• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
پنج شنبه 17 اسفند 1396
کد مطلب : 8984
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/71rA
+
-

برای حل مشکلات کشور دست به دست هم دهیم

رئیس جمهور در جلسه هیأت دولت: قدرت دفاعی ما صرفاً بازدارنده و برای دفاع از کشور است

دولت
برای حل مشکلات کشور دست به دست هم دهیم

رئیس‌جمهور با بیان اینکه بعضی‌ها فکر می‌کنند اگر دولت تضعیف شد، نهادهای دیگر تقویت می‌شوند، گفت: اینطور نیست؛ ما امروز در یک کشتی نشسته‌ایم و اگر بخشی از کشتی تخریب شود، همه کشتی با هم غرق می‌شود. یک روز قبل از این اظهارات حسن روحانی، محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت نیز با اشاره به اینکه دولت و نظام از هم جدا نیستند، نسبت به برخی لجن‌پراکنی‌ها علیه آن و تبعات چنین رفتاری انتقاد کرده بود. روحانی  اظهارکرد:«این‌طور نیست که دربرابر مشکلات جامعه فقط دولت، مسئول است و بقیه سخنگو هستند. اگر بناست کسی از طرف ملت، سخنگو باشد، این رئیس‌جمهور است که منتخب مردم بوده و می‌تواند بهترین سخنگو از طرف مردم، مطالبات و خواست مردم باشد.» او با بیان اینکه کشورها مشکلاتی دارد که همه باید برای حل آن دست به دست هم دهیم تصریح کرد: دولت مسئولیت‌هایی دارد و در برابر مسئولیت‌های خود پاسخگوست و این در حالی است که همه نهادها، قوا، ارکان و ارگان‌ها، در قبال ملت مسئولند و همه باید پاسخگو بوده و به قانون اساسی عامل باشند و کسی که طبق قانون اساسی می‌تواند راجع‌به قانون اساسی حرف بزند، سؤال کند و تذکر دهد و توضیح بخواهد، رئیس‌جمهور است و بنابراین همه باید به وظایف خود به خوبی عمل کنیم. رئیس‌جمهور با اشاره به ضرورت حفظ انسجام اجتماعی و استقرار اخلاق سیاسی و اجتماعی در جامعه، گفت: در این راستا باید بدانیم انتخابات 4سال یک‌بار بوده و هر روز انتخابات نیست؛ مردم در 29اردیبهشت پای صندوق آرا آمدند و نظر خودشان را اعلام و رئیس‌جمهور و اعضای شورا را انتخاب کردند کما اینکه در مقاطع دیگر، نمایندگان مجلس و خبرگان را به همین شکل برگزیدند. روحانی با بیان اینکه بعضی‌ها فکر می‌کنند هنوز دوران انتخابات است و یادشان رفته که انتخابات تمام شده، اظهار داشت: بسیاری از سخنان، حرف‌ها و نکات از طرف افرادی به گوش می‌رسد که وقتی عمق آن حرف شکافته شود معنایش این است که هنوز ما در فضای انتخابات و رقابت انتخاباتی هستیم. رئیس‌جمهور در عین حال انتقاد را حق همه دانست و تصریح کرد: انتقاد وظیفه همه و در اسلام به‌معنای سخن دلسوزانه و اصلاح‌گرانه است؛ همه در برابر پیشوایان و مسئولین حق نصیحت دارند؛ نصیحت همان انتقاد سازنده و دلسوزانه است و تخریب به‌معنای نقد نیست.

ایران به فکر زورگویی در منطقه نیست

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی رئیس جمهور،روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تحرکات برخی کشورها در منطقه نسبت به ایران و دنبال کردن ماجرای قدیمی ایران‌هراسی از سوی آنها، گفت: ایران به‌دنبال عزتمندی بوده و هست اما هیچ‌گاه به فکر زورگویی و تجاوز به دیگران نبوده و نخواهد بود؛ تاریخ هم نشان می‌دهد که ملت ایران هیچ‌گاه به ملتی ظلم نکرده و سرزمین کسی را غصب نکرده است؛ ما هیچ‌گاه همسایگان خود را بمباران نکرده و هر روز مردم منطقه را در فشار قرار ندادیم و نه‌تنها مردم را از سرزمین خودشان آواره نکردیم، بلکه آوارگان دیگر را هم به میهمانی پذیرفتیم. وی با بیان اینکه ایران کشوری در مسیر رشد، توسعه و پیشرفت است، تأکید کرد: همه باید بدانند که ما نگران رشد دیگران نیستیم و می‌دانیم در این منطقه وقتی به تعالی می‌رسیم که همه با هم رشد کنیم و دلمان می‌خواهد همه کشورهای همسایه و منطقه در رشد و در مسیری باشند که موجب تعالی مادی و معنوی همه است. روحانی با اشاره به اینکه قدرت اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و به‌ویژه قدرت نظامی جمهوری اسلامی ایران، علیه دیگران نیست، افزود: ما قدرت نظامی‌مان را تقویت نمی‌کنیم تا کشوری را مورد حمله قرار دهیم، بلکه قدرت دفاعی ما صرفاً بازدارنده یا در شرایطی برای دفاع از کشور است. سلاح ما برای صلح، تقویت ثبات و امنیت و برای این است که دیگران قصد تجاوز به کشورمان را نداشته باشند؛ پس هیچ‌کس نباید نگران سلاح، موشک یا تقویت بنیه دفاعی ایران باشد، چون تاریخ این واقعیت را به ما می‌گوید ما در طول 40سال بعد از انقلاب به کسی تجاوز نکردیم درحالی‌که اگر به‌دنبال سلطه‌طلبی بودیم در بسیاری از مقاطع، شرایط مناسب وجود داشت ولی از هیچ فرصتی سوءاستفاده نکردیم.

قدرت ایران برای تقویت دیگران

روحانی با بیان اینکه ما از قدرت خود همواره برای تقویت دیگران استفاده کردیم، گفت: روزی که کشورهای دیگر به هم تجاوز کردند، ما پذیرای هر دو بودیم؛ آن روزی که عراق به کویت تجاوز کرد، ما در جنوب پذیرای کویتی‌ها و در بخش میانی و غرب پذیرای عراقی‌ها بودیم و دو طرف به ما پناه آوردند و به هر دو کمک کردیم و پذیرایی و میهمان‌نوازی کردیم. آنهایی که در طول 70سال گذشته در منطقه، آشوب، جنگ و ویرانی را به بار آوردند و هر روز دنبال قتل‌عام مردم بودند و صبرا و شتیلا را درست کردند، دیگر جایی ندارد که بخواهند دم از خطر ایران بزنند. ایران برای هیچ‌کس خطر نیست. ایران برای کل این منطقه ثبات و امنیت است؛ البته از حقوق خودش به خوبی دفاع خواهد کرد. روحانی در ابتدای جلسه هیأت دولت به مناسبت روز زن گفت: ما مردسالاری، زن سالاری، مرد ستیزی و زن ستیزی را قبول نداشته و نه مرد را مایه خیر مطلق می‌دانیم و نه براساس برخی از افکار نادرستی که وجود دارد، زن را منشأ شر می‌دانیم؛ زن و مرد هر دو انسان و در پیشگاه خداوند دارای کرامت و عزت هستند و برتری و مقام آنها وابسته به ایمان، تقوا و مجاهدت خودشان است.

این خبر را به اشتراک بگذارید