• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
دو شنبه 7 بهمن 1398
کد مطلب : 93873
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/VOA99
+
-

تدوین دستورالعمل مقابله با بیماری کرونا در کشور

ویروس کرونا به‌شدت در حال گسترش در سطح جهانی است و همین موضوع باعث نگرانی‌هایی در داخل کشور هم شده است. اگرچه تاکنون هیچ موردی از این بیماری مرگبار در کشور دیده نشده است، ولی وزارت بهداشت باتوجه به وظایف خود دستورالعملی برای مراقبت، تشخیص و درمان این بیماری تدوین کرده و در اختیار زیربخش‌های خود قرار داده است. این دستورالعمل از سوی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار تدوین شده است. در بخشی از این دستورالعمل نوشته شده: «این بیماری جدید یک بیماری قابل انتقال از حیوان به انسان محسوب می‌شود اما هنوز راه‌های انتقال، مخازن حیوانی، راه‌های پیشگیری، اقدامات دقیق بالینی آن مشخص نشده است و نیاز به مطالعات بیشتر دارد. هم‌اکنون واکسن و درمان مناسب برای nCoV وجود ندارد؛ لذا داشتن ظن بالینی با پرسش از شرح حال سفر و تماس از بیماران تب‌دار و بیماران دارای علائم تنفسی نقش بسیار مهمی در برنامه پیشگیری و کنترل این بیماری دارد.»
در این دستورالعمل با اشاره به اینکه «ضروری است نظام مراقبت مناسبی تعریف و پیاده‌سازی‌ شود» درباره موارد مشکوک به ابتلا به این بیماری بر مواردی تأکید شده که شامل: «فرد مبتلا به بیماری شدید تنفسی تب‌دار که به‌دلیل تب، سرفه و... نیازمند بستری در بیمارستان باشد و عامل بیماری‌زای دیگری برای توجیه علائم بیماری او متصور نباشد. فرد سابقه سفر به ووهان و کشور چین را در عرض 14روز قبل داشته باشد. از کارکنان بهداشتی درمانی (پزشک، پرستار، خدمه و سایر پرسنل بخش) باشد که در محل خدمت او یک مورد بیمار تنفسی شدید SARI بستری بوده باشد. فردی که با وجود درمان‌های مناسب برای پنومونی، پاسخ بالینی نامناسب ارائه دهد و به شکل غیرمعمول و غیرقابل انتظاری وضعیت بالینی بیمار حادتر و وخیم‌تر شود.»
همچنین در این دستورالعمل به مراکز درمانی توصیه شده است: «1- درخواست از کادر درمانی برای داشتن ظن بالینی بالا. 2- استفاده از پرسشنامه‌های غربالگری. 3- استفاده از پوسترها و علائم هشدار‌دهنده برای بیماران دارای علامت، جهت استفاده از ماسک (ترویج بهداشت تنفسی) و رعایت موازین کنترل عفونت و همچنین هدایت بیمار به سمت یادآوری سابقه سفر و تماس‌های خود به کادر درمانی.»
علاوه بر این از مراکز درمانی خواسته شده تا استانداردهای مراقبتی را رعایت کنند: «احتیاطات استاندارد شامل بهداشت تنفسی و دست، پیشگیری از آسیب با سوزن و اشیای نوک‌تیز، مدیریت ایمن پسماندها، سلامت و تمیز نگه داشتن محیط و استریل‌سازی‌ وسایل و ملحفه بیمار و استفاده از وسایل حفاظت فردی براساس ارزیابی خطر بالینی توسط کادر درمانی.»
در این دستورالعمل تأکید شده است که «تمام نمونه‌هایی که از بیماران مشکوک به nCoV تهیه می‌شود، باید عفونی فرض شوند و کسانی که نمونه‌گیری می‌کنند و در حمل‌ونقل آن نقش دارند باید احتیاطات استاندارد را به دقت رعایت کنند.»

این خبر را به اشتراک بگذارید