهر عرضه می‌شود. مدرس خیابانی تأکید کرد، با وجود این در تولید ماسک هنوز با تامین تقاضای نهایی فاصله داریم؛ چرا که امکان تامین روزانه 80میلیون عدد ماسک از طریق تولید داخل و حتی با واردات وجود ندارد، اما میزان تولید ماسک بهداشتی مانند ان 95و ماسک کارگاهی و سایر اقلام مرتبط با بیماری کرونا مانند ژل و الکل به‌طور روزانه در حال افزایش است.

تعطیلی مشاغل غیرضروری تا ٢٣فروردین
رئیس اتاق اصناف تهران ضمن تکذیب ساعت کاری اعلام شده برای شروع به‌کار واحدهای صنفی در برخی شبکه‌های فضای مجازی تأکید کرد: همه اصناف غیرضروری باید تا ٢٣فروردین‌ماه تعطیل باشند. قاسم نوده‌فراهانی با بیان این مطلب به اقتصادآنلاین افزود: این اطلاعیه از نظر ما رد است و به کل آن را تکذیب می‌کنیم؛ فایل منتشر شده که در آن ساعت کاری واحدهای صنفی مشخص شده هیچ ارتباطی با اتاق اصناف نداشته و به‌صورت خودسرانه توسط برخی افراد منتشر شده است. او با بیان اینکه تمام مشاغل غیرضروری تا ٢٣فروردین‌ماه تعطیل است، گفت: طبق مصوبه ستاد مبارزه با کرونا، فقط اصناف مرتبط با مواد غذایی خانوار باید فعال باشند و مابقی مشاغل موظف‌اند تا ٢٣فروردین تعطیل باشند که البته درمورد نحوه شروع و ساعت کاری فعالیت آنها تصمیم‌گیری خواهد شد. نظارت بر فعالیت واحد‌های صنفی بر عهده اتاق اصناف است و مردم اگر هرگونه تخلفی را مشاهده کردند می‌توانند به سامانه ١٢٤ مراجعه کرده و شکایت خود را ثبت کنند.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید