رونق تجارت در سیستان و بلوچستان
رئیس سازمان صمت سیستان و بلوچستان: ارزش کالاهای صادراتی از این استان به افغانستان با رشد 105 درصدی همراه بوده است
سیستان و بلوچستان به واسطه قرار داشتن در موقعیت خاص جغرافیایی شرایط و نقش ویژهای در مبادلات منطقهای و فرامنطقهای برای ایران و کشورهای منطقه نظیر پاکستان و افغانستان دارد.
به گزارش عصر هامون، طول مرزهای خاکی این استان با کشور افغانستان حدود 300 کیلومتر یعنی معادل یکسوم از کل مرز ایران با افغانستان را تشکیل میدهد. در این وسعت مرزی، بازارچههای مرزی میلک، گمشاد، میرجاوه، کوهک، جالق، پیشین و ریمدان، شرایط مناسبی را برای صادرات محصولات مختلف فراهم کرده و زمینه رشد جالب توجهی در نمودار تجارت خارجی را فراهم کرده است. رئیس سازمان صمت سیستان و بلوچستان با اشاره به صادرات 218 میلیون دلاری این استان به کشور افغانستان در نیمه نخست سال جاری گفت: ارزش کالاهای صادراتی نیز با رشد 105 درصدی همراه بوده است.
«نادر میرشکار» مجموع ارزش دلاری کالاهای صادراتی از گمرکات و بازارچههای مرزی سیستان و بلوچستان به افغانستان طی 6 ماهه سال جاری را 218 میلیون و 834 هزار و 483 دلار اعلام کرد و گفت: این رقم حاکی از افزایش 105 درصدی ارزش کالاهای صادراتی از استان به این همسایه شرقی است.
وی افزود: طبق آمار و اطلاعات ثبتشده در این بازه زمانی، حدود 47 درصد از مجموع صادرات استان به کشور افغانستان انجام گرفته است.
میرشکار ادامه داد: 46 میلیون و 92 هزار و 490 دلار از این میزان صادرات از طریق گمرکات استان بوده که با توجه به عدد 34 میلیون و 541 هزار و 67 دلار صادرات گمرکی به افغانستان در 6 ماهه ابتدایی سال 97، میتوان ادعا کرد صادرات گمرکی ما نسبت به مدت مشابه در سال اخیر با رشد 33 درصدی همراه بوده است.
وی اظهار کرد: همچنین میزان صادرات از بازارچههای مرزی به کشور افغانستان در نیمه نخست سال گذشته برابر 71 میلیون و 910 هزار و 45 دلار بوده که رسیدن این رقم به 172 میلیون و 741 هزار و 993 دلار در 6 ماهه نخست سال مبین رشد 140 درصدی صادرات استان از بازارچههای مرزی به این همسایه شرقی
است.
وی بیان کرد: عمده کالاهای صادراتی این محمولهها مصالح ساختمانی (سیمان)، خرما، گوجهفرنگی و هندوانه بوده است.
این مقام مسئول در پایان ابراز امیدواری کرد در صورت تداوم این روند در نیمه دوم سال، شاهد تحولات مثبت و خوبی در حوزه صادرات استان باشیم.