• چهار شنبه 3 بهمن 1403
  • الأرْبِعَاء 22 رجب 1446
  • 2025 Jan 22
چهار شنبه 27 آذر 1398
کد مطلب : 90633
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Z6472
+
-

50 سال مطبوعات به روایت آمار

ویترین
50 سال مطبوعات به روایت آمار


«50 سال مطبوعات به روایت آمار»‌به انضمام نیم قرن کتاب شماری در ایران (1347 تا 1396) نوشته سیدفرید قاسمی، نویسنده و پژوهشگر شناخته شده است.
نخستین آمارنگاری و شمارشگری کتاب‌کاوانه، مجله‌پژوهانه و روزنامه‌شناسانه را باید در لابه‌لای کتاب‌ها و ادواری‌های سپیده‌‌دم‌ چاپ‌سپاری‌های فارسی جست‌وجو کرد. 
«درآمد» کتاب پیش رو نگاهی دارد به احصائیه‌نویسی‌های مطبوعات و کتاب از سرآغاز طبع و نشر در ایران تا سال 1396.
این اثر یادآور می‌شود که عدم گردآوری روزنامه‌ها و مجله‌های ایرانی و راهیابی نشریه‌نماها به مخزن مجموعه‌‌ها از جمله دلایل احصاناپذیری مطبوعات و نبود تعریف‌ها، معضل اساسی آماردهی حوزه کتاب است. همچنین بررسی تطبیقی سالانه نیم‌قرن (1347 تا 1396) آمار ذیل 2 فصل «مطبوعات» و «کتاب» نشان می‌دهد که نبود سامانه جامع یکی از دردهای جامعه ماست.
سیدفرید قاسمی در بخش «درآمد» این کتاب می‌نویسد: «اگر ما به دنبال «رشد» و «توسعه» هستیم، پایه‌اش را باید در انباشت درست اطلاعات جست‌وجو کنیم. کشورهای پیشرفته به خوبی دریافته‌اند پایه پرورش انسان‌های عاقل و اندیشه‌ورز کجاست. انیرانی‌های توسعه‌یافته با داده‌های آماری و اطلاع‌پردازی به دانش‌گستری و علم‌آفرینی رسیده‌اند و گام به گام فرآیند را پیش برده‌اند تا صاحب شخصیت‌های معرفت‌مدار و خردمند و سازمان‌‌های کارآمد شده‌اند. ریشه لنگی توصیف‌ها و تحلیل‌ها، ضعف در برنامه‌‌ریزی‌ها و آنچه را که «آینده‌پژوهی» می‌نامند باید در نبود سرشماری دقیق و نادرستی عددها و رقم‌‌های آماری جست‌و‌جو کرد.
وجیزه مختصری که درپی می‌آید در واقعیت «مشت نمونه خروار» است. شاید تلنگری باشد، چون در سطح حرکت دارد و به عمق نمی‌رود، اما می‌تواند چراغ راهی برای ژرفا رونده‌ها باشد.» 
این کتاب 124 صفحه‌ای را انتشارات جهان کتاب با شمارگان  300 نسخه‌ به بهای 22 هزار تومان منتشر کرده است.

این خبر را به اشتراک بگذارید