• جمعه 14 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 24 شوال 1445
  • 2024 May 03
پنج شنبه 17 اسفند 1396
کد مطلب : 9022
+
-

زندگی در سوئیس چگونه است؟

رضا ساکی|روزنامه‌نگار:

برخی از مردم از دستگاه‌های اجرایی انتظاراتی دارند که مردم سوئیس از مسئولان‌شان ندارند. حتی در ژاپن هم که مسئولان دائم عذرخواهی می‌کنند و استعفا می‌دهند اینطوری نیست که همه‌‌چیز را آنها انجام بدهند. یعنی برخی کارها به‌عهده مردم است و در مواقع بحران مردم باید کمک کنند تا بحران رفع بشود، اما در برخی کشورها اینطوری نیست. یعنی مردم از جایشان تکان نمی‌خورند تا مسئولان کاری برایشان انجام بدهند. مسئولان هم که اغلب خودشان در بحران‌ها غافلگیر شده‌اند کمی طول می‌کشد به درد مردم برسند و طوری می‌شود که به آن وضعیت قناری در قناری می‌گویند.
به برخی پیام‌های مردمی و درخواست‌هایشان از مسئولان توجه کنید:
  سلام. الان ساعت 9 و 2ثانیه‌اس و هنوز آشغال‌های در خونه ما رو نبردن. پس شهرداری داره چه کار می‌کنه؟
  سلام. گربه‌های کوچه ما گرسنه هستند. کی باید به فکر شکم اونا باشه؟ من با حقوق کارمندی؟
  سلام و تشکر از شهرداری منطقه باید عرض کنم که سطل زباله 11.5متر از پنجره اتاق من فاصله دارد و لذا نمی‌توانم از طبقه سوم زباله‌ها را به وسط سطل پرتاب کنم. خواهشمندم رسیدگی کنید.
یادش به‌خیر آن وقت‌ها که پدرم زنده بود. گاهی می‌شد که من و برادرهایم مثلا داشتیم فوتبال نگاه می‌کردیم. یا روپولی بازی می‌کردیم و ساعت‌ها از جایمان تکان نمی‌خوردیم. بعد وقتی بابا از کنار ما رد می‌شد می‌گفتیم بابا بی‌زحمت تنگ آب را برایمان بیاور. بعد بابا می‌گفت یعنی اگر من از اینجا رد نمی‌شدم شما از تشنگی می‌مردید و زحمت بلند شدن به‌خود نمی‌دادید؟
حالا حکایت برخی از ماست. یعنی حاضریم در برف بمیریم اما خودمان برای رهایی تلاش نکنیم. نمونه‌اش هم آنها که یک هفته غر زدند که چرا در خانه ما هنوز برفروبی نشده است.
بد نیست بدانید یک‌بار از مردم آمریکا درباره مسئولان‌شان سؤال کرده بودند. اغلب آنها فقط رئیس‌جمهور را به اسم و قیافه می‌شناختند و بقیه مسئولان را نمی‌شناختند. البته آنجا نیازی نیست که شما همه مسئولان را بشناسید اما در اینجا ما کل کارمندان شهرداری منطقه را به اسم کوچک صدا می‌کنیم و برخی مسئولان را آنقدر در تلویزیون دیده‌ایم که با آنها احساس محرمیت می‌کنیم.
اصلا مدیر ساختمان داریم که وقتی مشکلی برای ساختمان پیش می‌آید مستقیم به وزیر زنگ می‌زند یا در تلگرام برایش می‌نویسد «پس دارید چه می‌کنید در دولت؟» ما به شما رأی دادیم که این‌طوری لوله‌های ساختمان بترکد؟ چرا به فکر لوله‌های ساختمان ما نیستید؟ آیا مردم سوئیس هم دغدغه لوله دارند؟ مدیر ساختمان‌مان عقیده دارد در سوئیس اگر لوله کسی بترکد دولت سریع برایش لوله می‌گذارد و خانه را رنگ روغنی هم می‌زند. مدیر ساختمان‌مان می‌گوید در سوئیس پارو مجانی است و وقتی برف می‌آید شهرداری کف خیابان را هیتر می‌گذارد تا برف نیامده آب بشود و کوچه یخ نمی‌زند. مدیر ساختمان می‌گوید مسئولان ما اصلا به وضع ما توجه نمی‌کنند. او می‌گوید در سوئیس اگر کسی روی برف سر بخورد باید برود یک گلوله برف بکوبد تو سر مسئول سرخوردگی در دولت. اینجا اما ما سر می‌خوریم اما یک گلوله برف به سر رفیقمان هم نمی‌توانیم بزنیم.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید