• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
سه شنبه 10 دی 1398
کد مطلب : 91749
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/n5rlY
+
-

احداث 55 بوستان از شهریور 96 تا پایان سال

مدیریت شهری با لغو مصوبه برج‌باغ و جلوگیری از نابودی باقیمانده باغات با رویکرد توسعه فضای سبز عمومی، تا پایان سال 98 تعداد بوستان‌های احداث شده را به 55 خواهد رساند

احداث 55 بوستان از شهریور 96 تا پایان سال

محمود مولایی _‌خبر‌نگار

 از ابتدای مدیریت جدید پارلمان شهری تا حالا 42بوستان به مساحت 55.9هکتار در تهران احداث شده و این تعداد تا پایان سال 98به بیش از 55بوستان خواهد رسید.
شهریور96 زمانی که اعضای شورای پنجم شهر تهران فعالیت خود را آغاز کردند، ابتدا مصوبه برج‌باغ لغو اجرا شد تا از تخریب و ساخت برج‌های بلندمرتبه بیشتر در باغ‌های تهران جلوگیری شود. پس از آن نیز طرح خانه‌باغ به تصویب اعضای شورا رسید تا باقیمانده باغ‌ها نابود نشوند، در این مدت تملک برخی از باغ‌ها توسط شهرداری تهران برای ساخت بوستان عمومی در دستور کار قرار گرفت؛ مانند باغ عبقری و باغ وثوق‌الدوله که به بوستان تبدیل شدند. تعداد باغ‌های تملک شده هم‌اکنون 11عدد است و در کنار آن برای ایجاد فضای عمومی بوستان‌های دیگری احداث شد تا تعداد بوستان‌ها احداث‌شده در مدیریت جدید به 42عدد برسد. معاون خدمات شهری شهرداری در این رابطه می‌گوید: «طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده این روند همچنان ادامه دارد؛ چراکه توسعه فضای سبز اعم از ایجاد بوستان‌های شهری و یا کمربند سبز که با انجام درختکاری در حریم پایتخت انجام می‌شود، همیشه مورد تأکید مدیریت شهری بوده است.» مجتبی یزدانی، ادامه می‌دهد:« بوستان‌ها بعد از معابر شهری از نخستین فضاهای عمومی شهر هستند که شهروندان برای گذران ساعاتی از شبانه‌روز خود به آنجا مراجعه می‌کنند. بوستان‌ها به نوعی ازجمله فضاهای عمومی شهر محسوب می‌شوند که تعامل و زندگی اجتماعی شهروندان در آنها شکل می‌گیرد به همین دلیل توسعه‌شان ازجمله برنامه‌های مهم و تغییرناپذیر شهرداری تهران به‌حساب می‌آید.» 

آبیاری فضای سبز
در چند دهه گذشته موضوع مدیریت آب و آبیاری در فضای سبز با توجه به شرایط اقلیمی کشور به‌طور جدی و برنامه‌ریزی شده، مورد توجه سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران قرار گرفته است. معاون شهردار تهران در این رابطه می‌گوید: «با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته و با همکاری وزارت نیرو (در قالب تفاهمنامه) تلاش شد تا براساس طرح جامع آب خام فضای سبز با اتخاذ ‌راهبردهای چندگانه و طرح‌های اجرایی این موضوع به‌طور مطلوب ساماندهی شود؛ به‌نحوی که صددرصد آب آبیاری فضای سبز شهر تهران از 4منبع آبی (چاه‌ها، قنوات، رواناب‌های سطحی و پساب تصفیه شده فاضلاب) تامین می‌شود.» به گفته یزدانی، بررسی‌ها نشان می‌دهد حجم زیادی از آبی که برای آبیاری استفاده می‌شود پس از نفوذ در زمین یا جذب توسط گیاه دوباره در چرخه طبیعی آب قرار می‌گیرد. او ادامه می‌دهد: «افزایش میزان آبدهی قنوات از طریق احیا و ساماندهی آنها در سطح شهر، برنامه‌ریزی و اجرای پروژه‌های آبیاری هوشمند و سیستم‌های تحت فشار شبکه آبرسانی جهت آبیاری فضای سبز شهر تهران، انجام طرح‌های مناسب برای استفاده از پساب‌های تصفیه شده فاضلاب شهر تهران، مهار و ذخیره‌سازی‌ نزولات جوی با هدف کاهش مصرف آب‌های زیرزمینی ازجمله راهبردهای شهرداری تهران در حوزه کاهش مصرف آب از طریق منابع زیرزمینی است.» 
به گفته یزدانی براساس طرح جامع آب خام فضای سبز شهر تهران و با توجه به توافقات و هماهنگی‌های انجام شده با شرکت آب و فاضلاب استان تهران مقرر شده است تا سال 1410سالانه 120میلیون مترمکعب از پساب حاصل از تصفیه‌خانه‌های جدیدالاحداث شهر تهران و 70میلیون مترمکعب از منابع آب‌های زیرزمینی در سال را در اختیار فضای سبز قرار دهند. 

توسعه کمربند سبز پیرامون شهر

توسعه کمربند سبز پیرامون شهر تهران که توسط سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهری انجام می‌شود، سال گذشته به 41هزار و 500هکتار رسید. برای امسال نیز 1200هکتار برای جنگلکاری حریم تهران برآورد شده که اکنون در حال انجام است. یزدانی معاون خدمات شهری شهرداری تهران در این رابطه می‌گوید: «این طرح یکی از طرح‌های ملی است که در سال۸۱ در کمیسیون زیربنایی صنعت هیأت دولت مصوب و در نهایت با مساحت ۵۰هزار هکتاری در سال۸۳ به سازمان بوستان‌ها و فضای سبز تهران ابلاغ شد. در سال‌جاری نیز عرصه‌هایی با مجموع مساحت بیش از هزار و200هکتار در دامنه جنوبی البرز از شمال شرق پایتخت تا محدوده غربی آن، جهت جنگل‌کاری شناسایی و پس از ‌اقدامات اجرایی، این پروژه با به‌کارگیری صدها نفر از نیروهای فضای سبز در تمامی عرصه‌ها و به‌صورت همزمان آغاز شد.» 

بوستان‌های احداث شده از شهریور 96 تا‌ کنون


 

این خبر را به اشتراک بگذارید