افزایش تولید قارچ در گیلان
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: مصرف قارچ در استان رو به افزایش است و تولید این محصول به زودی افزایش چشمگیری خواهد داشت. «منوچهر پارسافر» در گفت وگو با ایسنا بیان کرد: اخیرا مصرف قارچ با غذاهایی همچون لوبیا و ماکارونی افزایش یافته است و این افزایش نیاز به قارچ موجب شده است که تولید آن بیش از گذشته مورد توجه کشاورزان و صنعتگران قرار بگیرد.وی با بیان اینکه اخیرا در جامعه مصرف گوشت کمتر شده است و قارچ می تواند جایگزینی مناسب برای تامین پروتئین افراد به جای گوشت باشد، افزود: مصرف قارچ در گیلان به دلیل ارتقای آگاهی مردم نسبت به ارزش غذایی آن افزایش چشمگیری داشته است.
پارسافر ادامه داد: هماکنون در گیلان در مجموع 3۶۶۷ تن قارچ تولید میشود که ۷۵۲ تن آن در بخش مشاغل خانگی تولید می شود.وی گفت: به زودی یک واحد تولید قارچ ۶۶۰ تنی در گیلان افتتاح می شود و این بهرهبرداری منجر به افزایش چشمگیر تولید قارچ استان خواهد شد.مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان ادامه داد: شهرستان های املش، رشت، انزلی، آستارا، ماسال، فومن و صومعهسرا از قطب های تولید قارچ استان هستند. در مجموع در ۱۶ شهرستان گیلان قارچ تولید میشود.این مسئول تصریح کرد: قارچ های تولیدی در گیلان علاوه بر بازار استان به بازار دیگر استان ها نیز فرستاده میشوند .پارسافر گفت: می توان برای صادرات قارچ گیلان به دیگر کشورها نیز برنامه ریزی کرد. از آنجایی که قارچ به سرعت فاسد می شود باید بسترهای لازم برای صادرات آن در کوتاهترین زمان ممکن فراهم شود.