رقیب قورمهسبزی
غذاهای بومی ایلام
ایلام هم از آن جاهای ناشناخته است که هم تنوع زیستی و گیاهی متنوعی دارد، هم تنوع غذایی بالایی. اما کمتر اتفاق میافتد که گردشگران بخواهند بهطور مستقیم به این منطقه بروند. به واسطه کوهستانی و سرسبز بودن این منطقه، وضعیت غذاهای بومی آن نیز قابل توجه است. ازجمله غذاهای معروف این خطه، میتوان به خورش ترهکوهی، کشکینه، تُرخینه، برنج و گوشت معروف دهلران، نژی آوا، جوجگ آو، ماش آو، کشک دو، قله ماسوا، کپه، جِِگِروَز، گوجهپونه، مَکش، کوفته سیرابی، آبگوشت بامیه، پیچگ، بوله وله، قارچگ، پاقازه، سختی، بابایاری (عَدَساو)، شله امیری، پِرشگِه، ماسوا و... اشاره کرد. سرگیجه گرفتید؟ لابد شما هم فکر نمیکردید که ایلامیها، این همه غذای محلی خوشمزه داشته باشند. به هر حال این نقطه از ایران، میتواند گزینه مناسبی برای شکمگردانان عزیز باشد. ایلامیها معتقدند که خورش ترهفرنگی، حتی میتواند رقیب قورمهسبزی هم بشود. این خورش از موادی چون گوشت گوسفندی، لپه، روغن حیوانی، ترهکوهی، رب گوجهفرنگی، پیاز، نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه مخصوص بومی تشکیل شده است. ترخینه هم که معرف حضور همه هست؛ غذایی گرم و پرانرژی برای شهروندان کوهستاننشین ایران که باید سرما را تاب بیاورند.