قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه حدود 96درصد از افراد جامعه در حوزه اعتیاد، سالم هستند، گفت: اگرچه وجود حتی یک نفر معتاد هم قابل تحمل نیست اما نباید در مورد تعداد معتادان در جامعه سیاهنمایی کرد و ارائه خدمات برجسته در جامعه را نادیده گرفت. به گزارش همشهری، علی مویدی که در نشست تخصصی، آموزشی – توجیهی ویژه مدرسان و روحانیون آموزش دیده عرصه پیشگیری اولیه از اعتیاد صحبت میکرد با تأکید بر اینکه مشکل ما از ابتدای انقلاب تاکنون در عرصه مقابله با موادمخدر، فقر دانش در حوزه اعتیاد است، افزود: اگرچه در مورد معتادان متجاهر تلاش میکنیم تا زشتیها و پلشتیهای این آسیب را از سطح جامعه جمعآوری کنیم اما این راهحلها مسکن هستند و موضوع اعتیاد اینگونه حل نمیشود.
وی با اشاره به اینکه در بسیاری از کشورها برنامه مبارزه با این آسیب اجتماعی مبتنی بر کنترل، مهار و مدیریت اعتیاد با تمرکز بر پیشگیری است، اظهار کرد: امروزه ما چشمانداز روشن، شفاف، قابل دفاع و با منطق علمی و دانشگاهی در این حوزه داریم. کار علمی و فرهنگی در حوزه اجتماعی نیازمند پروسه زمانی و طی مراحل خاص خودش است.
وی با تأکید بر اینکه صحبت از ریشه کنی موادمخدر حرف درستی نیست، تصریح کرد: اصطلاح ریشهکنی مواد مخدر اگرچه آرزوی ماست اما تحقق این نگاه بسیار دشوار است. هیچ کشوری در دنیا وجود ندارد که از تهدید موادمخدر در امان باشد. مویدی با بیان اینکه هماکنون در حوزه مبارزه با موادمخدر با ترکیب حوزه، دانشگاه و مباحث آموزشی وارد عمل شدهایم، ادامه داد: به فرموده مقام معظم رهبری همه ما در حوزه آسیبهای اجتماعی غفلت کردهایم و باید اعتراف کنیم که در این فرایند حساس آنگونه که باید، عمل نکردهایم.
قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه شرایط آغاز انقلاب ایجاب میکرد که با نگاهی تهاجمی و سختافزارانه به مبارزه با قاچاق موادمخدر بپردازیم، گفت: بعد از گذشت چند دهه و ابلاغ سیاستها، ساختارها، آییننامهها و قوانین این حوزه با رویکرد دیگری وارد این اقدامات شدهایم و نگاه آسیبشناسانه نشان میدهد که بسیاری از رفتارهای تهاجمی مشکل اعتیاد را برطرف نمیکند بلکه حتی تبعات منفی نیز دارد.
مویدی با انتقاد از اینکه بسیاری از سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در سال 85تاکنون نادیده گرفته شدهاند، اظهار کرد: هنوز بسیاری از دستگاهها به ابتداییترین وظایفشان در سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری توجه نداشته و ندارند. وی با اشاره به اینکه سیاستهای مبارزه با موادمخدر متأثر از شرایط خاص اجتماعی هر جامعه است، گفت: با وجود این، موضوعات مشترکی در حوزه موادمخدر در دنیا وجود دارد که میتوان از تجارب مشترک جهانی در این حوزه استفاده کرد.
وی با تأکید بر اهمیت استفاده از ظرفیتهای اجتماعی در تکمیل پروژههای مبارزه با موادمخدر و پیشگیری از اعتیاد در جامعه توضیح داد: باید از ظرفیت سازمانهای مردمنهاد، ائمه جماعات و... برای تکمیل پروژه استفاده کنیم. همچنین بنابر تأکید رهبر معظم انقلاب به استفاده بهینه از ظرفیت فضای مجازی، باید از این فضا در جهت پیشگیری از اعتیاد بهویژه برای نوجوانان استفاده کرد.»
چهار شنبه 16 اسفند 1396
کد مطلب :
8853
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/r8WE
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved